Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler

Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler

Kayıtsız Üye
Peygamberlere iman konusu ile ilgili Efendimiz (S.A.V.) ‘in söylediği hadisler nelerdir ?


Cevap: Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler

Galus
Peygamberlere İman ile ilgili Hadisi şerifler

. Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Muhammedin nefsi elinde olana yemin ederim ki, yahudi olsun, hıristiyan olsun, bu insanlardan beni duyup da, getirdiğim kitaba îman etmeden ölen kimse, kesinlikle cehennemlik olur."
Ebû Hureyre radıyAllahu anh. Müslim.

Okudunuz mu?  Elhamdülillah Müslümanım Ne Demek

. Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"iman, Allaha, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanman ve kadere iyisiyle kötüsüyle îman etmendir."
İbn Yâmer radıyAllahu anh. Müslim.

Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Sizden biriniz, ben kendisine babasından, evladından ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça, tam îman etmiş olmaz."
Enes radıyAllahu anh. Buhârî.

Okudunuz mu?  Aklımı kullanamıyorum. Odaklanamıyorum

Cevap: Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler

Bilgin
Teşekkürler bilgileri bu siteden alıyorum


Yorum: Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler

Kayıtsız Üye
peygamberlere iman etmek diye bir dersimiz var bana bilgi olarak anlatmam gerekiyor ve benim anlatış kabiliyetim yok bana kısaca bilgi verebilir misiniz okuduklarımı hemen unutuyorum rabbim affetsin bizi hafızam çok zayıf peygamberlere inan ermek ne demektir anlatır mısınız

Okudunuz mu?  İkinci imam nikahı kıymak

misafir1
güzel kardeşim peygamberler, Allah avc nin dinini insanlara tebliğ etmek ve insanları uyarmak, hakla batılı/doğruyla yanlışı açık bir şekilde ayırmak; insanlara doğru yolu göstermek, önderlik etmek ve örneklik yapmak için gönderilirler. bize düşende peşlerinden gitmekdir. Allah avc ile emin olarak kurabileceğimiz tek yol elçileri ve kitablarıdır. Allah avc de merhameti gereği bizlere yol göstermiş, elçiler göndermiş kitablar indirmişdir. gözden kaçabilen hususlardan birincisi peygamberler daha ruhlar aleminde ruhlar arasından seçilmiş azim ve yüce şahsiyetlerdir. ikincisi getirdikleri yeryüzündeki en sağlam bilgidir, en sağlam kulbdur. üçüncüsü bunlar hak ve batılı açık bir şekilde ayırırlar; ortada bir sır veya bir karmaşıklık bırakmak için değil bilinmeyenleri açıklığa kavuşturmak için gönderilirler. dördüncüsü pegamberler çok sevilsinler diye değil insanlara cennete giden yolu göstersinler, insanlarda peşlerinden gitsinler buna riayet etsinler diye gönderilirler. Allah avc ile de peygamberler hariçinde kurabileceğimiz bir bağ yokdur. peygamberlere iman etmemek demek alemlerin yaratıcısının bizleri başıboş bırakdığına inanmak demekdir. peygamberleri devre dışı bırakmak, dinin altının ve içinin herkesce istendiği gibi doldurulması anlamına gelir.

Okudunuz mu?  İçinde kız çocukları olan eve, hergün gökten on iki rahmet iner. Ve meleklerin o evi ziyâreti hiç kesilmez. (Hadis)

yani peygamberler; bizleri başıboş, çaresiz ve yolunu kaybetmiş bir vaziyette bırakmamış olan Allah avc nin, merhameti gereği bize doğru yolu açık bir şekilde göstermesi için içimizden seçdiği elçilerdir. Allah avc ile kurabileceğimiz, sağlamlığından emin olabileceğimiz tek bağ peygamberlerdir. işin aslı peygamberleri inkar edenler; hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadıkları inanç değerlerini istedikleri gibi uyduruyorlar ve insanlara gelin ben size doğru yolu göstereyim diyorlardır.

Okudunuz mu?  İhtilam olmamak için ne yapılmalı

yani peygamberler kimdir, bize doğru yolu göstermesi için içimizden seçilmiş elçilerdir. bu ilişikinin manipülasyonu veya inkarı ise bunu yapanlarca içinin doldurulacağı ve kullanılacağı anlamına gelir.


peygamberlere iman ile ilgili hadisler, meleklere iman ile ilgili hadisler, iman ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Abdest Duası Eşhedü en la ilahe illAllahü vahdehü la şerikeleh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Rasuluh başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlere İman ile ilgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.