Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
sizden04
Abone

Selamı kısaltmak caizmi ?

Selamı kısaltmak caizmi ?

sstrn
Selamun Aleyküm arkadaşlar ben çok karşılaşıyorum size de söylemek isterim biri bir oyuna girince (kumar türü değil yarış savaş türü) ”SA” yazıyor oyunda olan kişilerde ”AS” yazıyor ben buna anlam veremiyorum Allah’ın selamını neden kısaltıyorlar ki böyle caiz olur mu mesela az önce söyledim oyunda birilerine ”SA” demeyin selamun aleyküm deyin diye çok tepki aldım burası sohbet yeri değil git hocalara sor uygun mu değil mi diye konuyu kapat tepkileri aldım.Ben ”SA” diyenlerde selam almıyorum caiz midir ?

Okudunuz mu?  Burundan boğaza geçen akıntı vb. şeyler orucu bozar mı?

Cevap: Selamı kısaltmak caizmi ?

@mir
kardeş Allah’ın çok basit ve çok bereketli bir emrini yerine getirmelerini teklif ettiğin için
sana tepki gösteren insanların arasında işin ne?
yani "neden o sitelerdesin?" diye sormuyorum
"neden oyun oynuyorsun?" diye soruyorum

inan bana bilmediğin bir şeyi öğrenmenin ve başkasına öğretmenin heyecanı oyundakinden daha fazla ve daha güzel
hatta oyun çoğu zaman stres yapar ama öğrenmek ve öğretmek asla

Okudunuz mu?  İşçileri Patrona şikayet etmek Kul hakkımı?

Cevap: Selamı kısaltmak caizmi ?

mustazaf
selamı kısltmak bence bir mana ifade etmiyor,
ben imamlar biliyorum çoğu sa yazıyorlar bu ne ya imamsın kardeşim imam sen bilgilendirmesi gerktiği yerde kısaltıyorsun vas gibi bu ne…


Cevap: Selamı kısaltmak caizmi ?

sstrn
< @amir >
kardeş ben üniversiteyehazırlanıyorum ve ders çalıştıktan sonra 10 dakika da olsa girip kafamı dağıtıyorum stres atıyorum ve adamların bana böyle bir tepki vereceklerini de bilemezdim ben sandım iyiliği doğru bir şeyi gösterdiğim için bana hak verirler ama olmadı tek niyetim iyi bir şey yapmaktı yani bunu bilin.

Okudunuz mu?  Sakat durumda iken gusul abdesti nasıl alınır?

< mustazaf >
bende bir mana ifade etmediği için selamı almıyorum, biliyorum selam vermek sünnet almak farz ama herhangi bir mana ifade etmiyor.


aleykum selam kisaltmasi, Selamün aleyküm yerine s.a demek doğru mudur, selam kisaltisi

Bu kategoride yer alan 600.000 hadis var diyen var, 1 milyondan fazla hadis var diyen var? Hadis gerçeği ne? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selamı kısaltmak caizmi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.