Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir?

Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir?

selocan01
Merhaba MUMSEMA , Güzel kardeşlerim ben telekinezi’ye merak sardım ve kendimi geliştirmek istiyorum , bunun dinimizdeki yeri nedir ?


Cevap: Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir?

@mir
büyüdür sihirdir küfürdür

çok uğraşırsan Allah sana bir cinn musallat eder
sen bir eşyayı kımıldatmak istediğinde o cinn senin yerine onu hareket ettirir
sen de ben düşünce gücü ile bunu başardım sanırsın
o cinn de seni her geçen gün biraz daha azdırır
sonunda işin gerçeğini ölünce anlarsın ama iş işten geçmiş olur

Allah korusun


Cevap: Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir?

Snowdrop
Allah’a yönelmek Dua ile olur. Bu nedir istemektir. Allah’in özellikleri Kuran’ı Kerimde geniş olarak vardır kişi orada yazan Allah’a yönelir. Ona erişmeyi ister.. İsteğini kendi beynine değilde asıl Ebedi olan herşeyin kontrolü kendisinde bulunan merkeze Allah’a yönelir. Bu doğru olandır. Çünkü Allah’ın varlığı ebedi olandır. İstek artıkça irade güçlenir.. Ne kadar çok dua o kadar çok irade.. İrade güçlendikçe istekler Allah’a daha güçlü ve hızlı şekilde iletilir. Mazlumun ahı gibi.. Mazluma bakılır mı sevilen mi seven mi.. İrade güçlü… Sonra ne olur önceden zorla ettiğiniz dua olmasını istediğiniz şeyi defalarca tekrar etmenize gerek kalmaz asıl irade (Ruh) o yönde güçlü olduğu için el kol sallamak gibi kolay olur…

Okudunuz mu?  Ezan bitene kadar yemek yemek

Hatırlayın Ayeti:

إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ

İnnemâ emruhû izâ erâde şey’en en yekûle lehu kun fe yekûn(yekûnu).

O (Allah), bir şey irade ettiği (dilediği) zaman O’nun emri, sadece ona: "Ol!" demektir. O, hemen olur.

Allah’a yönelmek Allah’i sevmektir. Siz Allah’a yönelinki Allah’ta sizi sevsin.. Allah’a yönelip kötü şeyler yapsak yine mi seviliriz… Allah’ın önceden belirlediği değişmeyen yasalar vardır.

Hatırlayın Ayeti:

اسْتِكْبَارًا فِي الْأَرْضِ وَمَكْرَ السَّيِّئِ وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ فَهَلْ يَنظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِينَ فَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِيلًا وَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِيلًا

İstikbâren fîl ardı ve mekres seyyii, ve lâ yahîkul mekrus seyyiu illâ bir ehlih(ehlihî), fe hel yenzurûne illâ sünnetel evvelîn(evvelîne), fe len tecide li sünnetillâhi tebdîlâ(tebdîlen), ve len tecide li sünnetillâhi tahvîlâ(tahvîlen).

Yeryüzünde kibirlendiler ve kötü hile düzenlediler . Oysa kötü hileler, sahibinden başkasına isabet etmez (ulaşmaz). Öyleyse onlar, evvelkilerin yasasından başkasını mı gözlüyorlar (bekliyorlar)? Halbuki Allah’ın yasasında asla bir tebdil (değişiklik) bulamazsın. Ve Allah’ın yasasında asla bir tahvil (değişme) bulamazsın.

Okudunuz mu?  Kader mi? alın yazısı mi? yoksa kısmet mi?

Allah evvelde iyiliği emretmiştir. Bazı ayrımlar yapmış iyi kötü diye ayırmıştır. Hüküm koymuştur. Bunlar değişmez…

İçinde kötülük bulunan kimse Cennet hayatına erişemez. Ancak Allah dilediğini affeder. Yani içindeki kötülükleri temizler onu arındırır. Çünkü cennet yaşamında hasetçilere çekemeyenlere kötülere yer yoktur…

O yüzden şimdiden Allah ile dileyin ki arının temizlenin… Dileyip bırakmakla olmaz üstüne düşceksin… İrade o yönde güçlü olacak…

Hatırlayın:

وَمَا تَشَاؤُونَ إِلَّا أَن يَشَاء اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ

Ve mâ teşâûne illâ en yeşâallâhu rabbul âlemîn(âlemîne).

