Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
sizden8
Abone

Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

Kjkteam
Selamunaleyküm öncelikle herkese ben 13 yasında bir çocuğum internette gezerken illuminati diye birşeye rastladım biraz araştırdım ve deccale hizmet ettiklerini duydum deccalide arastırdım biraz sanırsam kıyamet günü ortaya çıkacakmış ve insanlara zulmedecekmiş ben çok şükür namazımı kılıyorum orucumu tutuyorum Allah’ın yolundan gitmeye çalışıyorum acaba bu deccal bana veya benim gibi müslümanlara da eziyet edecekmidir bu illuminati ve deccali okuduktan sonra psikolojim bozuldu resmen ve korktum açıkcası bu konuda biraz aydınlatabilirmisiniz acaba beni ?


Cevap: Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

sametcftc1
Ve Aleykumusselam.


Cevap: Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

Kjkteam
baştan sonaca okudum ve deccalin şerrinden Allah’a sığınmamız gerektiğini öğrendim o zaman bir insan Allah’ın emirlerini yerine getirip şeytanın ve deccalin şerrinden Allah’a sığınırsak deccal bizi kandıramaz ve bize de zarar veremez demek olur diye düşünüyorum bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler.


Cevap: Deccal müslümanlara zarar verecekmi ?

sametcftc1
Doğru anlamışsın 🙂


İLİMCİK
kardeşim siz Risale-i Nurdan beşinci şuayı dikkatli olarak okumanızı tavsiye ediyorum:


islamyolu
kardeşim eskiden mekteplerde hep çocuklara Deccal anlatılırdı. Fitnelikleri anlatılırdı. Hatta Sahabelerimizden ismi aklımda değil. çocugu namaz kılarken oğlum deccalden Allah’a sığındınmı derdi. yok dedigi zaman namazını tekrar kıl derdi. çünkü peygamber efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem) bize emrediyor. Buhari hadisinde bu 5 şeyden Allah’a sığınınız diye. bunların biriside Mesih deccal Fitnesinden dir. Peygamberimiz bu deccal konusuna çok deyinmiştir. çünkü inanılmaz fitnelikleri vardır. Adem Aleyhisselamdan kıyamete kadar deccaldan büyük fitne gelmeyecektir demiştir. ve bunlarıda herkese anlatın diye emretmiştir.

Deccalin fitneliklerini bir bilseniz arkadaşlar ilmi olmayan nasıl kanar hemen görürsünüz.


@mir
< baştan sonaca okudum ve deccalin şerrinden Allah’a sığınmamız gerektiğini öğrendim o zaman bir insan Allah’ın emirlerini yerine getirip şeytanın ve deccalin şerrinden Allah’a sığınırsak deccal bizi kandıramaz ve bize de zarar veremez demek olur diye düşünüyorum bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. >
Allah’ın emirlerini yerine getirmekten kastınız sadece 5 vakit namaz ve ramazan orucu ise
yanlış anlamışsınız
Kur’an ve Sünneti bilmez
Allahı Kur’an ve Sünnette anlatılan şekilde tanımazsanız
deccal tarafından kandırılabilirsiniz
hatta belki de kandırılmışsınızdır

Okudunuz mu?  Camiden tesbih alıp yerine başka tesbih koymak

islamyolu
< Allah’ın emirlerini yerine getirmekten kastınız sadece 5 vakit namaz ve ramazan orucu ise
yanlış anlamışsınız
Kur’an ve Sünneti bilmez
Allahı Kur’an ve Sünnette anlatılan şekilde tanımazsanız
deccal tarafından kandırılabilirsiniz
hatta belki de kandırılmışsınızdır >

ilim çok önemlidir burada. Peygamberimiz Bastıra bastıra bizlere çok güzel bilgi vermiştir. tipine kadar herşeyi söylemiştir. Hatta kehf süresinin ilk 10 ayetini okuyup onun cehennem diye gösterdigi yere atın kendinizi. İbrahim aleyhisselama nasıl ateş serinlik vermiş ise sizlerede verecek tir demiştir. bence hadisi şerifleri okuyup iyice anlamalı gelecek nesillere anlatılmalıdır. günümüzde bu konuları kimse anlatmıyor.


Kjkteam
ben Kur-an okudum ve bitirdim ama mealini okumadım onuda yakında okuyup ilim sahibi olmak istiyorum zaten .


