Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

İdrar yaparken sertleşme

İdrar yaparken sertleşme

Losof
arkadaşlar idrar yaparken sertleşme oluyor o sertleşme olduğu zaman meni gelirse gusül gerekirmi?


Cevap: İdrar yaparken sertleşme

Losof
lütfen cevap verin arkadaşlar benden sonra konu açılanlara cevap veriliyor ben hala bekliyorum


Cevap: İdrar yaparken sertleşme

mümini78
İdrar yaparken sertleşme olabilir. Bu anlık bir psikolojiye bağlıdır. Ancak normal şartlarda sertleşme olsa bile meni gelmesi mümkün değildir. Ancak büyük abdest yaparken kıkınma esnasında meni gelebilir. Yani lif lif bir beyaz akıntının geldiğini görebilirsin. Gerek sertleşme anında olsun gerekse büyük abdest yaparken olsun meni gelecek olsa dahi gusül gerekmez. Çünkü bekar olan ve genç olan ve istimna yapmayan ve rüyasında ihtilam olmayan birinden muhakkak kıkınma anında meni gelecektir. Çünkü meni kendini devamlı yenileyen biyolojik bir olaydır.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken deri kavlaması

Cevap: İdrar yaparken sertleşme

Losof
ama idrar yaparken meni çıkabiliyor peki ya o yaşadığım durumdan dolayı gusül gerekirmi kardeşim?


mümini78
Losof çok açık bir yazı yazdım . Anlatamadım mı? İdarar yaparken de meni gelse gusül gerekmez. İdrar yaparken uzvun sertleşse meni gelse yine gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

Durduk yerde meni gelse gusül gerekmez. Ancak sırf meni gelmesine yönelik bir eğilim olsa (yani meni gelmesi için edimli olsa) istimna ya da cima yapmasa lakin meni gelse işte o zaman gusül gerekir. Örnek: Haram şeylere baksan haz duysan. Ama meni gelmesi için bir şey yapmasan ve meni gelse senden gusül gerekir. Lakin sen meni gelmesi için özel bir çaba sarf etmiyorsun . Vucudun doğal ortamında senden meni geliyor bu durumda gusül gerekmez.

Okudunuz mu?  Bir insana şeytan gibi demek doğrumudur?

Ancak pozitif çareler şeklindeki yazılarımda belirttiğim gibi, Bu hal sen de ayda bir ya da on beş günde bir oluyor ise yani her zaman olmuyor ise tedbiren gusül alabilirsin. Bu hal de sende takıntı olmaktan ve habire bunu sormaktan kurtulursun.Ancak her zamna sende böyle bir durum oluyor ise gusül abdesti almana gerek yok. Sadece sünnet üzerine cuma günleri gusül edersin . Kendine ii davran hastalık hastası olma. Allahım yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Hüda Kelimesini kullanmak uygunmudur ?

Losof
teşekkürler kardeş


sstrn
sana da teşekkürler vesvese ve gusül yazılarımı okumayı unutma. Her zaman için de Allah’a dua et.

< İdarar yaparken de meni gelse gusül gerekmez İdrar yaparken uzvun sertleşse meni gelse yine gusül gerekmez >
Nasıl oluyor bu bazı kaynaklarda şehvetsiz de gelen meni için gusül gerekir diyor hangi mezhebe göre cevap verdin mümini78 kardeşim ?

Okudunuz mu?  Spot telefon almak günah mı ?

sertleşme olunca çiş yaparsak cenabet olurmu, sehvetsiz sertesme

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa 'a (sav)Nur-u Dilara denme konusu?Kim söylemştr? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar yaparken sertleşme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.