Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:10
missa94
Abone

Yaptığım zina mı hülle mi?

Yaptığım zina mı hülle mi?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,
Durumun çok karisik ve tum samimiyetle yardim istiyorum.
Ben yabanci bir ulkede ogrenciydim. Bu esnada esimle problemler yasadik ve eşim beni darul harb ulkelrinin birinde birakip terkedip gitti. Sonra da bosanma davamizi acmami istedi ve actim. Ama ben o ulkede kalmak zorundaydim ve orda yasamaya devam ettim. maddi manevi sikintilarim oldu, ev kirami odeyemedim, is buldum calistim, cocugum yok ama çok zorluklar cektim 6 ay. Evli barkli insanların bile sozlerine bakislarina çok kotu davranislarina maruz kaldim. Kendimi hayata insanlara kapattim. 6. Ayin sonunda ben, bana sahip cikmadigi için esimi bosadim. Cunku bana eğer erkek esinin rizkini saglamazsa ve namusuna halel getirirse ki ben insanların boyle konusmalarini boyle davranmalarini hep namusuma bir leke gibi dusundum, esimi bosayabilecegimi soylediler. Esimde bana beni bosadigini soyledi (sonradan ogrendim ki uc talakta bosamamis) ama bunun yerine, ben senin esin degilim, sen benim karim degilsin, biz bosandik vs gibi bir suru soz soyledi.
Daha sonra resmi nikahimiz devam ederken, (mahkeme sureci uzun surdu), bana sahip cikacagindan emin oldugum biri ile dini nikah kiydik ve Allah için o ulkede oldugum surece beni hep korudu kolladi ama bu kez de onun ailesi beni istemedi cunku benim ikinci evliligimdi onun ise ilk. Ve ben O ulkeden vizem bitince donmek zorunda kaldim. Ailesi ilede sorunlarimiz artinca esimden beni bosamasini istedim ve bosadi.
Su anda ise ilk eşim çok pisman oldugunu ve bundan sonra bana sahip cikacagini soyluyor ve ona donmek istiyorum ama onun ikinci nikahimdan haberi yok. Evet biz dinen bosandik ama yeniden nikah kiyariz diyor, resmi nikahimiz hala var cunku ben baska ulkede oldugum için surec çok uzadi.
Ve ben çok ciddi vicdan azabi hissediyorum sanki ilk esime ihanet etmisim gibi… Simdi benim ikinci eşim hulleci mi oldu? Ben tekrar birinci esimle bir araya gelebilir miyim, yoksa ikinci esimle olan durum Allah esirgesin zina midir? Eger zina ise birinci esime donemem bunu biliyorum
Inanin bir çok kisiye danistim ama icimi rahatlatacak bir yanit alamadim. Allah rizasi için yardim edin ve halinize sukredin, herkesin hayati kolay olmuyor maalesef ki…
Allah en dogrusunu bilir, Allah rizasi içinde yargilamadan beni yardim edin…

Okudunuz mu?  Sık kullanılan arapça kelimeler

Cevap: yaptigim zina mi hulle mi?

senayusa
Oyle sey olmaz.. resmen nikahiniz varsa baskasiyla evlenemezsiniz… bosanin sonra evlenin kiminle istiyorsaniz…


Cevap: yaptigim zina mi hulle mi?

Kayıtsız Üye
Kocan seni terk etmiş, 6 ay geçmiş(islamda 3 aydır ayrı kalma süresi) ve kocan sana

Okudunuz mu?  Gıybet ile ilgili şiir istiyorum

"ben senin esin degilim, sen benim karim degilsin, biz bosandik vs gibi bir suru soz…"

demiş. şu durumda mahkeme sürecinin önemi yok. kesin boşanmışsınız. 1 mecliste 3 talakta boşamış dahi olsaydı, sen zaten başkasıyla nikah yaptığın için dönmende yine sorun olmayacaktı. şu halde ise yine sorun yok.

Okudunuz mu?  İlk 100 müslüman kimdir

yani tek talakta boşadı diye, başkasıyla evlenmek için 3 kere daha boşamasını beklemek zorunda değildir kadın. 3 talak şartı başkasıyla evlenmek istemeyip kocasına dönmek isteyenler içindir. 1 talakta boşandın ve ikinci bir yuva kurmak için başkasıyla evlenmek için kendi isteğinle evlendin. burada sorun yok. vicdan azabı çekme.

Okudunuz mu?  Hanbeli Mezhebinde Kunut ile ilgili Hükümler

SEN ZİNAKAR DEĞİLSİN, İKİNCİ EŞİN DE HULLECİ DEĞİL. 3 AY BEKLEDİKTEN SONRA ESKİ EŞİNE NİKAH YAPABİLİRSİN. AMA ŞU MAHKEMENİN UZAMA SÜRECİNİ YİNE DE DİYANET İŞLERİNİ ARA SOR. ALO FETVA HATTI VAR.

yalnız bir şey söylemek istiyorum. ikinci eşine farkında olmadan nankörlük ediyorsun. ikinci evlilik, imam nikah diye aşağıda görüyorsun. ispatı şudur ki; ilk eşine dönmek isteyip "ikinci eşim hulleci zina mI sayIldık diyorsun. arkadaşım adam seni nikahına almış, yurt dışında korumuş iyi bakmış, sen kendin söylüyorsun. O HALDE NEDEN ŞU AN ONU HULLECİ VE ZİNACI OLARAK ŞÜPHELENİYORSUN? NEDEN ESKİ EŞİNDEN SAKLIYORSUN SANKİ HATA YAPMIŞ GİBİ. İKİNCİ EŞ HATAMI KARDEŞ? ADAMIN NE SUÇU GÜNAHI VAR?

Okudunuz mu?  Çocuk yapmadan önce okunacak dualar

ilk eşinin itibarını düşünüyorsun(ihanet etmişim gibi falan) ama ikinci eşin umrunda değil. yazktır günahtır. adam gibi sahip çıksana ikinci işinin de itibarına.

ikinci eşine O BİR HATAYDI muamelesi yapma…


Cevap: yaptigim zina mi hulle mi?

Kayıtsız Üye
hulle ya da zinaya düştüğünüz sayılmaz. çünkü ortada ısrarlı sözlü yeminli boşama var, tekrar dini nikah var. sorun edecek bir şey yok. Allah yardmcınız olsun.

Okudunuz mu?  Annem her şeye hayır diyor ne yapabilirim

hülle yaptım, hülle ne demek, hülle nedir

Bu kategoride yer alan Cuma günü ölen kabir azabı görür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığım zina mı hülle mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.