ömerhattab

Deccaliyat buğün dünyayı sömürüyor siz kalkmışsınız tasavvuf ehli diye ilimcik kardeşimizi hala eleştirme uğraşındasınız…Arkadaşım deccali ve deccaliyat düzenini kurma uğraşında olanları sizden iyi biliyoruz…


Kırlangıç.
İyi de biz de öğrenci insanlarız, ben vakit namazdan fazlasına inanın pek vakit kalmıyor. Sabahın 6’sında evden çıkıp 4’te evde oluyorum okula gittiğim için. Eve gelince yığınla ödev, test, çalışılması gereken sınav.. Biraz da kendimize vakit ayıralım desek alın size gün bitti, ertesi gün sıralarda uyumamak için erkenden yatmak gerek. Sizler işinizden gelince ertesi güne kadar boşsunuz biz öyle değiliz ki… Gerçi bunlar Allah katında bahane değil ama elimizden bu geliyor.


İLİMCİK
< ben Kur-an okudum ve bitirdim ama mealini okumadım onuda yakında okuyup ilim sahibi olmak istiyorum zaten >
Kur’an’ın sözde tercümesi de insanları Kur’andan uzaklaştırmak ve soğutmak ve insanların imanını çalmak için İslam deccalinin bir planıdır kardeşim… Kur’anın hakiki tercümesi kabil değildir…Bunun yerine Kur’an ayetlerinin ifade ettiği manaları daha geniş bir şekilde ders veren İslam alimlerinin tefsirlerini okumanız alim olmanız için daha istikametli ve isabetlidir kardeşim.


Kırlangıç.
İlimciğe katılıyorum, hem Türkçesi Kuran’ın esasındaki anlamları tam hissettiremiyor hem de bizim Kuran’ı bu şekilde anlamak için baya bir ilim sahibi olmalıyız yoksa âyetleri yanlış anlayabiliriz.

Okudunuz mu?  Bazı takıntılar

@mir
Arapça bilmiyorsanız Kur’an okumuş olmak için meal okumalısınız
çünkü anlamadan yapılan kıraat kıraat değildir

meallerde hatalar olabileceği doğrudur
o yüzden güvenilir mealler okumalı
anlamadığınız yerlerde tefsirlere müracaat etmelisiniz


çelebiler
Mehdi ve İsa peygamberin gelmesi gibi deccal de uydurmadır.Boşuna bu gibi hikayelere akıl sarkıtmayın.Kuran’ı okuyarak en güzel şekilde anlamaya ve yaşamaya çalışın.

Böyle hikayeler gençlik dönemlerinde herkesin ilgisini çeker.Bu hikayelerden kurtulamayanlar hayatları boyunca mehdi,mesih,deccal hikayelerini birbirine anlatarak ömürlerini geçirirler.Bir kısmı da çok daha ileri giderek psikolojilerini bozacak derecede bu konulara sardırırlar sonunda ya birilerin mehdi olduğuna inanırlar ya da kendi mehdiliklerini ilan ederler.

Bu gibi hikayelerle ilgileneceğinize Kuran üzerine çalışmalar yapın.Mesela Kuran’da geçen kavramlar nelerdir mahiyetleri nedir?Öncelikle bunları öğrenmeye anlamaya çalışırsanız çok güzel bir çalışma yapmış olursunuz.Kuran’daki kavramlar iman,ihlas,ahlak,fıtrat,vahiy gibi temel kavramlar.Bunlar gibi kavramları tam manasıyla öğrendiğinizde zaten mehdi,deccal ve mesih gibi konuların neden uydurma olduğunu da anlayacaksınız.


islamyolu
50 ye yakın sahi hadis varken gelecegini inkar etmek çok büyük sapıklıktır. mütavadir derecesine ulsşmış hadisleri inkar etmek insanı kafir eder


vesveseli
çelebiler kardeşim bu dediğin lafı geri al ve tövbe et bu konu hakkında baya hadis var islamyolu kardeşimiz açıklamış zaten


çelebiler
< çelebiler kardeşim bu dediğin lafı geri al ve tövbe et bu konu hakkında baya hadis var islamyolu kardeşimiz açıklamış zaten >
Merak etme sevgili kardeşim mütevatir denilen hadisleri mütevatir ilan edenler de insanlardır.Öyleki Buharinin mütevatir kabul ettiğini,Muslim mütevatir kabul etmez.Üstelik Muslim,Buharinin talebesi ve arkadaşıdır.Buna rağmen birbirlerine muhalif değerlendirmeleri vardır.Mütevatir hadisleri inkar etmek insanı kafir ediyormuş gibi bir yalan söylemiş ya.Ne dersin Buhari ve Muslim de birbirlerinin mütevartir hadislerini kabul etmedikleri için birbirlerini kafirlikle suçlamış mıdır?Hayır tarihte öyle bir şey yazmaz.

