Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
missa02
Abone

İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ?

İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ?

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm arkadaşlar, benim sorunum sıkıntım çirkinlik ile. Bazen arkadaşlarımın bana güzel demesi ile kendimi güzel hissediyorum ve özgüvenim yerine geliyor Allah’a tekrar şükrediyorum ama bazende bazı arkadaşlarımın şaka manasındada sen çirkinsin demeye getirmeleri beni gerçekten acaba ben gerçekten çirkin miyim demeye getiriyor ? Sonra düşünüyorum çirkin olsamda elim ayağım yerinde sakat değilim çok şükür diyorum ama içimdeki şüphe gitmiyor ve bazen aklımdan neden acaba ben güzel değilim gibi sorular geliyor vesvese başlıyor. Belkide benim sınavım bu en ufak şeyde bile güzelliğimden şüphe ediyorum. Elbet herkes güzel olmak zorunda değil ama bu sıkıntıyı en azından atmak istiyorum. Böyle bir ayet var mı belki içimi rahatlatabilir diye düşündüm veya ne yapmalıyım ne şekilde dua etmeliyim ?

Okudunuz mu?  Adak anne babaya verilir mi yada kimlere verilir kimlere verilmez illa fakir mi olması lazımdır

Yorum: İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ?

Ensar
Allah cc Yarattığı her şeyi güzel ve muhkem yaptı. (Secde, 32/7) bu ayettende anlaşılacağı üzere Yüce Allah yarattığı herşeyi yerli yerince ve uygun şekilde yaratmıştır. Yaratılış şekilimiz nasıl ise inkar ve itiraz etmemeli ve şükretmek en güzel davranıştır. sizinde öne sürdüğünüz gibi Allah cc sizleri sakat veya herhangi bir uzuv eksik olarak yaratabilirdi. Herzaman şükretmek gerekir selametle kalın.

Okudunuz mu?  Hz. Ebubekirin Fiziksel Özellikleri Şemaili

Yorum: İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ?

Kayıtsız Üye
Gelene geçene aynı şeyleri söylüyorsunuz. Allah bizi böyle yaratmış olabilir ama yanında farklı özelliklerde vermiştir. O özellikleri kullanarak yürüyün. Allah beni güzel yarattıysa neden insanlar bana çirkin diyor? Çirkin olmak: Hayatı "Hard" modunda yaşamaktır!

Okudunuz mu?  Bir Yılı Geçmeyen Arsaya Zekat Düşer Mi

çirkinlikle ilgili ayetler, çirkinlikle ilgili hadisler, cirkin insanla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Allahümme inni eselüke en tuhyiye kalbi bi nuri marifetike ebeden anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.