Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
dinisorular
Yönetici

Tesbihi yüze tamamlarken yüzüncü söz nede ne denir

Tesbihi yüze tamamlarken yüzüncü söz nede ne denir

Kayıtsız Üye
esselamun aleykum 33 defa subhanAllah elhamdulillah ve Allahuekber dedikten sonra 100.tesbihte ne diyecegiz


Cevap: Tesbihi yüze tamamlarken yüzüncü söz nede ne denir

Ercan
Tesbihatın nasıl yapılacağı, hangi duâ ve tesbihlerin okunacağı bizzat Peygamberimiz (a.s.m.) tarafından tesbit edilmiştir. Hz. Sevban’dan gelen bir rivayete göre, Resulullah (a.s.m.) namazdan çıktığı zaman üç defa istiğfar eder, Estafirullah derdi.1 Bu istiğfarı Estafirullahe’l-azîme’l-kerime’llezî lâ İlâhe İllâ hû. el-Haylü’l-Kaymûmü ve etûbü İleyh şeklinde söylemek de mümkündür.
Farz ve sünnetleri kılıp tesbihatta, önce Âyetelkürsî, İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okduktan sonra 3 defa SübhânAllah, 3 defa Elhamdülillah ve 33 defa Allahü Ekber denir. Sonra da, Lâ İlâhe İllAllahü Vahdehû… duâsı okunur ve duâya geçilir.


tesbihi 100 e tamamlamak

Bu kategoride yer alan Cehenneme gitme düşüncesi beni çok korkutuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbihi yüze tamamlarken yüzüncü söz nede ne denir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.