Hiçbir ilimden haberi olmayan tüm itikatları Allah’a imana nasıl yaparımda daha fazla şirk katarım derdinde olan kişiler bu konuları anlamazlar onlar ne derse desinler bir kulun kararını kabul etmeyen kafir olmaz hiç merak etmeyin.

Okudunuz mu?  Namazda selam verirken ne denir

Uydurma hadisleri kabul etmediğimiz için bizleri kafir ilan edenler tevhid inancını içlerine sindirememiş anlayamamış olanlardır.Allah’ın hakimiyetinin sınırları içerisine Ona ulaşmak için şeyhleri ve papazları kendilerine aracı olduğunu kabul edenler müşrik olur.En büyük tehlike budur.


vesveseli
… sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim…”
Hz. İsa (as)’ın ikinci kez yeryüzüne geleceğine dair işaretler taşıyan ayetlerden ilki Al-i İmran Suresi’nin 55. ayetidir:
Allah kıyamete kadar inkar edenlere üstün gelen ve Hz. İsa (as)’ya gerçekten tabi olan bir grubun varlığından söz etmektedir. Hz. İsa (as) hayatta iken ona uyanların sayısı çok azdı. Ve onun Allah Katına yükselişinin ardından da hızla dinde dejenerasyon başladı. Sonraki iki yüzyıl boyunca da, Hz. İsa (as)’ya iman edenler (İseviler) şiddetli baskılara maruz kaldılar. Üstelik İsevilerin hiçbir siyasi gücü de bulunmamaktaydı. Bu durumda geçmişte yaşayan Hristiyanların, inkar edenlere üstün geldiklerini ve bu ayetin onlara baktığını söyleyemeyiz.

Günümüzde ise Hristiyanlığın özünden uzaklaştığını, Hz. İsa (as)’nın anlattığı hak dinden farklı bir dine dönüştüğünü görürüz. Hıristiyanların çoğu arasında Hz. İsa (as)’nın Allah’ın oğlu olduğu şeklindeki (Allah’ı tenzih ederiz) sapkın inanç benimsenmiş ve teslis inancı (üçleme; Baba, oğul, kutsal Ruh) asırlar önce kabul edilmiştir. Bu durumda, dinin aslından iyice uzaklaşmış olan günümüz Hristiyanlarını da Hz. İsa (as)’ya uyanlar olarak kabul edemeyiz, çünkü Allah, Kur’an’ın birçok ayetinde “üçleme”ye inananların inkar içerisinde olduklarını bildirmiştir:
Bu durumda “sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim” ifadesi, açık bir işaret taşımaktadır. Hz. İsa (as)’ya uyan ve kıyamete kadar yaşayacak olan bir topluluk olması gerekmektedir. Böyle bir topluluk, kuşkusuz Hz. İsa (as)’nın yeryüzüne tekrar gelişiyle ortaya çıkacaktır. Ve tekrar dünyaya gelişi sırasında bu kutlu insana tabi olanlar, kıyamete kadar inkar edenlere üstün kılınacaktır.

Ayrıca ayetin sonunda geçen “…Sonra dönüşünüz Banadır…” ifadesi de dikkat çekicidir. Allah Hz. İsa (as)’ya uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğini haber verdikten sonra Hz. İsa (as) da dahil olmak üzere tümünün kendisine döneceğini bildirmektedir. “Allah’a dönmeleri” ölmeleri olarak anlaşılmaktadır. Bu da, Hz. İsa (as)’nın da kıyamete yakın dönemde yeryüzüne tekrar geldikten sonra ölümünün gerçekleşeceğine bir işaret olabilir.

