Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden04
Abone

İhtilam, gusul ve şüpheler

İhtilam-gusul

Kayıtsız Üye
kadın hastalıklarından ameliyatlıyım.,hiçbir akıntım yok.kuran kursuna gidiyorum sabaha karşı uykudan uyanmıştımki ihtilam oldum.ihtilam olurken akıntım filan olmadı yani.bu gün kursa gidemedim.huzursuz oldum.gusul abdesi almam gerekirmi.acil cevap lütfen


Cevap: ihtilam-gusul

imamhatipli42
Erkeklerde ihtilam durumunda mutlaka meninin çıkıp çıkmadığına göre hüküm verilir ama kadınlarda ise bazen akıntı olmayabiliyor onun için ihtilam olduğunuzdan emin iseniz gusül abdesti alınız.

Okudunuz mu?  Aynı sureyi arka arkaya okuma

İhtilam, gusül ve şüpheler

DaDa5
ya ayıptır söylemesi gece iltiham oldum kalktım yıkandım temizlendim sonra gusl aldım sabah namazını kıldım yattım sabhda kalktım yıkandım falan az önce abdest almaya gittim baktım bileğimle baş parmağımın arasındaki boşlukta kurumuş parmak ucu kadar meni var yiğenimin sümüğüde olabilirdi bilmiyorum hemen yıkadım ya benim durumum nedir şimdi hatırlıyorum ellerimide iyice yıkamıştım nasıl kalmış anlamıyorum şimdi sabah namazım kabul olmadımı veyada guslü yenidenmi almam gerekiyor.
namaz kılıcam lütfen acil cevap bekliyorum.

Okudunuz mu?  Eşim saçımı uzatmamı istiyor

Cevap: Acil cevap alabilirmiyim lütfen 🙁

cihad38
rüyada iltiham olmuş iseniz bileğinizde meninin ne işi var bilemeyecem,nasıl olmuşda yıkanırken veya silinirken veya giyinirken veya yatağa girip yatarken hala orada kalabilmiş bilemeyecem,
umarım sorunuza cevap bulabirsiniz.


DaDa5
nasıl bulaşıcak sen avret yerini nerenle yıkıyorsun ben elimle yıkıyorum ordan bulaştı ama sen nerenle yıkıyorsan bilemiyorum ama teşekkürler.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali ...

——————-

lütfen biri cevap versin gusül sonrası kurumuş meni görmek guslü bozarmı


cihad38
< nasıl bulaşıcak sen avret yerini nerenle yıkıyorsun ben elimle yıkıyorum ordan bulaştı ama sen nerenle yıkıyorsan bilemiyorum ama teşekkürler. >
elimle temizlik yapıyorum,
uzatmak da istemem ama nasıl oluyorda ellerini sabunla yıkamadan ovalamadan ağzına ve burnuna su verdin.

Okudunuz mu?  Ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı ibadetin

cevabında; gusül alırken vücudunun heryerinin yıkanması farzdır.o kısım abdest sırasında su değmemiş yada yeterince yıkanmamışki pislik gitmemiş.dolayısıyle gusül geçersiz olmuş.
abdestsiz namaz da ona keza.
saygılar.


DaDa5
1. birader sen önce şu yazıyı adam gibi bir oku insanı sinirlendirme şeytanlık yapma herkesi kendin gibi sanma
2. iyi okusaydın ben ellerimi iyice yıkadım nasıl kaldığını anlamadım diye yazmış olduğumu görürdün
3. ağza ve burna sağ elimle su veriyorum kalıntı sol elimde yani bu çok normal
4. parmak ucu kadar bir kurmuş meni diyorum kurmuş meni üstüne su değse bile ovmadıkça gitmez o afedersin ama o kadar beyinsizsinki bileğimle bağşmarmağım arasındaki boşlukta parmak ucu kadar kurmuş meni diyorum bence bu çok normal lütfen daha fazla yazma yazarsan vAllahide billahide sana küfredicem günaha senin yüzünden girerim yeter şeytanlık ettiğin beni kendinle karıştırma yeteri kadar açıklama yaptım öküz değilsen anlarsın insanı sinir etme.

Okudunuz mu?  3 Talak Hakkı nedir ?

———————–

ya yokmu bir cevap verecek


cihad38
özür dilerim kardeş,hakkını helal et seni kızdırdığım için,cahaletimize ver inşAllah.


Losof
meni yapışkandır yıkansa bilede çıkmayabilir

Bu kategoride yer alan Kaza Namazı Var mı? Yok mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam, gusul ve şüpheler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.