Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Gusül alırken sabunlanmak

Gusül alırken sabunlanmak

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,

Gusül abdesti almak için banyoya girdiğimizde necasetlerden kurtulmak için sabunlanmamız gerekiyor fakat sabunlandıktan sonra durulanırken her yerimizi ıslatmış olsak hem necasetten kurtulmuş hemde gusül abdesti almış olurmuyuz? yani sabunlanıyoruz ve sabunluyken heryerimizi duruluyoruz,böyle gusül abdesti sayılırmı?diger türlü ilk sabunlanıp banyo yaptıktan sonra gusül abdesti almak çok zamanımı alıyor

Okudunuz mu?  Zevk suyu gelince gusül gerekir mi

Cevap: Gusül alırken sabunlanmak

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Gusulde sabunladıktan sonra, sabunu giderip öylece gusül almanız gerekir.
Sabunu gidermek için kullandığınız su, sabunlu olduğu için olmaz.


Cevap: Gusül alırken sabunlanmak

Kayıtsız Üye
Niye olmasın ki hocam sabunu gidermek için kullandığımız musluğun altındaki su sabunlu su deilki

Okudunuz mu?  Nasıl gusül abdesti alıyorum?

Gusül Abdest Alırken Sabunlanmak

Kayıtsız Üye
Hocam;
Gusül abdest almadan önce normalde avret yerlerimi güzelce sabunla temizlerim (meni bulaşmış olabilecek yerleri) daha sonra gusül abdeste başlarım. Yine gusül abdest almadan önce edep yerlerimi yıkadım ve gusle başladım. Niyet edip gusle başlayıp yüzümü yıkadıktan ve vücudumu yıkamaya başlarken meni bulaşmış olan bacağımın kenarındaki bir bölgeyi sabunlamadığımı fark ettim. Bunun üzerine vücudumu suyla yıkayıp gusle devam ettikten sonra o bölgeyi sabunlayıp temizledim ve avret yerlerim ile kalan bacaklarımı ayaklarımı suyla ıslayıp gusle devam ettim. Guslüm kabul olur mu yoksa yeniden başlamam mı gerekirdi. Çünkü normalde önce mutlaka avret yerlerimi sabunla temizlerdim. Niyet edip gusül abdest almaya başladıktan sonra da sabunla temizlesek oluyor mu?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağza ve buruna bir defa su vermek yeterli mi?

ACİLSERVİS
Meni bulaşan yerleri sabunla yıkamak zorunda değilsin. Guslünde sıkıntı yok.


gusül abdesti alırken sabunlanmak, boy abdesti alırken sabunlanmak, Gusül alırken sabunlanmak

Bu kategoride yer alan Gusülde tırnak kiri olması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alırken sabunlanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.