Okudunuz mu?  Ben dinden mi çıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyamıyorum


II. Delil

“… ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur…”
Nisa Suresi’nin 156-158. ayetlerinin arkasından Allah, 159. ayette şöyle buyurmaktadır:
Yukarıdaki ayette yer alan “ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur” ifadesi oldukça dikkat çekicidir. Bu cümlenin Arapça karşılığı şu şekildedir: “… ve in min ehlil kitâbi illa leyü’minenne bihi kable mevtihi”

Burada bazı tefsirciler “o” zamirinin Hz. İsa (as) yerine Kur’an’a baktığını düşünmüşler ve ayete Kitap Ehlinin ölmeden Kur’an’a iman edeceği şeklinde bir yorumda bulunmuşlardır. Oysa bu ayet öncesindeki iki ayette de “o” zamiri tartışmasız bir biçimde Hz. İsa (as) için kullanılmıştır

AYETLERDEDE DELİL VAR ÇELEBİLER KARDEŞİM ŞİMDİ Kİ DÜŞENCEN NEDİR ?


çelebiler
Sevgili Kardeşim bu konular başkalarının fikirleri ve yorumlarıyla anlaşılmaz.Boşver sen Adnan Oktar’ın veya başkalarının yazdıklarını.Bende geçliğimde çok okudum bunları çok kandırdılar bizleri.Ayetlere hadislere olan inancımız ve hürmetimiz sebebiyle birisi bizlere “ayette şöyle diyor” “Resulullah şöyle diyor” dese inanıyorduk.Bunları söylerlerken “Kuran’ı anlamazsınız illa bir açıklayıcı gerekir” fikrini de kafamıza işlediler halen de aynı numarayı yaparlar müslümanlara.Mehdi,mesih deccal hikayeleri ile korkutarak kendi saltanatlarının devamını sağlarlar.

Senin gayretinin samimiyetinden hiç şüphem yok ancak ben bu ayet ve hadisleri o kadar çok okudum ve inceledim ki çok rahat söyliyebilirim bu ayet ve hadislerinin manalarını yukarıdaki maksatlarına uygun olarak değiştirerek sunuyorlar.Sonrada daha önceki iletimde dediğim gibi bir bakıyorsunuz bu konuları anlatan kişi ya kendisinin ya da şeyhinin ,efendisinin mehdiliğini anlatmaya,ilan etmeye başlamış.

Kuran anlaşılmaz bir kitap değildir.Rabbimiz bunu ayetlerinde bizlere belirtiyor onu okumaya anlamaya korkmamalıyız.Korkarsak birileri bizleri kandırır.Hata yapacaksak bile kendi aklımızla yapalım.Rabbimizin merhameti çok geniştir.Başkalarının oyuncağı olmayalım bu çok daha kötü birşeydir.Doğru yolda olduğunu zannettirirler.Hakikati anlatmaya çalışanlara bile düşman ederler insanı Allah korusun.

Okudunuz mu?  Namaz kıldıktan sonra vücutta abdest geçirmeyen bir madde görmek kaza gerekir mi

Kuranı ve Peygamberimizin hayatını sahih hadislerle birlikte öğrendiğimizde inan bu ilizyonların hepsi kendiliğinden kaybolup gidiyor.Rabbimizin bizden ne istediğini anlamaya çalışarak okumalıyız.O zaman aslında bu ayetlerin bu konuların delili olmadığını anlıyoruz.


vesveseli
Sorularla İslamiyet alıntı yaptım güvenilir bir sitedir


çelebiler
Demek ki onlarda Adnan Oktar’dan alıntı yapmışlar.Güvenilirliklerinin derecesi de bu demek ki.

Dünya üzerinde doğruluğu tartışılamayan tek Kitap Kuran’dır.Ondan daha güvenilir bir yazı,öğüt ya da emir yoktur.Allah’ın Kitabı bizi yanlışa götürmez.Aklımızı bize veren de verdiği akılla gönderdiği ayetlerini anlamamızı isteyen de Allah’tır.Aklımızla anlayamayacağımız bir Kitap elbetteki bize göndermez yeter ki biz başkalarının yalanlarına kapılıp Rabbimizin Kitabından uzaklaşmayalım.


vesveseli
çelebiler kardeşim git hangi tefsire baksanda bak hepsi aynıdır


çelebiler
forumduasi.com/olum-kiyamet/5661-dabbetul-arz-in-zuhuru-ve-gunesin-batidan-dogmasi-2.html

Yukarıdaki linkteki tartışmada mehdi talebsi nickli bir kardeşimiz var.Yazdıklarını okuyabilir misin?O da mutlaka bu ayetleri yanlış yorumlayan tefsirleri okumakla başlamıştır.Şimdi de mehdi için “elini de öptüm duasına da mazhar oldum” diyor.

