Anasayfa
27 Mart 2023, 7:37
sizden91
Abone

Allaha şirk koşmak ve vesveseler

Allaha şirk koşmak ve vesveseler

yandı_yurek
Yeterli Cevap Alamıyorum Konuyu kilitlemeyin lütfen ve ban atmazsanız sevirim

Arkadaşlar 3 açışım bu konuyu ama beni anlayın ki cidden içim hiç ama hiç rahat değil bugün okul başladı ve dinleysim g elmedi hep bunu düşündüm hiç aklımdan cıkmıyor Allah’a küfür ediyorum sonra ezan okununca bir anda küfür ediyorum ama şuan vicdanen yani acayip rahatsızım Allahtan korkuyorum şirke gircem diyee beni hiç bir şekilde şeytan dinden cıkaramaz yapamaz bunu kim gelse yine yapamaz Allahıma iyi bir kul olmak istiyorum ama beynim sızlıyor artık çok vesveseler geliyor çok takıntılar geliyor Sanki küfür edince Allah’a tövbe tövbe ya sanki bilerek yapıyormuşum bunu bilerek söyledim gibi hissediyorum biri yardım ederse sevinirim

Selam ve dua ile


Cevap: Allah’a şirk koşmakkk ve vesveseler

sstrn
kardeş ağzınla vesvese diyorsun daha ne kaldı söylenecek bu arada içinin sızlaması iyi bir şey


Cevap: Allah’a şirk koşmakkk ve vesveseler

Mürid74
Degerli Kardesim,

seytanin görevi sadece sana vesvese vermek, dalalete seni düsüremez.

Kötülüğü, en güzel olan şeyle uzaklaştır. Biz onların yakıştırmakta oldukları şeyleri daha iyi biliriz. (Muminun 23/96)

De ki: Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım. (Muminun 23/97-98)

Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de (putlara adak için) hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler. Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o apaçık bir hüsrana düşmüştür. (Nisa 4/119)

De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Azap size gelmeden önce Rabbinize dönün ve O’na teslim olun. Sonra size yardım edilmez. (Zumer 39/53-54)

Okudunuz mu?  Gusül alırken penise dokunmak

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. (Bakara 2/45)

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun !!!


Cevap: Allah’a şirk koşmakkk ve vesveseler

yandı_yurek
Allah razı olsun arkadaşlar şirke girmemişimdir demi hani vesveseleri anlıyorumda ya sanki hani küfürün başı geliyor sonunuda ben getirdim gibi hiissediyorum sanki bilerek dedim gibi hissediyorum bunuda cevaplarsanız sevinirim


mardinli
Selamün aleyküm eğer bir seyi kendin isteyerek soylemissen ve bu seyi evet ben soyledim diyorsan bu şirktir ama uzgunsen bu senin zaten tovbendir Allah senin yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
ca nim kardesim inan bende senin gb buna maruz kaldim 2 senedir o gecirdigim aci zamanlarin ceremesini cekiyorum aklimda hep sirk yaptimmi yaptiysam af olur muyum ya yapmadiysam gb yuzlerce soru var hala bile kalbim agliyo o kadar kotu hissediyorumki RABBime karsi aklima kufurmu sirk mi hakaretmi gelmedi ben çok kotu oldum psikolojim bozuldu ve halada kendime gelemedm ve ALLAHin karsinda sirke dusmedigimi yada dustuysemde af edildigimi duymadn asla rahatlamam ki sirk affedilmezdir simdi kara kara bir yandan da umutlu bir bicimde akibetimi bekliyorum ama bazen icim çok huzurlu oluyo mutlu oluyorum haa bide isin kotu yani ben çok kotu oldugum bir gun namaz basindayken çok kotu bisey soledm ama o gunlerde psikolojk olarak hadta gibiydim çok tovbe ettim agladm ve niceleri sonuc olarak bu bir vesvese ama inan ennnn agir vesvese sen rahat ol ALLAHtan umidini kesme aysuozlem benim instagram hesabim özlem aysu da facebook adim bana oralardan yaz cunku seninle dertlesecek paylasacak çok seyimiz var belliki


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,

Okudunuz mu?  Uzun Süre İhtilam Olmamak

bir kaç soru sormak istiyorum,

1- Namaz da ya da Namaz dışın da Allah’ın zatı, Küfr ve şirk koşan garip şeyler geliyor aklıma ve durduramıyorum. Durmadan şu şekilde tevbe ediyorum, ” Bilerek ve ya bilmeyerek günah işlediysem Şirk koştuysam ya da küfre sebep olan söz ve davranışlardan yaptıysam ya da İsyan ettiysem pişman Oldum beni affet Allah’ım ” diyorum sonra Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid getiriyorum. Bunu yapmasam kendimi huzursuz hissediyorum…

Allah’ın zatı hakkında da düşünmek istemiyorum fakat bazen elim de olmuyor bundan dolayı günaha giriyor muyum?

