Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Şİa’da sahabe’ye sövgü ve lanet

Şİa’da sahabe’ye sövgü ve lanet

Kayıtsız Üye
Şİa’da sahabe’ye sÖvgÜ ve lanet


Cevap: Şİa’da sahabe’ye sövgü ve lanet

Desert Rose
Şia Peygamber efendimiz HZ.MUHAMMED(A.S.)(S.A.V)’in Eşlerinden Hz.Aişe(r.a.) ve Sahabenin En büyüklerinden Hz.Ebu bekir(r.a.),Hz.Ömer(r.a.) ve Hz.Osman(r.a.)’a ve Sahabeden 8-10 kişi hariç hepsine Söver ve Lanet eder Sapık Şia’da Lanet bir ibadet olarak görülür,Şiiler Hz. Ömer’in şehit edilişini her yıl Ömer’e Lanet Bayramı adı altında kutlamakta, her namazda rükûdan sonra el açarak Sahabelere lanet okumaktadır. Şiiler işleri ters gittiğinde ”Hay Ömere Lanet” diyerek Hz.Ömer(r.a.)’e Lanet ederler.Şii türbelerinde sahabelere lanet içeren sözde dualar okunmaktadır.Bugün İran’da hangi Şii türbesini ziyarete gitseniz, türbe girişinde elinize bir dua kitapçığı iliştirildiğine şahit olursunuz. Bu kitapların büyük bir kısmı, sahabelere beddua ve lanetlerin yazılı olduğu bölümlerden oluşmaktadır.Şiiliğin temel ibadetlerinden olan Lanet , Şiiliğe Sasanilerin ilk resmi dinlerinden Zerdüştlük dininden geçmiştir. Zerdüştlükte lanet temel dini esaslardan birisidir. Zerdüştlük dinindeki düalizme göre; iyilikleri kutsamak, kötülükleri lanetlemek dinin temelidir,Oysaki dinizim İslam Laneti doğru bulmamıştır Şiiler Sahabeye Lanet ettiği gibi Ehl-i Sünnetede Lanet eder

Okudunuz mu?  Ergenlik belirtileri ve anne babaya tavsiyeler

Ayetullahlar Ehl-i Sünnet’e Lanet Ettiriyor

Ayetullah El-Uzma El-Hui’nin görüşlerinin yer aldığı Misbah-ul Fekahe isimli Beyrut’ta basılan kitabında, Ehli Sünnet olan kimseleri gıybet etmek ve onlara lanet etmek caizdir fetvası bulunuyor.

Sünniler İran’da dışlanmış birtek bile Sünni camii açılmasına Şia tarafından izin verilmemiştir yahudi ve hrıstiyanlara mabedlerini yapıp özgürce ibadet izini veren İran Sünnileri dışlamakta ve Şiileştirmeye çalışmaktadır.Şiilerin en büyük düşmanı Hz. Ömer’dir. Hz. Ömer düşmanlığı İran kültürüne o kadar işlemiştir ki, Şia, Ömer’e lanet i dinlerinin bir akidesi ve hayatlarının bir parçası haline getirmişlerdir. Şiiler namazlarında, türbelerinde, dualarında, dini bayramlarında Hz. Ömer’e lanet ederler Hz.Ömer(ra.)’i Şehid eden Lanetli mecusi Ebu Lülü’ye İran’da muhteşem bir Türbe yapmışlardır Lanetli Ebu Lülü’ye övgüler dizmekte onu yüceltmektedirler,Türbeyi akın akın ziyaret eden Şiiler, ahirette Hz. Ömer(r.a.)’in katiliyle beraber dirilmek için dualar ediyor; bu İranlı Mecusinin türbesine elleri yüzlerini sürüyorlar.

Okudunuz mu?  Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

Sapık Şia sahabeden 8-10 kişi hariç hepsini Kafir’de görmektedir şia ağır bir dille Hz.Aişe anamıza sövmekte ve(çoğu) zina iftirasında bulunmaktadır.

Ömer’e Lanet Bayramı

Hz. Ömer’in ölüm yıldönümü, İran’da Mecusiler tarafından bayram olarak kutlanmaya başlandı. Bu bayram geçen yıllar içerisinde Şiiler tarafından da sahiplenildi.

Okudunuz mu?  Çok büyük günahlar işledim hem de günah olduğunu bildiğim halde nefsime uydum Af'olunur muyum?

Hz. Ömer yüzyıllardır şahadet yıldönümünde Şiiler tarafından lanetlenmektedir. Bu kutlamalarda bir araya gelen Şiiler ve Mecusiler, Ömer fi’n nar (Ömer Cehennemde) sloganları atmaktadır.

Sahih kaynaklarda Hz. Peygamber(a.s.)’in, yıllarca kendine eziyet eden müşrikler hakkında bile lanet okumadığı, Allah’tan onlar veya onların neslinden gelenler hakkında hidayet dilediği bildirilmiştir.

Okudunuz mu?  İmam Nikahı kuran da var olduğu kaçıncı ayette geçmektedir?

Bir hadisinde Hz. Peygamber Birbirinize, Allah’ın laneti, Allah’ın gazabı ve cehennem temennisiyle bedduada bulunmayın (Ebu Dâvud, Edeb, 53) buyurmuşturBir başka hadislerinde ise Ben lanetleyici olarak değil, davetçi ve rahmet peygamberi olarak gönderildim (Müslim, Birr, 87) demiştir.

Anlattığım bu inançlar Sapık Şillere ait inançlar bunları anlattımki Ehl-i Sünnet müslüman kardeşlerimiz böyle sapkınlıklardan uzak dursun Sahabeye Sövmek Lanet etmek en büyük günahlardandır Allah bizleri daima Ehl-i Sünnetin yolunda kılsın Ehl-i Sünnet’ten ayırmasın.Amin


Dursun ÇİÇEK

Bu kategoride yer alan Cennet cehennem ve meleklerle ilgili fıkralar caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şİa’da sahabe’ye sövgü ve lanet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.