Aslında onu da normal karşılıyorum.O kadar çok şevkle mehdi beklerse insan elbette ki elini de öpmek ister.O da öpmüş ne diyelim.Allah mübarek etsin.


islamyolu
çelebiler sen ne ortaya Adnan oktar denilen adamı katıyorsun. Git bakalım Ehli sünnet itikatına bir bak kimler gelecegi kimlerin ne yapacagı var. Adnan oktar ben mehdiyim demişse mehdimi olacak bizi o ilgilendirmez. onun sapıık görüşleride ilgilendirmez. Bizler Hadis inkarcıları değiliz. Bizler Hadisi şeriflere sımsıkı sarılırız. Hele Deccal Mehdi İsa Aleyhisselam hakkındaki hadisler Mütevadir derecesinde oldugunu Ehli sünnet alimleri ittifakla kabul etmişlerdir. Sen gelmişsin insan bunu mütavadir diyor diyorsun. bune saçma bir savunma. Mütevadir hadis ne demek bilmiyorsun bile. Bakarsan o 50 ye yakın hadisi şeriflere Kaynaklar çok sağlam senetler çok sağlam. 30 kadar farklı sahabe ismide verebilirim rivayet eden. yani bu hadisi şeriflerin uydurma olma olasılığı %0 diyebilirim. Ama Deccalin veya Mehdi Aleyhissselamın gelmeyecegine dahil 1 tane bile hadisi şerif yoktur. acaba sizlermi uydurmasınız yoksa bizler mi. bir çöz bakalım. benim son diyecegim bu konulara ciddi bak. İmanını tehlikeye atma derim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve tekrar tekrar alma vesvesesi

çelebiler
Mütevatir hadis ne demek açıklayabilir misiniz?

Mütevatir hadisin mütevatir olduğunun kararını kim verir?

Bu iki soruya cevap verirseniz ben de mütevatir hadis ne demekmiş daha iyi öğrenirim.Derin hadis bilgilerinizi bizlere paylaşmak lutfunu gösterirseniz çok memnun oluruz.


Searhalu
Hz. Peygamber (s.a.s.), “size emrettiklerimi yerine getirin, yasaklarımı da gücünüz yettiğince terk edin” buyurmuştur (Muslim, 412, İbn Mâce, Mukaddime, 1).
Sünnete bağlılık, dinî bir zorunluluktur.
Kur’an bize yeterlidir düşüncesiyle sünneti ihmal etmek tarih boyunca bütün bid’at fırkalarının ortak özelliği olan gizli bir hıyanet çeşididir. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu durumun ileride ortaya Sıkacağını haber vererek, dinî hiçbir kaygısı olmayan bu insanlardan bizi sakındırmıştır.
“Tok karınlı, koltuğuna yaslanıp size “Kur’an yeterlidir; Kur’an neyi helâl kılmışsa onu helâl bilin, neyi haram kılmışsa onu haram bilin” diyen adamların çıkması yakındır. Haberiniz olsun, dikkatli olun: Bana Kur’an ile birlikte (hüküm bakımından) onun bir benzeri (sünnet) de verilmiştir”
(Ebû Dâvûd, Sunne, 6, Ahmed b. Hanbel, IV, 131).

4968 – Hz. Ebu Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor:
“Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Nefsim elinde olan Zât-ı Zulcelâl’e yemin ederim! Meryem oğlu İsâ’nın, aranıza (bu şeriatle hükmedecek) adâletli bir hâkim olarak ineceği, istavrozları kırıp, hınzırları öldüreceği, cizyeyi (Ehl-i Kitap’tan) kaldıracağı vakit yakındır. O zaman, mal öylesine artar ki, kimse onu kabul etmez; tek bir secde, dünya ve içindekilerin tamamından daha hayırlı olur.”
Sonra Ebu Hureyre der ki:
“Dilerseniz şu ayeti okuyun. (Mealen): “Kitap ehlinden hiçbir kimse yoktur ki, ölümünden önce onun (İsa’nın) hak peygamber olduğuna iman etmesin. Kıyamet gününde ise İsâ onlar aleyhine şâhitlik edecektir” (Nisa 159).

