Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:57
missa92
Abone

Şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli olsa Allah katında geçerli sayılıyor mu?

Şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli olsa Allah katında geçerli sayılıyor mu?

Kayıtsız Üye
Çok caresizim.bundan beş sene önce evli olduğumu gizleyerek bir insanın hayatına girdim.tam olarak beş ay sürdü,ancak ona gerçeği açıkladığım zaman gerçeği bir türlü kabullenemedi.ve biz o insanla beş senedir beraberiz.defalarca ayrılıp bırakıp geri döndük.baska bir çıkış yolu bulamadığımız için
kendi aramızda dini nikah kıydırmak istiyoruz.Erkeğin evlenmek istediği zaman hanımına haber vermesi veya ondan izin alması nikahın geçerliliği açısından şart değildir diye baska yerlerde okudum.
şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli de olsa,Allah katında geçerli sayılıyor mu ? bu konu hakkında sizlerinde yorumunu almak için yazmak istedim.
tek istediğim o insanı da kendimi de huzura kavuşturmak.

Okudunuz mu?  Geçmişte yaşadıklarımdan pişmanım eşime söylemeli miyim

Cevap: şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli de olsa,Allah katında geçerli sayı

Hoca
Nikahta Veli ve önemi
forumduasi.com/hadisler-bolumu/152002-nikahta-veli-ve-onemi.htmlNikahta Veli ve önemi
Veli, isteyip istemediğine bakmaksızın, bir başkasını bağlayıcı karar alma ve uygulama yetkisini elinde bulunduran kişidir. Bu yetkiye velâyet denir[1].
Daha önce görüldüğü gibi âyetler nikâhın, marufa uygunluk açısından denetlenmesini öngörmektedir. Hz. Peygamberin sözleri, bu denetimi velinin yapacağını gösterir. O, şöyle demiştir:
Velisiz nikâh olmaz[2].
Hangi kadın, velisinin izni olmadan nikâhlanırsa onun nikâhı batıldır, onun nikâhı batıldır, onun nikâhı batıldır. …….[3].
_________________
[1]- Şemsuddin es-Serahsî, el- Mebsût, XVI/124, Babü men la tecuzü şehadetühü; Kasım b. Abdullah Ali, Enîs’ul-fukahâ, s. 148.
[2]- Et -Tirmîzî, Nikâh, bab 14, hadis no 1101; İbn Mâce, Nikâh, bab 15, hadis no 1880; Ahmed b. Hanbel, Müsned c. VI, s. 260.
[3] – Ebû Dâvûd, Nikâh, bab 20, Hadis no 2083; Tirmîzî, Nikâh, bab 14, hadis no 1102; İbn Mâce, Nikâh, bab 15, hadis no 1879; Ahmed b. Hanbel, Müsned c. VI, s. 66.

Okudunuz mu?  Dargın kişileri barıştırmak için dua

Cevap: şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli de olsa,Allah katında geçerli sayı

Salawat
Sen karını aldatmışsın, buraya kalkıp bunu yazmışsın, bir de kılıfına nasıl uydururum diye soruyorsun…
Sizin gibiler yüzünden kopacak bu kıyamet… Tövbe tövbe…


Cevap: şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli de olsa,Allah katında geçerli sayı

TarikateSon!
sanırım seninkine benzer bir yöntemi şu an içeride dışarı çıkacağı günü bekleyen bir Alim(!!!) uygulamıştı,hem de senin ki gibi bir tanede değil,bir kaç taneyle birlikte,ulaşabilirsen o Alim(!!!)’e bir soruver,senin nabzına göre şerbeti verecektir mutlaka,ya da içindeki şeytana göre bir fetvası olacaktır bundan emin ol.Sonra da dışarı çıkarsa şayet birgün,sohbetlerine katılır,yaptıklarınızdan bahsedersiniz birbirinize!!!

Bu kategoride yer alan Sevdiğim kızı çok samimi olduğum arkadaşta seviyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şahitler huzurunda kıyılan dini nikah gizli olsa Allah katında geçerli sayılıyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.