Anasayfa
28 Haziran 2023, 17:59
sizden04
Abone

Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar…

Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar…

yandı_yurek
Arkadaşlar ben Avret yerimi iltiham oldukdan sonra lavobada yıkıyorum içinde ve cıkarırken her yere sürtebiliyor … ve orda kalan sıcrayan damlalarda meni olma ihtimali nedir ?

2.sorumm ve üstümdeki kıyafetlerede bulaştı iseeee… bir çok kıyafetim var onları yıkmammı gerek ??? kurursa sorun olmazmı

veya çokmu takıyorum lütfen biri yardım etsin

dün 1 tane daha açtım başlıgı çöp yapmayın konuyu teşekkürler


Cevap: Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar…

yandı_yurek
Biri yardım edebilirmi !!!

Okudunuz mu?  Şehid, şehadet hakkında arapça-türkçe hadis lazım

Cevap: Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar…

Snowdrop
Vesvese, şeytanın verdiği zararlı olan şüphedir. Vesvese etmek günahtır. Günah işlememek için vesveseye hiç itibar etmemelidir. İki hadis-i şerif meali:
(Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının.) [Tirmizi]

(Bir zaman gelecek, insanlar temizlikte fazla titiz hareket edecek, [vesvese ederek] dinde haddi aşacaklardır.) [Ebu Davud] Vesvese, suyu israf etmeye, namazı geciktirmeye, cemaati, hatta namaz vaktini kaçırmaya, vakti, ömrü zayi etmeye sebep olur. Başkalarının elbisesinin, yemeğinin necis olmasından şüphe eder ki, Müslümanlara su-i zan haramdır. Üstelik kendini ihtiyatlı sanıp, kibirli olur. O işin uzmanı bir kimse bile ona nasihat etse, asla kabul etmez. Vesvese, ibadetleri mekruh olmakla bırakmaz, ruhi bunalımlara yol açar.
Dinimiz, kolaylık dinidir. Mesela, abdest aldığını bilip sonra bozulduğunda şüphe etse de, abdesti var demektir. Abdest aldıktan sonra, kuru yer kalmıştır zannıyla yeniden abdest alınmaz, alınırsa mekruh olur. Abdest aldıktan sonra, iç çamaşırında yaşlık görüp, idrar mı, su mu diye şüphe eden, abdestten önce çamaşırına su serpmeli! Sonra orada bir yaşlık görürse, (Bu benim serptiğim su) demeli. Hatta o yaşlık idrar bile olsa, onun idrar olduğu kesin olarak bilinmediği için yıkamak gerekmez.Abdest alırken şuraya el değmedi galiba, şurası yıkanmadı diyerek tekrar tekrar yıkar. Halbuki, bir yer yıkanmasa bile, yıkanmadığı bilinmeyince yani kasten yıkamayı terk etmediği için abdesti sahih olur. Bu kadarını bilmek bile vesveseyi önler.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü okumadan önce besmele çekilir mi?

İbadetlerimizi eksik yapmakla, hâşâ Allahü teâlânın bir kaybı, fazla yapmakla da bir kazancı olmaz.


Cevap: Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar…

Snowdrop
O halde, kuru yer kalsa da önemi yok. Kuru yer kalmadığını sanmak yeter. Zaten hiç kimse kasten kuru yer bırakmaz.

Okudunuz mu?  Ölü Ruhu 7 (yedi) Gün Eve Gelirmi ?

Vesvese, dua ve zikir ile de azalıp yok olur. Bunun için, vesvese gelince, hemen Allahü teâlâyı anmalı, istiğfar, salevat ve dua okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalı! Şeytanın vesvesesinden kurtulmak için, her gün şu duayı da okumak iyidir:
(Ya allah-ür-rakib-ül-hafiz-ür-rahim. Ya allah-ül-hayy-ül-halim-ülazim-ür-rauf-ül-kerim. Ya allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kaimü alâ külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvi!)

Okudunuz mu?  Namazda Fatihayı Yanlış Okumak?

yandı_yurek
yani bu tamamen vesvese birde O halde, kuru yer kalsa da önemi yok Kuru yer kalmadığını sanmak yeter Zaten hiç kimse kasten kuru yer bırakmaz bunu tam anlayamadım yani günah deil demi ??


Snowdrop
abdest aldıkdan sonra kendinize "ben dikkatli,vesvesesiz abdest aldım.Her yeri de yıkadım.kuru yer kalmadı"diyin.
Zaten hiç kimse kasten kuru yer bırakmaz.yani hangi müslüman bile bile bir yerini yıkar o bürü kalır ki?
abdestde her kes bile bile kuru yer bırakmaz.her yerini yıkar.

Okudunuz mu?  Ailem örtünmeme karşı çıkıyor nasıl vaz geçirebilirim

yandı_yurek
sanırım yanlış anlaşıldı konumuz …

Şidi Sziide yordum kusura bakmayın .. Enbaştan

Ben şimdi iltiham oldukdan sonra avret yerimi lavobaya sokup çeşme ile y ıkıyorum ve bir miktar meni akabiliyor cıkrırken heryere bulasabiliyor ve abdest alırken su damlacıkları üstümüze sıçarayabiliryor su damlacaklarında meni kalma ihtimaliyle abdeste güveniP Kuran okumaz namaz kılmak camiye gitmek vs vs günahmıdır ??? 2 .si üstümüze sıcraya o sular içinde meni olabilcek damlacıklar yani üstümüze sıcradı diyelim biz üstümüzü yıkamalımıyız yoksa namazda vs vs giymek günahmdır sıcrayan üstüüüü.. bunları diyorum

Okudunuz mu?  2 Aydır Yanlış Yöne Namaz Kılıyormuşum

Snowdrop
bunlar onemsiz manasız seylerdir.bu fikirleri kafanızdan atın.sen abdeste güvenmemelisin sen kendine güvanip abdest alıp ibadeted etmelisin.ustunuzu de yıkamanıza gerek yok.güzelce abdest alıp ibadetinizede devam edin.


goldenman1
Aga bence en iyisi duş alırken avret yerini yıkamaktır.Lavoboda yıkamak biraz sakıncalı gibi..

Okudunuz mu?  Adet döneminin bitişi ancak beyaz akıntı geldiğinde mi anlaşılır ?

yandı_yurek
yani o meni damlacıkları sacmalıgı fln unutuyum demi avret yeri cıkarırken akan meni ayagımı lavobaya sokarken deyebiliyor ondan diyorumm .. :S off nie böyle oldum ya


Snowdrop
evet unutun.bence en iyisi duş alırken avret yerini yıkamaktır.Lavoboda yıkamak biraz sakıncalı gibi.ayağınız batmışsa ayağınızı da yıkayın.içinizde kotu bir fikir hala kalmışsa o zaman ayağınızı banyoda yıkayın.

Okudunuz mu?  Yeminin bozulması

Snowdrop
Hala sorunuza cevap bulamadıysanız bunun bir ilahiyatçıya yada bir psikoloğa danışın.her halde onlar daha iyi bilirler.ama ben soylediklerimde yalnış değil.


yandı_yurek
yani bunlar takıntı öylemii yani demek istediginiz takmayın takıntı vesvese bunlar ?


Snowdrop
evet.bunlara takmayın.


yandı_yurek
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ağlamaya başlıyorum bu namazımı bozar mı

üstümüze sıçrayan idrar, Fayanstan sıcrayan su necusmi

Bu kategoride yer alan Güsul abdestinde kulak kıvrımları ve burundaki kirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.