“O vakit Allah buyurdu ki: “Ey İsa! Seni, ecelin geldiğinde öldürecek olan benim. Seni ben semaya yükselteceğim. Yahudilerin suikastinden tertemiz kurtaracağım… (Al-i İmran 55).

4969 – Hz. Câbir radıyAllahu anh anlatıyor: “Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Ümmetimden bir grup, hak için muzaffer şekilde mücadeleye Kıyamet gününe kadar devam edecektir. O zaman İsa İbnu Meryem de iner. Bu müslümanların reisi: “Gel bize namaz kıldır!” der. Fakat Hz. İsa aleyhisselam: “Hayır! der, Allah’ın bu ümmete bir ikramı olarak siz birbirinize emirsiniz!”
Muslim, İman 247.

Okudunuz mu?  Duaya ara vermek

vesveseli
Sakın sizin birinizin Koltuğuna Yaslanıp, Kuranda Bulduğuma inanırım Bulmadığımı Red ederim derken yakalamim, Ahir zamanda Bunlar gelecek benim hadislerimi inkar edecekler (Ebu Davud)


islamyolu
sen bilgilenmek istemiyorsun kardeşim sen alay geçmeye çalışıyorsun. nette araştırırsan ne demek oldugunu çok iyi anlarsın. Sen Sahabelerimiz yalan söyledi demeye getiriyorsun. çünkü buhari müslim de onlardan almıştır hadisleri. Anlamadıgım 1 tane veya 2 tane deccal hadisi yokki. bir sürü var. birine uydurma desen diğerine toslarsın. ona uydurma desen başkası çıkar karşına. eğer ki bunlara uydurma dersen. namaz abdest zekat gibi bir çok fıkıh meseleleri Kur’an dan sonra hep Hadisi şeriflerden çıkarılmıştır. onların kaynagındada buhari müslim tirmizi ibni mace ebu davut vardır. yani Deccali inkar ediyorsun diğerlerini nasıl inkar etmiyorsun. hatta Zayıf hadislerden bile fıkıh hükmü çıkarıyorlar hepsine inanıyorsunuz. en sahih inkar edilemeyecek bir çok sahabenin rivayet ettiği hadisi şerifleri inkar etmek için uğraşıyorsun. diğerlerine inanıyorsan, bunada inanacaksın. işine gelene inanacaksan vay halimize.

yani diyecegim o ki. Kaynaklar aynı herşey aynı birini alıp diğerini atarsan bu iş küfre kadar gider.


çelebiler
< Sen Sahabelerimiz yalan söyledi demeye getiriyorsun. çünkü buhari müslim de onlardan almıştır hadisleri. >
Ben bir şey bilmiyorum sen çok biliyorsun ya.Sadece şuna cevap ver o zaman varsa bir cevabın.

Buhari’nin doğum tarihi hicri 194,Müslim’in doğum tarihi hicri 206 dır.Bu iki hadis alimi bu tarihlerde doğduklarına göre sahabelerden aldıklarını söylediğin hadisleri,hangi sahabelerden aldıklarını söyleyebilir misin?

Sana tavsiyem bu sahabelerin isimlerini sayamazsan biraz hadis usulünü,hadis tarihini okuda gel beni de buradaki kardeşlerimizi de yorma.


islamyolu
buhari gibi Hadis alimi 18 yaşında mescidi haramda kalıp hadis Toplamaya başlıyor çeşitli yerlere gidiyor hadis topluyor. Sen diyorsun ki. aradaki yaş farkına bak nasıl sahabe görsün. ne varmış yaş farkında onu çözemedim. sahabelerden 120 yaşına kadar yaşayanda var. imam buharinin bir sözü var.