2- Oyun için de kızlara da Selamun Aleykum denir mi?

3- Yanlışlıkla bilgisayar da Allah’ın adını yanlış yazarsak ve ya yanına şirk,küfr şeyler getirirsek günahkar olur muyum?

KISA KISA CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM,TEŞEKKÜRLER.


arifselim
Aleykum selam kardeşim.

1- Bu aklına gelen şeyler tamamen vesvesedir ve sana bunlardan dolayı bir günah yoktur. Kendini boş yere sıkıntılara sokma.

2- İhtiyaç olmadığı sürece ve fitne ihtimali olan durumlarda selam verilemez.

3- Yanlışlık Bu tür şeylerden dolayı insana günah yoktur kardeşim.


Kayıtsız Üye
es–Selâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtüh,

Tekrardan ArifSelim kardeşim çok teşekkürler bir kaç sorum daha olucak cevaplarsan sevinirim.

1- Ben Şirk koştum Allah’a fakat tevbe ettim. Bundan dolayı Ahirette bir ceza alır mıyım, bu benim yüzüme vurulur mu?
2- Bu günahımı çok düşünüyorum bir defa işledim hep aklıma geliyor bazen yazılar okuyorum şirk koşmayan kişiler inşAllah affedilecek gibi şeyler ( tam hatırlamıyorum ) yüreğim cız ediyor, ben bir defa yaptım vs düşünüyorum bunlar vesvese mi yoksa gerçekten böyle mi?

3- Bunlar vesveseyse nasıl unutabilirim ve bir de buna tevbe ettiğim için hiç işlememiş gibi davranabilir miyim?

Okudunuz mu?  Birisini Müslüman Yapmanın Sevabı

Teşekkürler


Kayıtsız Üye
ben şirk işledim mi diye düşünüyorum vesvese oluyo birinde ben böyle düşünmem dedim o nedenle rahatladım peki mesela namazda aklımıza put resmi gelse bunu onaylasak ama sinirden falan gerçekte yapmayacağımız bişey olsa bu şirk olur mu bir anlık vesvese gbi düşünceyle 2-mesela namazda farklı bir örtü kullanıyorsak bunu birinin gözüne girmek için gbi göstersek bu şirk midir yani şirk tesettürle olur mu? 3-şeytan bu vesveseyi verince eline ne geçer sonuçta biz tövbe edicez onun zararına değil mi?


_islam_
Namaz kılmaya başladığımdan beri vesvese vardı hep içimde.Ne yapıp edip içimden atamadığım ama son bir kaç gündür aklıma öyle şeyler geliyor ki…yani küfürden de beter.tv izliyorum geliyor,namazda geliyor…kendim isteyerek yapmıyorum.namaz kılıp dua ediyorum ama böyle küfürden de çirkin şeyler gelince dayanamayıp buraya yazdım:(2 gün önce gördüğüm rüyanın tabirlerinde biri de şeytana uyuyacağı ibadetlerini kulak ardı ettiği ve samimi olmadan yaptığı için ibadetlerinin ALLAH katında kabul olmdağı.zaten ibadetlerimden de şüpheliyim.bir de bu tabir gelince:(sanki dilimden inanıyorum ama kalbimde hala eksik bir şeyler var diye hissediyorum.tövbe etsem de yine aynı şeyler.bunu yazarken bile aklıma küfürden beter şeyler geldi.bi defa da bu şeyleri kendim düşündüm gibi geldi.sonra euzu besmele çektim.insanalrdan dua almak istiyorum ama yapamıyorum.ve korkuyorum ya ben gösteriş için yapmışsam ibadetleri de kabul olmamışsa gibi…vesevese bu kadarda olmaz yani


Serdar5418
Öncelikle ALEYKÜM SELAM. Bende de daha öncesinde içimden hep Allah a küfür ediyodum ama bilerek değil tabi haşa. Sonra umursamamaya başladım çünkü bilerek etmediğimden ve Allah’ın çok merhametli ve adaletli olduğunu bildiğimden hep dua ettim ve kurtuldum. Yani vesveseye kulak verme sakın. Çünkü ”Allah her şeyi hakkıyla bilendir.”