Ve âlemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.


Cevap: Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir?

selocan01
@mir teşekkür ediyorum kardeşim , bunun yanlış olduğunu anlamış durumdayım .


Kırlangıç.
Yani @mir abi bu düşünce gücü denilen olay cinlerin numarası mı? Benim de çok kafamı kurcalıyordu bu düşünce gücüyle her işin olacağı meselesi demek işin aslı buymuş.

Okudunuz mu?  Islak bezle necaset / kir nasıl temizlenir

@mir
bazıları teknoloji kullanıyor
bazıları da cinnleri

İslam alimleri bunu yazmışlar kardeş
hatta biri havaya ip atıp o ipi bir yere bağlamadıkları halde tırmanan
vaya üzerinde yürüyen insanlardan bahsederek
o ipin ucunu cinnlerin tuttuğunu
Allahu Ekber vb denildiği an o kişinin yüzüstü yere kapaklandığını bile yazmışlar

zira şeytanlar ezan duyunca kaçarlar

bir arkadaşımız da meşhur bir ilizyonistte denemiş bunu
ve doğru olduğunu görmüş
adam sahnede bir şey yapamamış


Kırlangıç.
Doğrudur, düşünce gücü zaten metafizik olayları açıklayamayan inançsız insanların sığınağı oldu çıktı şu son bir kaç yıldır. Materyalistler bu olaylar karşısında uydurma, bilimselliği yok derler ama bunlar her açıklayamadıkları olayı düşünce gücüne bağlıyorlar. Hatta kadının Biri kaderi insanın düşünce gücüyle oluşturduğu gibi bir şeyler zırvalamıştı, Allah’ın yazdığını kabullenmeyecek ya hani. Öyle olsa buna inananların her hayali gerçekleşirdi hatta dünyayı ele geçirirlerdi diyince susuyorlar tabi. Ama herkesi etkiledi bu felsefe. Mesela yengem de reiki işine takmış tutturdu pozitif düşünüyorum evrene olumlu mesaj yolluyorum diye. Böyle boş işlerle uğraşanlar neden bir kez de dua etmeyi akıl etmezler bilmem 🙂

Okudunuz mu?  Çocukken Yaptığım Kötülükler

@mir
< tutturdu pozitif düşünüyorum evrene olumlu mesaj yolluyorum diye. >
bu sır diye bir kitabın dilimize çevrilmesinden sonra yayıldı da
kimse bunun sır olmadığını bilmiyor

neymiş bir şeyin olmasını çok istersen olurmuş
evren senin isteğini duyar ve yerine getirirmiş

bunun nesi sır?
Allah açıklamış işte:

2-Bakara- "… İnsanlardan, "Ey Rabbimiz! Bize (vereceğini) bu dünyada ver" diyenler vardır. Bunların ahirette bir nasibi yoktur. ﴾200﴿ Onlardan, "Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru" diyenler de vardır. ﴾201﴿ İşte onlara kazandıklarından bir nasip vardır. Allah, hesabı pek çabuk görendir. ﴾202﴿"


Kırlangıç.
Bir de bunların kurslarına gidiyor, bundan para kazanan çok şarlatan var. Allah hepsini ıslah etsin, ben de işin esasını öğrenmiş oldum.


kompleks
@mir

< büyüdür sihirdir küfürdür

çok uğraşırsan Allah sana bir cinn musallat eder
sen bir eşyayı kımıldatmak istediğinde o cinn senin yerine onu hareket ettirir
sen de ben düşünce gücü ile bunu başardım sanırsın
o cinn de seni her geçen gün biraz daha azdırır
sonunda işin gerçeğini ölünce anlarsın ama iş işten geçmiş olur

Okudunuz mu?  Cuma namazının sadece farzı kılınır mı

Allah korusun >
Yanılıyorsun, bu verdiğin fetvaların hesabını Allah’a vereceğini unutma.


