Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

Safevi devleti türk mü?

Safevi devleti türk mü?

Kayıtsız Üye
safevi devleti türk mü


Cevap: safevi devleti türk mü?

Desert Rose
Safevî Devleti veya Devlet-i Safeviyye1501 ve 1736 yılları arasında bugünkü Azerbaycan, İran, Ermenistan, Irak, Afganistan, Türkmenistan ve Türkiye‘nin doğu kesiminde varlığını sürdürmüş, tarihte ilk kez ŞiiOnikiciliğini resmî mezhep olarak kabul etmiş olan halkları yönetmiş ve Azerbaycan‘ın varis olduğu hakim hanedanın devletidir.
Safevi Devleti’nin kuruluşuna destek veren Türkmen boyları şunlardır; Şamlı, Afşar, Kaçar, Tekeli, Humuslu, Ustaclu,Dulkadirlu, Varsaklar
İsmail Safevi, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan‘ın torunu olan AkkoyunluElvend Mirza‘yı Şarur (Nahçıvan) yakınlarında yendikden sonra 1501 yılının temmuz ayında Tebriz‘de kendisini Şah ilan etti. I. İsmail, bütün Azerbaycan‘ı imparatorluğa dahil edince Azerbaycan Türkleri ordunun esas nüvesini teşkil etmişdir.
Bundan sonra tüm İran‘ı ele geçirerek, Mayıs 1502’de resmen İranŞahı olan I. İsmail sonraki 250 yılda Orta Doğu‘ya büyük etki yapacak bir Şii devletinin temelini atmıştır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ettiği dualar

Vikipedi, özgür ansiklopedi


safeviler türk mü, safevi devleti türk mü, safevi

Bu kategoride yer alan Ceza evindeki oğlumun vasisiyim borçlarını ben ödemek zorundamıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Safevi devleti türk mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.