2. olarak namazlarını aksatma bak sen ne güzel başlamıssın bile ben namaza bile başlayamadım çünkü içimde ki vesveseyi yenemedim. Sen çoktan yenmişsin ve iblisin dediklerine göre hareket ediyorsun. Namazını kıl duanı et bak göreceksin zamanla iblis yenik düşecek.

Okudunuz mu?  Kendimi hiç iyi hissetmiyorum

3. olarak her rüya tabrine inanma bende rüyalarıma baktığımda 1 seneye zengin oluyodum evim arsam oluyordu hani nerde ? Onun için sen namazına devam et aklına kötü şeyler gelince besmele çek salavat getir nas ve felak suresini oku hatta biliyorsan ayetel kürsiyi oku. İçin gene rahat etmezse bir imamdan bilgi al yüz yüze o zaman rahatlarsın. Hadi hayırlı günler


Kayıtsız Üye
Vesvese seytan salincagidir ona insan binmeye gorsun.

Seytan onu bir ileri bir geri sallar durur.

Bunun için kardesim bize güzel bir dusunce geliyorsa bu melektendir kotu bir dusunce geliyorsa seytandandir bunu bilerek itibar etmiyicez.

Suda varki ilmihalimizi namaz hususunda abdest hususunda vesaire ogrenirsek tam olarak ozaman boyle vesveselerden kurtulursunuz.

Birde aytelkursi felak nas okumaya devam ediniz Allah c.c hidayetinizi artirsin insaAllah.


yusu’f
Selamun aleyküm kardeşim öncelikle söylemek isterim ki şeytanın seninle uğraşması inşAllah senin imanını güçlendirir şeytanın asıl amacı seni bu düşünceler ile namazdan uzağa itmek senin bu "samimi olmadan yaptığı için ibadetlerinin ALLAH katında kabul olmdağı"düşünceni şeytan vesvese veriyor ve seni itmeye çalışıyor sende "zaten ibadetlerimden de şüpheliyim.bir de bu tabir gelincesanki dilimden inanıyorum ama kalbimde hala eksik bir şeyler var diye hissediyorum.tövbe etsem de yine aynı şeyler"şeytan sen böyle düşündükçe daha çok güçleniyor sen böyle düşünmedikçe inşAllah şeytan imanınla başa çıkamayıp senden vazgeçeçek.Sen inşAllah şeytanı üzerinden atmayı başaracaksın ALLAH senin yanında olsun KARDEŞİM İNŞALLAH DUA ETTİKÇE AKLIMA GELDİKÇE SENİN İÇİN DUA EDECEĞİM.

Okudunuz mu?  Yüz Güzelliği İçin Dua

xBurakx
Selamunaleyküm,

Kardeşler ben namaz kılarken aklıma eskiden gelen vesveselerin şimdi gelmediğini düşünmüstüm ve içimde bu aralar vesvese gelmiyor demiştim.Sonra eskiden gelen vesveseleri düşünmeye başlarken bir anda eskiden gelen şirk vesvesesi geldi.Bir anda içime bir sıkıntı geldi ve çok rahatsız oldum.Namazı zar zor kıldım.Şirke girmişmiyimdir?Namazdan sonra o düşünceleri kendi irademle düşünmüşüm gibi bir hisse kapıldım.Şirk koşmuş ve dinden çıkmışmıyimdir? Cevap verin lùtfen çok ihtiyacım var


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm yerimde otururken içimden durup dururken hâşâ ben Allah’a ortak koştum tarzı kelimeler geçiyor böyle şeyler geçtiği için sürekli kalbimde rahatsızlık ağırlık oluyor sürekli Allah in affetmeyecegi bir şey yapacağım söyleyeceğim diye düşünüyorum buna nasıl engel olabilirim çok uğraşıyorum düşünmemek için ama yeniden düşünmeye başlıyorum dualar okudum ama kalbimi tam ferah hissedemiyorum dilimle söylemedikten sonra hâşâ istemeden Allah’a şirk koşmuş olur muyum.