Okudunuz mu?  Kıyametin büyük ve küçük alametleri nelerdir? maddeler halinde

“Câmi-us-Sahih kitabına her hadis-i şerifi koymadan önce gusledip, iki rekat namaz kılıp, istihare yaptım. Ondan sonra hadis-i şerifi kitaba koydum. Bunları yapmadan hiçbir hadisi yazmadım. Bu kitabı on altı yılda tamamladım.”

yani görüyorsun nasıl şartlarla yazıyor.

ben onu bunu anlamam da sen namaz kılmıyormusun. nasıl kılıyorsun. namaz içindeki duaları sureleri nereden delil getirip okuyorsun. merak ettim gerçekten sende bana delil olarak bunları açıkla. bana hadisi şerif getirme çünkü onları sen inkar ediyorsun senin işine gelenleride burada okumam. İmam Buhari gibi Müslim gibi hadis alimlerine Resmen yalancı deme cüretinde bulunuyorsun burada. Sen onların bizlere ulaştırdıgı hadisleride inkar edeceksen Vay ümmeti Muhammedin haline.

gelmişsin bana Buharinin gördügü sahabeleri say diyorsun. kusura bakma ben o kadar ilim yüklü değilim hepsini aklımda tutamam. Ama bir çok meselesini biliyorum. Sahabenin teki ineği kandırdıgı için. bu benide kandırabilir diyip ondan hadis Rivayet etmedigini biliyorum.


vesveseli
Ya islamyolu kardeşim ben ayetten delil getirdim yinede kabul etmiyor 🙂


islamyolu
< Ya islamyolu kardeşim ben ayetten delil getirdim yinede kabul etmiyor 🙂 >
diyorum ya inkar bunlar için ilimdir.

Halbuki peygamberimiz diyor bana Kur’an verildi iki mislide hikmet verildi bu hikmet dedigi hadisi şeriflerdir.

Hadisi şerifler olmasa Kur’an -ı en büyük alim bile anlayamaz. hadisi şerifler Kur’anın tefsiri niteliği taşır.

Ama ahir zamandayız böylelerinin çıkacagını Peygamberimiz haber verdi zaten.

Hadisi Kur’andan Ayıran Peygamberi Allahtan ayıran gibidir. Peygamberi Allahtan ayıran Mel’undur..


vesveseli
Haklısın Allah hidayet versin çelebiler kardeşimize asıl Adnan Oktar yanlısı kendisi oldu haberi yok 🙂


ömerhattab

Arkadaş ravi zincirine baktın mı zaten herşey ortaya çıkıyor…Eğer bu hari ve müslimi okumadıysan bunun suçu bizde araman yanlış çünkü her hadisin başında rivayet eden sahabenin ismi künyesi yazıyor…Ve ravi zincirine göre hadisin sağlamlığı ortaya çıkıyor…Hadis ravilerini Sahabe, Tabiin ve Tabii’t Tabiin oluşturur. Sen önce raviz zincirini öğrende gel arkadaş…

Okudunuz mu?  Vaktinden önce namaz kılmak

çelebiler
< buhari gibi Hadis alimi 18 yaşında mescidi haramda kalıp hadis Toplamaya başlıyor çeşitli yerlere gidiyor hadis topluyor. Sen diyorsun ki. aradaki yaş farkına bak nasıl sahabe görsün. ne varmış yaş farkında onu çözemedim. sahabelerden 120 yaşına kadar yaşayanda var. imam buharinin bir sözü var.

“Câmi-us-Sahih kitabına her hadis-i şerifi koymadan önce gusledip, iki rekat namaz kılıp, istihare yaptım. Ondan sonra hadis-i şerifi kitaba koydum. Bunları yapmadan hiçbir hadisi yazmadım. Bu kitabı on altı yılda tamamladım.”

yani görüyorsun nasıl şartlarla yazıyor.

ben onu bunu anlamam da sen namaz kılmıyormusun. nasıl kılıyorsun. namaz içindeki duaları sureleri nereden delil getirip okuyorsun. merak ettim gerçekten sende bana delil olarak bunları açıkla. bana hadisi şerif getirme çünkü onları sen inkar ediyorsun senin işine gelenleride burada okumam. İmam Buhari gibi Müslim gibi hadis alimlerine Resmen yalancı deme cüretinde bulunuyorsun burada. Sen onların bizlere ulaştırdıgı hadisleride inkar edeceksen Vay ümmeti Muhammedin haline.

gelmişsin bana Buharinin gördügü sahabeleri say diyorsun. kusura bakma ben o kadar ilim yüklü değilim hepsini aklımda tutamam. Ama bir çok meselesini biliyorum. Sahabenin teki ineği kandırdıgı için. bu benide kandırabilir diyip ondan hadis Rivayet etmedigini biliyorum. >
Cehaletiniz karşısında dehşete düştüm.Gerçekten korkunç bir cehalet ve akıl tutulması içindesiniz.