Searhalu
< büyüdür sihirdir küfürdür

çok uğraşırsan Allah sana bir cinn musallat eder
sen bir eşyayı kımıldatmak istediğinde o cinn senin yerine onu hareket ettirir
sen de ben düşünce gücü ile bunu başardım sanırsın
o cinn de seni her geçen gün biraz daha azdırır
sonunda işin gerçeğini ölünce anlarsın ama iş işten geçmiş olur

Allah korusun >

ben de bir aralar merak salmıştım bir 3 sene önce falan da, reiki ile ilgili bayağı araştırmalarım olmuştu uyumlama diye bir olay var yaşınızı(doğum tarihi),ad, soyad vs öğrenip uyumlama yapıyor belki de cinleri musallat edip değişik hisler yaşatıyorlar yakından birebir umumlama da zaten bambaşka bir olay çoğu kadın zaten bu reikicilerin erkekler de az değil neyse karşıdakinine dokunmak bakmak haram olduğu halde işte el almak diyorlar dı sanırım işte uyumluyor güya pozitif enerji olsa ALLAH’ın yasak ettiği bir işten mi gelecek bu tarikatlerdeki olay gibi ellediği anda adam deliriyor saçma hareketler yapıyor ikisinde de cinlerle iş birliği var diye düşünüyorum

Okudunuz mu?  Ayetel Kürsi okuyunca Güvende Miyim?

Kayıtsız Üye
ben 12 yaşındayım ve bu işle uğraşmak istiyordum ta ki burayı okuyana kadar ve bir şey sormak istiyorum ben burayı okumadan önce telekinezinin zararlarını okudum ve siz istemeden cebinizdeki metaller bükülür falan diyordu acaba ruh sağlığına falan ciddi zararları olur mu lütfen bana yardım edin lütfen cevap yazın lütfen bana yardım edin böyle bir şey yapmayacağım ama öğrenmek istiyorum


Kayıtsız Üye
Telekinezi:Düşünce gücüyle cisimleri hareket ettirmeye verilen genel bir isimdir.

Böyle bir akımın ispatı var mıdır?

Şirk mi ? Kesinlikle hayır. Yüce Allah kendinde olan sonsuz özelliklerden ( görme,duyma,yaratma . . ) biz insanlara sınırlı olarak vermiştir. Görürsün ama herşeyi göremezsin. Yaratırsın ama herşeyi yaratamazsın. Sınırlı özellik yani.

Bilimsel açıklama isteyeceksin. Tabii ki. Yaşadığın dünya ve evren enerjidir . Duyabildiklerin , görebildiklerin , tadabildiklerin , hissedebildiklerine gerçek diyorsan düşünce ne peki ? Fiziksel olarak ne görebiliyorsun ne dokunabiliyorsun ne de hissedebiliyorsun hayal kurduğun zaman. Hayal de bir düşünce değil midir?

Okudunuz mu?  Kul Hakkını bulamıyorsan

Hayal kurduğunda eğer su içtiğini hayal ediyorsan vücut su içmişsin gibi tepki veriyor. Al sana düşünce gücü. Ayıp olmasın ama erkeklerin sadece düşünerek ereksiyona girmeside aynı şekilde.

Sana verilen bu özellikleri kullanmak neden günah olsun neden Allah’a şirk koşasın? Allah yaşayabilmen için bunları sana vermiş zaten. Kullanmamak en başta ona saygısızlık olmaz mı ?

Telekinezi . . . Düşünce gücü ile maddeye hükmetme ispatlanmıştır. Ama genel olarak halen kabul görmüyor. Görmemeleri birşeyi değiştirmez. Telekinezi var. İnsan düşünce gücüyle sınırlı olsa dahi bazı şeyleri yapabilir.

Ama önce yoğun konsantrasyon ve inanç gerekiyor. İnanmadan konsantrasyonu sağlayamazsın. Zihni özgürleştirmek gerekir. bu tür şeyleri yapabilmek için.

Mesela bardaktaki suyu sadece düşünerek oynatabilirsin. Ancak önce yapamam,bu saçma,olur mu öyle şey gibi seni engelleyen düşünce kalıplarından kurtulup zihnini özgürleştirmelisin ki yapabilesin. Çoğu kişi bu düşünce tarzları ile kendi kendilerine engel oluşturuyorlar. .

Ne yazık . . .


Kayıtsız Üye
Merhaba ben uğrasiyordum 2 gundur ve yanlis oldugunu ogrendim visey olurmu??