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim sizin iradeniz dışında olan inkardan mesul olmazsınız mesela düşünmicem düşünmücem dersiniz bir anda aklınızdan haşa Allah yok diye geçer bunun sebebi ya nefsin baskı yapıyodur yada şeytan baskı yapıyodur hiç kimse baskı yapmadan bu kelimeyide söylemiyceğinize göre mesul olmazsınız çünkü aynı şeyler bendede oluyo siz söylemişsiniz gibi geliyor ama söylemediniz merak etmeyin bir bakın deneyin durduk yere dermiyim diye düşünün demiyceğinizi görüceksiniz e orda neden dedin hayır sen demedin de ondan iradene hakim olamadın aklından geçti çünkü nefs veya şeytan baskı yapıyodu ve inkar üzere ölenleri Allah affetmez iman üzere ölenleri dilediğini affeder hem tevbe eden o günahı hiç işlememiş gibir diye hadis var yani daha önce inkar ettiysen ve tövbe ettiysen bundan mesul olmazsın iradeniz dışında olan şeylerden mesul değilsiniz (akıldan geçenlerden bahsediyorum)


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Ben bir video izliyordum iste kafa dagitmak için sonta icimden yanlizlik ALLAH’A mahsustur dicektim yalnislikla haşa ALLAH yalnizliga mahsustur gibi bir şey dedim kalbim çok kotu oldu tovbe ettim sirk kostummu bilmiyorum yardim edin bir soru daha sorucam Allah sirk kosanlari affedermi?ben bunu arastirmistim bazi sitelerde affeder bazi sitelerdede affetmez yaziyordu bu sorumuda cevaplarmisiniz acaba simdiden çok teşekkür ediyorum

Okudunuz mu?  5-6 defa Yeminimi bozdum Perişan haldeyim

ACİLSERVİS
ve aleykümüsselam. şirk bumudur yani. Yanlışlıkla bir şey söyledin ne olmuş herkes yanlış bir cümle kurabilir. Bunun adı şirk değil hatalı cümledir.


beratost
Selamun aleyküm. Ben dinimi öğrenmeye çalışan genç bir Müslümanım. Ama şirk işlemekten’de her Müslüman gibi korkuyorum. İnternet’te bir videoya denk geldim. Video da adam sebeplerin ALLAH’ın yaptığı işlerin bir perde olduğu söylüyor. Ve adam şu tarz şeylerden bahsediyor: Eğer ki sen bir çiçeğe suyu dökmeden büyümeyeceğini söylersen sen bu dinden çıkarsın. Ayrıca güneşin bitkilere fotosentez yaptırdığını söylersek yanlış söylemiş olurmuşuz. Yani ben reddetmiyorum. Ama aklıma sebep-sonuç ilişkisi geliyor. Beynim yanıyor. Araştırdım internette sebep-sonuç ilişkisiyle alakalı doğru düzgün bir yazı göremedim. Artık kafayı yiyicem heralde. Yardım ederseniz bu yazıyı yazanın 15 yaşında cahil bir çocuk olduğunu unutmayın. ALLAH’a şirksiz tam imanlı ve akılına yatmış bir şekilde inanmak istediğini de unutmayın. Etmezseniz size kalmış.


muvaffak
Allah ilim yolunuzu açık etsin, basiretinizi genişletsin. Allah’a şirk etmek basit bir mesele değildir. Allah gördüğümüz, göremediğimiz, anladığımız ve anlamadığımız herşeyin sebebidir. Allah, tek faildir. Yaratma sıfatı kendisinde bulunur. Yeryüzünde gelmiş ve gelecek hiç kimse bir şeyi yoktan var edemez. Çiçeğin büyümesi için suyun dökülmesi gereklidir. Çünkü sonucun çiçeğin büyümesi olmasını talep ediyorsak Allah’ın belirlediği ve dışına çıkılamayan tabiat kurallarına tabii olmamız gerekir. Çiçeğe su verilmeyip neden kuruduğuna dair Allah’a şikayette bulunmak aklı başında Müslümanın yapacağı iş değildir. Biz, sebebin de sonucun da Allah’ın elinde olduğunu aklımızdan çıkarmazsak ve kainatı elimizden geldiğince anlamaya çalışırsak şirk korkumuz da kalmaz, aynı zamanda Rabbimizin büyüklüğünü ve kudretini de daha iyi anlamış oluruz.

