Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim

Eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim

Kayıtsız Üye
ben dini sohbetlere katılmak,kendimi geliştirmek,öğrendiklerimi de çocuklarımla paylaşmak istiyorum fakat eşim istemiyor.eşimden izinsiz gidersem günaha girer miyim?


Cevap: eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim

cihad38
eşiniz izin vermiyorsa dışarı çıkamazsınız.bu nafile namazda olsa,dini sohbetde olsa aynıdır.kaldıki kocanızı hoşnut ederek bir sohbetten elde edeceğiniz sevapla kıyaslanamayacak sevaplar elde edersiniz.sohbete gitmenizden hoşunut değise gitmeyin,daha hayırlı olacaktır.

Okudunuz mu?  Muhammed ismi ile birlikte en çok kullanılan isimler hangileridir?

Kadın kocası ile iyi geçinmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının cihadı, kocası ile iyi geçinmektir.) [Taberani]

Bir kadın, kocasını güzel karşılar, güzel sözler söyleyerek hoşnutluğunu kazanmaya çalışırdı. Peygamber efendimiz aleyhisselam, kadının bu hareketinden dolayı kocasına buyurdu ki:
(Hanımına selam söyle, yarı şehid sevabına kavuştuğunu haber ver!) [Şir’a]

Okudunuz mu?  Karı koca ilışkileri kocanın kanın uzerinde hakkı kadın kocanın uzerindeki hakkı

Kadınların Cennete girmeleri erkeklere göre daha kolaydır. Bir hadis-i şerif meali:
(Kadın, beş vakit namazı kılar, orucunu tutar, kendini yabancılardan korur ve kocasına muti olursa, Cennete girer.) [İbni Hibban]

Erkeğini razı eden kadın için korku yoktur. İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

Okudunuz mu?  Haram lokma ve duanın kabul olmaması meselesi

(Kocasına muhabbet gösteren, çocuk doğuran, öfkelendiği an veya kocası kendine kızdığı zaman, kocasını razı edinceye kadar uyumayan kadın Cennetliktir.) [Taberani]


Cevap: eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim

tekturk
Esinizin izni olmadan disari bile cikmamalisiniz , eğer islama uygun olarak yasamak istiyorsaniz bu böyledir…Tatli dil ile israr etmeden kocanizi ikna ederseniz ne âla yoksa yok!!!

Okudunuz mu?  Kullar arasında eşitlik varsa neden sakat doğan oluyor?

Cevap: eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim

imamhatipli42
Eşiniz size İslamı öğretmekle mükelleftir şayet öğretmiyorsa sizin öğrenmeniz için izin vermesi gerekir. Ama siz tatlı dille konuşup bu işi eşinizle halletmeye çalışın gizli kapaklı işler aile içerisinde huzursuzluk ve fitneye sebebiyet verir.

Okudunuz mu?  Kadın giyim konusunda kocasına karışabilir mi?

kadın kocasından izinsiz sohbete gidebilirmi

Bu kategoride yer alan Zekatın ekonomik dengenin sağlanmasına nasıl katkı sağlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimden izinsiz dini sohbete gidebilir miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.