Peygamberimiz hicri 10 senesinde vefat etti.Buhari hicri 194 senesinde doğdu.Buhari nin doğumu,Peygamberimizin ölümü arasında 184 sene fark var.Peygamberimizin öldüğü gün,doğduğunu ve Peygamberimizi gördüğünü,sahabe olduğunu farz ettiğimiz bir kişi.Buhari doğduğunda 184 yaşında demektir.Buhari 16 yaşında annesiyle Mekke’ye gitti ve dönmedi orada kaldı.O günden itibaren hadis topladığını kabul edersek.200 sene sonra hadis toplamaya başlamıştır diyebiliriz.Buna göre Buhari,hangi 120 yaşındaki sahabe ile görüşmüş olabilir.

Belki biraz aklınızı kullanır da cehaletinizin farkına varır içinde yüzdüğünüz cehalet deryasından çıkmayı denersiniz diye ummuştum ancak bu hesabı bile yapamadığınıza göre durumunuz tahminimden çok daha kötü.

Buhari ve hadisler hakkında söylemediğim şeyleri niyet okuma ve falcılık yaparak mı uydurdunuz yoksa zuhuratta mı gördünüz,bunlara ve diğer saçma sapan yazılarınıza cevap bile vermeyeceğim.Sadece yine hadis usulü,hadis tarihi ve Kuran okumanızı tavsiye ediyorum.Birde mutlaka matematik öğrenmelisiniz ki başka yerlerde böyle rezil olmanızı istemem.

Okudunuz mu?  Bir kadın yada bir erkek size tokalaşmak için elini uzatsa ne yaparsınız ?

< Ya islamyolu kardeşim ben ayetten delil getirdim yinede kabul etmiyor 🙂 >
< Haklısın Allah hidayet versin çelebiler kardeşimize asıl Adnan Oktar yanlısı kendisi oldu haberi yok 🙂 >
vesveseli kardeşim delil diye sunduğun ayetlerin yorumları Adnan Oktar’a ait bir siteden alınmış.Adnan Oktar’ın yorumlarıdır.Bunu sana da belirtmemin sebebi bu gibi ayetleri kimlerin nasıl çarpıtarak sizlere sunduğunu anlaman içindi.Fakat Adnan Oktar’ın yorumlarını kendin yayınladığın halde beni Adnan Oktar’cı yapmışsın aslında o yorumları kendinin yayınladığından haberin yok mu 🙂

Sana daha önceki yazışmalarımızda bu konuları kendin merak et ve kendin araştır diye ayetlerin açıklamalarını yazmadım.Sana da tavsiyem ayet ve hadislere bakış açını değiştir.Kuran’a uygun bir bakış açısı kazanmak Kitaba uymakla olur.Bir kimsenin fikrini,görüşünü kabul etmeden önce kendin araştır.Söylentilere,rivayetlere araştırmadan inanma.Bak yukarıda matematik hesabını yapmadan 120 yaşındaki sahabe ile hicri 194 senesinde doğan Buhari ile görüştürüp hadis aldığını iddia eden kişi sana ibret olsun.

Benim için hidayet dilemişsin Allah razı olsun.Hidayet doğru yola girmek demektir.Doğru yol da ilimle ve akılla bulunur.İlme,bilgiye,araştırmaya,akla itibar etmezsen hidayete de ulaşamazsın.Kitaba uy aklını kullanmaktan korkma.

Andolsun size hatırlatıcı bir kitap indirdik. Yine de aklınızı kullanmayacak mısınız?

Enbiya Suresi 10

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.

Yunus Suresi 100

Onlar sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar Allah’ın doğruya ilettiği temiz akıl sahipleridir.

Zümer Suresi 18


deccal insanlara zarar verecek mi

Bu kategoride yer alan İmansızlara Vesvese Gelmez Diyorsunuz Ama Genede Vesvese Geliyor Bunun Sebebi Ne başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deccal müslümanlara zarar verecekmi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.