Okudunuz mu?  Yabancı karşı cins birine sarılmak,dudaktan olmayacak şekilde öpmek ve örtülü bedenin temas etmesi

beratost
ALLAH razı olsun. ALLAH sevabınızı arttırsın,Günahlarınızı affetsin. Amin. Ayrıca sebebinde ALLAH’ın elinde olduğu derken yani ALLAH bizi iyileştirmek istiyorsa mucize ve kerâmetin dışında bize ilaç mı içirir ? Aynı şekilde bitkiyi büyütmek istiyorsa bize bitkiyi mi sulatır ?


seyit gazi
güzel kardeşim şirk nedir ? Allah a ortak koşmaktır. her şirkte küfür değildir. mesela riya gösteriş, gizli şirktir. insan bir amelini Allah a arzederken, Allah ın beğenip kabul etmesini isterken; insanların beğenmelerini isterse amelini beğendirmeye çalıştıklarını Allah a ortak koşmuş, riyaya düşmüş olur. peki bu küfür müdür ? değildir.

sen kafanı karıştıracak karman çorman bir video izlemişsin, boşver gitsin neresini düzelteceksin. Allah avc Halıkdır. sebebleri yaratması vardır, yaratmasının adetleri vardır. bunları kurcalayıp vıcıklaştırmanın alemi yoktur. sebeblere sarılmak başkadır; o işi Allah ı inkar edip, o sebeblerden veya kendinden bellemek başkadır.

bu vıcık gibi kelimeleri de senin için yazmadım, yanlış anlamanı istemem. ortada karman çorman bir iş yok demek için yazdım.Allah a emanet ol


beratost
Size bir soru sorsam sıkıntı olmaz inşaALLAH ? Yoruyorum sizi biliyorum. Ama ALLAH rızası için yapıyorsanız size dua edicem. Peki sizce benim ne yapmam gerekiyor nasıl düşünmem gerekiyor. Benim dediklerimden şuan beynimin düşünce yapısının baya karışık olduğunu anlamışsınızdır. Mesela örnek vereyim: El sallayan biri var diyelim. Aslında bu eli ALLAH salıyor ya atomları falan ALLAH bir arada tutuyor. Ben el sallayan biri gördüğüm zaman içimden hep ALLAH bunu yapıyor demek zorunluluğu geliyor. Eğer ki bunu düşünürsem şirk işlermişim gibi. Yani benim yaptığım yanlış olduğuna göre bana bir örnek ile ne yapmam gerektiğini açıklar mısınız ? Tabii açıklayıp açıklamamak size kalmış.

Okudunuz mu?  Sevdiğim birinin beni sevmesi için dua ediyorum

seyit gazi
estağfurullah güzel kardeşim… bir, bir işin sebebleri vardır, yaradılışın adetleri vardır, sonuçta hepsinin yaratıcı Allahdır; bir de Allah ı inkar edip, bu işleri sadece bu sebeblerden, kendinden veya başka kimselerden bellemek vardır. sağlıklı bir zihin bir çiçeği sularken; bunu ben mi büyütüyorum yoksa Allah mı büyütüyor cedeline girmez. bu işin yolu, yaradılışın kanunu budur, bunu Allah a rağmen yaptığı hususunda inatlaşmak, bunları düşünmek abesdir, atomları filan düşünmek vesvesedir.

olay basit Allah ı inkar edip, bir işi sebeblerinden kendinden veya bir başkasından bellemek hatalıdır. durduk yere Allah ı inkar edip etmemek üzerine mantık soruları sormak, atomlarına kadar düşünmek abesdir. ayan beyan yaratmada, hükmetmede vesaire Allah a ortaklar koşulursa bu şirktir. yani benim çocuğum var diyelim: bu çocuk benim diyorsam, birisi diyorsa ki :öyle deme efendi ol Allah sana bunları bağışladı diyorsa, ben de: hayır bu çocuğu ben yaptım büyüttüm bu benim diyorsam bu şirktir veya benim malım mülküm varsa birisi bana dese ki : Allah sana mal mülk bağışlamış, ben de dersem ki : hayır benim ilmim vardı, çalıştım çabaladım, bunu ben kazandım dersem, bu şirktir. yani yaratmakla ve hükmetmekle alakalı da benzer şeyler söylenebilir de kafanı karıştırmayayım. bir işi Allah a rağmen veye ona ortak koşarak yaptığını düşünmek şirktir. insanın bunu mantık problemi haline getirmesi atomlarına bölmesi vesvesedir abesdir. mesela birisi hasta oldu doktora gitti şifayı doktorda veya falanca sağlık kuruluşunda buldum diyorsa bu şirktir ama Allah bana şifa verdi bu doktorda buna vesile oldu Allah ondan razı olsun demesi uygun olur minnetsizlik yapmanın da alemi yoktur. bizde sebeblere sarılmak işlerimizi bu sebeblerle yürütmek durumundayız.

