Anasayfa
26 Ağustos 2022, 12:55
missa91
Abone

Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua

Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua

Kayıtsız Üye
Musa a.s.ın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua Kuranı kerimde hangi surede kaçıncı ayet olduğunu biliyormusunuz? Allah’a emanet olun…


Cevap: Musa a.s. ın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua

Desert Rose
Hz. Mûsâ (a.s)’ın doğumuna gelince onun doğumu, daha önce geçtiği üzere, erkek çocuklarının öldürüldüğü yıla rastlamıştı. Hz. Mûsâ (a.s)’m annesi doğum yapacağı zaman yaklaştığında, Firavunun yapmış olduğu zulmü gördüğünden dolayı kederi ve tasası daha da artmıştı. Bunun üzerine Yüce Allah, onun üzüntüsünü gidermek için ona, (ilham vasıtasıyla) korkamamasmı ve üzülmemesini vahyetti. Çünkü doğacak o-lan bu çocuğun durumu; büyük olacak, Allah onu Firavunun tuzağından koruyacak ve daha sonrada onu peygamberlerinden kılacaktı. Böylece Yüce Allah, Hz. Mûsâ (a.s)?m annesinin kalbine sükuneti attı ve ona oğlunun öldürülmesine dair bükerim gelmediği müddetçe oğlunu emzirmesini, korku geldiğinde ise oğlu için odun ve tahta parçalarından bir sandık yapmasını, daha sonrada oğlunu onun içine koymasını ve onu Nil Nehrine bırakmasını ve bundan dolayı da üzülmemesi gerektiğini ona (ilham yoluyla) vahyetti. Çünkü oğlu, Yüce Allah’ın koruması ve gözetimi altındaydı. Allah ise koruma ve yardım bakımından her şeye gücü yetendi…

Okudunuz mu?  Yere yağan her yağmur damlasında yeryüzüne bir melek inermiş doğrumu???


Nitekim Yüce Allah, Kasas Sûresinde, Hz. Mûsâ (a.s)’m annesiyle ilgili olan bu durumu şöyle anlatmaktadır:

"Musa’nın annesine; ‘onu emzir, onun için (onun öldürülmesinden) korktuğun zaman (odun ve tahta parçalarından yaptığın sandığın içerisine koymak suretiyle) onu (Mısır’daki Nil nehrinin) suya bırak! (Suda boğulmak, kaybolmak gibi ona bir zarar geleceğinden) korkma! Ve (ondan ayrılacağından dolayı da) üzülme! Şüphesiz Biz, onu, sana (uygun bir şekilde) döndürecek ve onu peygamberlerden kılacağız’ diye (ilham ya da rüya şeklinde) vahyettik,
Kasas: 28/7-8.Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 394-395.



Hz. Mûsâ (a.s)’ın annesi, oğlunu gizli olarak doğurmuştu.[24] Annesi, Yüce Allah’ın korumasına güvenmiş olduğundan dolayı oğlunu rahatlık içerisinde emzirmeye devam etti.
Hz. Mûsâ (a.s)’m annesi, Firavunun kan döken zebanilerinin, oğlunu bulup öldürecekleri hususunda korkuya düşünce, bir sandık yapıp onun içerisine biraz pamuk döşedi. Daha sonrada oğlunu, sandığın içerisine koyup sandığın ağzını kilitledi ve sandığı Nil Nehrine bıraktı. Kızma da sandığı uzaktan takip etmesini emretti. Hz. Mûsâ (a.s)’m annesi, bunların hepsini, her şeyden münezzeh Allah’ın (ilham veya rüya vasıtasıyla olan) vahyi ile yapmıştı.[25] Hz. Mûsâ (a.s)’m annesi, her şeyden münezzeh Allah’ın bu çocuğu koruyacağını, onu tekrar kendisine döndüreceğini ve Firavunun gözü önünde olsa bile onu öldürmeye güç yetirenleyeceğine kesin olarak inanmıştı.


[24] Çünkü Hz. Mûsâ (a.s)’in doğduğu yıl, İsrail oğullarından doğan çocukların öldürüldüğü yıldı. Bundan dolayı da annesi, Hz. Mûsâ (a.s)’ı gizli olarak emziriyadu.(ç).
[25] Eş’ariler, Hz. Mûsâ (a.s)’ın annesine gelen bu vahye dayanarak onun, ‘kadın bir Peygamber’ olduğunu iddia etmişlerdir. Fakat Eş’ariierin bu görüşü gerçeğe uygun değildir. Bu konuyla ilgili geniş açıklamalar için b.k.z: Prof. Dr. Süleyman Toprak ve Prof. Dr. Şerafeddin Gölcük, Kelam, s. 289-290 (ç).

Okudunuz mu?  Eşim telefonla 3 defa boşol dedi imam nikahımız bozuldumu?

evladına kavuşmak için dua, Evladına kavuşmak için okunan dua, evlada kavuşma duası

Bu kategoride yer alan Allah (c.c.) buradaki (c.c.) açılımı ve anlamı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.