Birr Kull
bak şimdi sen yanlış biliyorsun.İnsan içindeki enerji ile istediğini yapabilir derken şunlar hariçtir:Bir şey yaratmak.Allah’ı görmek(zaten görürsen bu insanın akıl alamayacağı bir şey yani o anda ya bayılır yada kör olursun tabi görürsen ama bu imkansız.Ölümü engellemek(ne kadar vücudunu değiştirirsen değiştir gerekirse oksijensiz yaşamaya ulaş ama yinede ECEL geldimi ölürsün.Bunu parapsikoloji de çalışan bilim adamları da söylüyor.Bu arada ben abdestli ve tövbe namazı kıldıktan sonra Euzü besmele çekerek denedim ve oldu ve bunu Allah’tan da isteyerek yaptım.Ama şunu akılda tutarak:Allah isterse yapabilirim yoksa yapamam.Ve Allah kudretiyle bize bir enerji ve sınır koymadı mı?O enerjiyi ancak Allah’ın izniyle kullanabiliriz.Yoksa nerde…

Okudunuz mu?  Gıybet ve dedikodu arasındaki fark nedir

Kayıtsız Üye
Yüce Mevlamız bize düşünme gücü vermiş. Bence kötü bir şey değil bu. Elhamdülillah müslümanız fakat arkadaşlar bu büyü denilen şeyin anlamını tam bilmeyenler var sanırım. Büyü yapmak kaderi değiştirmektır. Biz burada kaderi değiştirmiyoruz. Allah’ın bize verdiği bir şeyi kullanıyoruz. Bence bu günah değildir. Hem biz Allah’a karşı gelmiyoruz ki. Onun gücü sonsuzdur. Arkadaşlar ben bir video izlemiştim. Çok güzel bir şey söylüyor. Hani kolumuzu uzun süre hareket ettirmez isek sonradan hareket ettirmemiz zorlaşır. Beyinde böyle bir şeydir. O kullanmadığımız bölümü harekete geçirmek günah olabilirmi? Tabi ki hayır. Arkadaş merakın varsa peşinden git.

Okudunuz mu?  Annem bana çok beddua ediyor tutar mı acaba?

Kayıtsız Üye
hey kardesim aslinda bende yapmak isterim ama boy le seyleri okurken icimdeki ruhu dusuyor hey bunu yazan sen emin ol sonra boyle seyler yaz insan larin hayalini kirp param parca etme anladimi


Kayıtsız Üye
Ben bunu yapabiliyorum ama sürekli içinde bir kuşku oluyo sanki ölüceksin gibi, ben bunda o kadar uzmanlaştım ki artık kaşığı bile bükebiliyorum ben bir cin olayı başıma gelmedi ama daha yaşım sadece 13 ayrıca
çok ilerledim


Kayıtsız Üye
Kardeşim dediklerini sonucu doğru olabilir yani günah olabilir yanlış olabilir imkânsızda olabilir ama giriş ve gelişmeye katılmıyorum Allah yanlış yola düşen kullarını dediğin şekilde cezalandırmaz o merhametli ve affedendir yok musallat ederde yok bilmem ne dediğin şekil insanları isyana götürür cinleride azginliga o herseyi hakkıyla bilendir yüce Rabbimizin dediğin şekilde yapacağını sanmıyorum


Shadow Tiger
Şirk mi? Çok güldüm

Okudunuz mu?  Namaz kılarken küçük beyaz parıltılar görmek neye delalet eder?

Kardeşim ne şirki şirkin kelime anlamı Allah’a eşdeğer başka varlıklar kabul etmektir Sen burda Kendini Allah’a eşdeğer görüyorsan tabii ki şirk koşmuş olursun ama İnsan en üstün varlıktır değil mi biz beyin hücrelerimizi bir cisme yoğunlaştırarak yapıyoruz sen burda Neyin şirkini koşuyorsun şirk koşacak ne var ortada

Yapmayın gözünüzü seveyim yapın telekinezide


Kayıtsız Üye
işte bu cevabı bekliyordum çok haklısınız.keşke biraz araştırsalar.


misafir1
yav kardeşim ne araştırması sanki herkes düşünerek nesneleri hareket ettiriyorda, bir biz kaldık. tonla üçkağıdı vardır, yıldız savaşlarında jedi lar vardı onlardan mıyız biz. yorumlara baktım kurslarını murslarını açıyorlarmış bir de, hayalleri veya saplanmaları ayrı bir mevzu. milletin aklıyla oynamayın.


telekinezinin dinimizdeki yeri, telekinezinin islamdaki yeri, islamda telekinezi

Bu kategoride yer alan Kıskançlık'tan kurtulabilmek için bir dua varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Telekinezinin dinimizdeki yeri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.