Okudunuz mu?  Dini açıdan kocanın eşine yapması gerekenler nelerdir?

seyit gazi
yani Allah ı inkar edip bir işi sebeblerden kendinden veya bir başkasından bellemek sıkıntıdır. işe atomları karıştırmak falan abesdir. mesela çiçeği sulamakdan örnek vermişsin… çiçeği yaratan Allah, beni yaratan Allah, suyu yaratan Allah, bana suyu veren Allah, çiçeği bana emanet eden Allah, bana bu hayrı lütfeden Allah, çiçeği sulanınca büyümek üzere yaratan Allah, çiçekte sulanmayınca ölüyor bu yaradılışı yaradan da Allah.her şeyi yapmakla beraber işlerini bereketlendirecek olanda Allah veya herşeyi yapmana rağmen bir musibet neticesinde bir sonuçda alamayabilirsin. bu basamakların hepsinde bunu ben mi yapıyorum sorusuna takılmak takıntıdır. her zaman dile getirilmese bazen düşüncesizce konuşulabilecek olsa da, bunların hepsini Allahın bağışladığı idrak edilir. inatla bu inkar edilirse o zaman olmaz


beratost
Yani çiçeğin büyümesine vesile olan benim büyüten ALLAH gibi mi düşünmem gerekiyor ? Yoksa direk olarak ALLAH büyütüyor ben sadece büyümesine teşebbüs ettiğim için mi sevap kazanıyorum ?


seyit gazi
büyüten Allah, o şekilde büyümesi üzerine öyle bir düzen yaratan Allah, seni ona vesile yapan Allah , sen vesile olmuş oluyorsun.
örnekler artarda bunu bir havuz problemine veya cümleyi ögelerine ayırmak haline getirmek takıntı olabilir. zaten atomları falan düşünmekde abesdir. mesela birisi bu ağaca, bu kediye , bu yavruya kim bakıyor sorusuna ben bakıyorum diyebilir. bu da hemen akla böyle bir nankörlüğü getirmez ama aklı başında birisi, Allah bunları bana emanet etti diyebilir. kafan karışıkken buna kafa yormayabilirsin. önemli olan bunun idrakinde olmaktır. bu ağaca kim bakıyor sorusuna Allah bakıyor demek, orası zaten öyle ben buna burada kim bakıyor, kim sorumluluğunu üstleniyor onu soruyoruma dönebilir, kafa karışıklıklarına neden olabilir. böyle bir soruya Allah bunu bana emanet etti veya farklı konularda Allah nasib etti, Allah beni memur kıldı, Allah beni muvaffak kıldı gibi yerine göre farklı şeyler söylenebilir. önemli olan da bunun idrakinde olmaktır. nankörlük olanda bunu inkar etmektir. yoksa her cümleyi bir takıntı haline getirmemek gerekir. Allah avc nin nimetini unutmamak hatırlatmakta güzel olacaktır. kafanız karışıkkende kafa yormayabilirsiniz

Okudunuz mu?  Mumsema ve mum kimdir?

Kayıtsız Üye
Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sormak istediğim bir soru var ve çok korkuyorum. 2017 mart ayında sanki kulağımın yanında biri bana şirk sorusu sordu ben de olabilir mi ki diye düşündüm sonra olabilir gibi bir düşünce geldi sonra hemen ne oluyor deyip İnternete yazdığımda şirk olduğunu gördüm. Ben imanımı kaybetmek istemiyorum ama bu yaptığımla ben kesin şirke girdim diye düşünüyorum. O günden sonra tövbe haşa her şey de şirk sözleri geçti içimden. Firavun gibi hissediyorum kendimi tövbe haşa. Çünkü gelen düşünce öyleydi. O an nasıl tövbe tövbe diyemedim bilmiyorum ama yemin ederim hasta oldum artık hayattan zevk almıyorum. Yaptığım yanlışlar geliyor sürekli kafir olarak ölmekten çok korkuyorum. Şirke düşenin affı yok mu ? Bu içimden geçen düşünceler geçer mi ? Keşke 4 yıl önceye geri dönebilsem keşkee.. Bu arada takıntı hastalığım var 10 yıl kadar da hastalıklara takmıştım.


vesvese ve şirk, şirk vesvesesi, sirk vesvesesi

Bu kategoride yer alan Torpil haram mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha şirk koşmak ve vesveseler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.