Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Tesbih çektikten sonra okunan dua

Tesbih çektikten sonra okunan dua

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimizde bir kişi tesbih çektikten sonra okunan duaları okuması gerektiği hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: tesbih çektikten sonra okunan dua

Ravza Sevdam
Yalnız kılmış olan veya imamla kılan kimse, selamın akabinde,(Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram) der.

Okudunuz mu?  Akşamdan yemeğin üstü açık kalınca sabah yenmez derler doğru mu sakıncası nedir?

Bundan sonra, 3 kere (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh) der. Buna istiğfar duası denir.

Sonra Âyet-el-kürsi okunur, 33 kere (SübhanAllah), 33 kere(Elhamdülillah) ve 33 kere (Allahü ekber) denir. Bir kere (La ilahe illAllahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir) denir. Bunların arasına başka dualar karıştırmak bid’at olur.

Okudunuz mu?  Tevekkül ile ilgili hadis

Sonra eller kaldırılıp dua edilir. Duadan sonra âmin denir ve eller yüze sürülür. Hadis-i şerifte, (Beş vakit farz namazdan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. Ama dua, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalı. Duayı yalnız namazlardan sonra veya belli zamanlarda yapmak ve belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi şuursuzca dua etmek mekruhtur.

Okudunuz mu?  Nasreddin hocanın mesleği nedir?

Cevap: tesbih çektikten sonra okunan dua

Kayıtsız Üye
Tesbihten sonra okunacak dualar


tesbihten sonra okunan dua, tesbih cektikten sonra okunacak dua, tesbihten sonra okunacak dua

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin annesinin babasının adı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih çektikten sonra okunan dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.