Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ?

Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm…Kur-anı kerimde namazın bize farz olunuşu hangi surede belirtilmiştir..?


Cevap: Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir

Desert Rose
ve aleykumusselam ve rahmetullah
Namazın farz oluşu ile ilgili ayetler

—————-

Okudunuz mu?  Sırası ile 5 vakit namazda okunan dualar

Muhakkak ki namaz, mü’minler üzerine vakitleri belirli (bir farz) olarak yazılıdır. (Nisa, 103)


"Öyle ise, akşama girdiğinizde ve sabaha girdiğinizde Allah’ı tesbîh edin (akşam, yatsı ve sabah namazlarını kılın)! Hâlbuki göklerde ve yerde hamd, O’na mahsustur. Akşama doğru ve öğlene girdiğiniz zaman da (Allah’ı tesbîh edin! İkindi ve öğle namazını kılın)!" (Rum, 17-18)

"(Habîbim, yâ Muhammed!) Artık (onların) söylediklerine sabret; güneşin doğmasından önce (sabah namazını) ve batmasından önce (ikindi namazını kılarak) Rabbini hamd ile tesbîh et! Gecenin bir kısım saatlerinde ise (akşam ve yatsı namazını) ve gündüzün etrâfında (öğle namazını kılarak) tesbîh et ki (sana verilecek sevâb ile) hoşnûd olasın!" (Taha, 130)


(Öğle üzeri) güneşin zevâlinden (sonra öğle, daha sonra ikindi namazını), gecenin kararmasına kadar (gün batımında akşam, iyice karardığında yatsı) namazı(nı) kıl; bir de sabah namazını (kıl)! Çünki sabah namazı (gece ve gündüz melekleri tarafından) şâhid olunan (bir namaz)dır. (İsra, 78)

Gündüzün iki tarafında (öğle ve ikindi vakitlerinde) ve gecenin (gündüze) yakın saatlerinde (akşam, yatsı ve sabah vakitlerinde)
ise namazı hakkıyla edâ et! Muhakkak ki iyilikler, (büyük günahlardan kaçınmak şartıyla) kötülükleri giderir. Bu, ibret alanlara bir nasîhattir. (Hûd, 114)


Cevap: Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu konu için verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı oldu

Okudunuz mu?  Namazda Cehren okumayla ilgili ayrıntılı bilgi verirmisiniz?

Cevap: Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun.Namazin kılınışındaki farzlar Hz.Peygamberimizin uygulamalari ilemi olustu?


@hmet
< Namazin kılınışındaki farzlar Hz.Peygamberimizin uygulamalari ilemi olustu? >
evet. bir de bir kaç anlama gelebilen bazı ayetlerden dolayı.. yani içtihat farklılıkları

Okudunuz mu?  Teravih namazının kişiye ve topluma kazandırdıkları

Kayıtsız Üye
eet aslında ALLAH (Celle celalühü) cebrail alehhiselama (h.z)MUHAMMED e namaz kılmasını göstermesiyle vahyyetmiştir.


Kayıtsız Üye
parantez içersinde yazılanların hiç biri ayette geçmiyor. çeviri yapan şahsın kendi yorumu. bu yüzden yukardaki ayetler ikinci bir yoruma maruz kalmış ve dolaysıyla anlamını yitirmiştir. Allah ı tesbih edin demekten namaz kılın yorumunu çıkarmak son derece yanlıştır. ayrıca sabah namazına şahit ediliyorda diğer namazlara sahit edilmiyormu. parantezsiz okuyunca ayetleri anlamalısınız ki en önemli husus Allahı zikretmek ve anmaktır. " namaz sizi kötü alışkanlıklardan ve fenalıktan korur ancak Allahı zikretmek ibadetlerin en büyüğüdür" ankebüt45.

Okudunuz mu?  19 yaşındayım namaz borcum ne kadar hiç kılmadım

Kayıtsız Üye
Tabi canım namaz yok.zikir var.Parantezlerin içindekiler hiç çıkmıyor bu ayetlerden.Allah c.c. hidayet nasıp eylesin inş.sizin gibi lere zikride beyniniz yapıyor zaten içinden değil mi?vesselam.


Kayıtsız Üye
Bazı insanlar nasılda ayetleri işlerine geldiği gibi çeviriyor ben namaz kılmak istemiyorum desene kardeşim niye bu anlam çıkmıyor deyip başkalarının günahını da yükleniyorsun Rabbim namaz aşkı versin sana başın secdeden kalkmasın inşaAllah

Okudunuz mu?  Okul yüzünden namaz kılamazsak ne yapmalıyız?

namazın farz olduğu ayet, namazın farz kılındığı ayet, farz ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Namaz Kılmak İstiyorum Kılamıyorum İbadet Etmek İstiyorum Edemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı kerimde namazın farz oluşu ile ilgili ayetler hangi surede geçmektedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.