Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Geçmişte yaptığım hatalar

Geçmişte yaptığım hatalar

Kayıtsız Üye
s a kardeşim benim sorum 5 vakit namazımı kılıyorum kuranımı okuyorum ama geçmişte yaptığım hatalar aklıma geldikçe içimde sanki o hatalar başıma tekrardan geri gelecekmiş korkusu hiç gitmiyor ve hep kötü bir şey olacakmış korkusu yakıyor içimi bunun çaresi nedir bana nasıl yardımcı olursunuz


Cevap: Geçmişte yaptığım hatalar

İnanc
< s a >
VeAleykumSelam güzel kardeşim..

< 5 vakit namazımı kiliyorum kuranimi okuyorum >
Allah ilmini daha çok arttırsın rabbim kılmış olduğun namazlarını ve okuduğun kuranı kabul eylesin..

Okudunuz mu?  Vefat eden yakınlarımız onlar için ettiğimiz dualardan haberdar olurlar mı?

< gecmiste yaptigim hatalar aklimageldikce icimde sanki o hatalar basima tekrardan geri gelecekmis korkusu hiç gitmiyor >

Güzel kardeşim önemli olan günahı işledikten sonra pişman olup bir daha o günahı yapmamaktır..
Sen tevbeni ettiysen ve o eski günahlarını bir daha yapmıyorsan emin ol ki ALLAH çok merhametlidir ve kullarını affetmeyi sever..

< o hatalar basima tekrardan geri gelecekmis korkusu hiç gitmiyor >
ALLAH’a sığın Rabbine dua et Şeytan ve şeytanın askeri olan kişilerden bizleri muhafaza eylesin.

Okudunuz mu?  Hangi ibadetleri yaparsak, Allah bize keramet verir?

ALLAH yar ve yardımcın olsun…


Geçmişte yaptığım hataları unutamıyorum

Muhammed1876
Selamün aleyküm arkadaşlar ben hep geçmişte yaptığım hatalar aklıma geliyor ders çalışırken bile aklıma geliyor geçmişte yaptığım hataları unutmak için hangi duayı önerirsiniz ne yapmalıyım dua ettim ama unutamıyorum


Vesvese OKB Hastalığı

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam benim çok kötü bir sorunum var.
Hocam ben çok takıntılıyım her gün her gece yatmadan önce olsun gün içinde olsun geçmişte çocukken yaptığım hatalar olsun bu yaşımda da olsa geçmişte yaptığım hatalar olsun kafama çok takılıyor.
Düşünce olarak bir çok takıntıya sahibim.
Onun dışında cinsel yöndende bir çok takıntıya sahibim daralıyorum sıkılıyorum Allahın gücüne gitmesin beni dert sahibi yaptı erken yaşımda.
İnsanların bana dediği en ufak kelimeyi en ufak şakayı bile kaldıramıyorum kafaya takıyorum deli etti bu vesvese sorunu beni.
Daha önce de buraya yazdım ve kısmen rahatladım takmamaya çalıştım umursamamaya çalıştım aklıma gelince o rahatsızlıkla ilgilenmemeye çalıştım bana önerdikleriniz gibi fakat bu mümkün olmuyor bir zaman sonra.
Özellikle tekrardan söylüyorum kusura bakmayın fakat geçmişte yaptığım her hata söylediğim her söz kafama takılıyor keşke öyle yapmasaydım keşke öyle söylemeseydim neden böyle oldu neden böyle yaptım diye düşünüyorum.
İçinden zar zor çıkıyorum biri bitiyor tam Şükür bunuda halletim derken bu sefer bir diğeri geliyor hadi gel de bunla uğraş.
Psikoloğa psikiyatriste gitmeyi düşünmüyorum ve istemiyorum o verdikleri ilaçlar sadece insanları uyuşturuyor aptallaştırıyor diye düşünüyorum herkeste öyle söylüyor.
Yani ben ilaç kullanmak istemiyorum ben sadece iyi açıklamalarla önerilerle napabilceğimi merak ediyorum ve bu vesvese sorununu kafamda bitirmeyi istiyorum.

Okudunuz mu?  Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım

misafir1
güzel kardeşim meselelerin nedenleri ve çözümleri vardır, bunları değerler üzerinden çözmeye çalışmak; hem insanda sahte bir tatmin duygusuna neden olur hem de meseleye mutabık bir çözüm üretmez. bu kısmı sana ne kadar hitab eder şöyle söyleyeyim, beş on meseleden bahsedecek gibi duruyorsun. nedenleri veya çözümleri benzeyebilir, bu meseleleri tek tek ele alacaksın, çözdüğünü atacan çözemediğin kalacak. öteki türlü insan hepsine sızlanıp, hiçbirini çözemeyip yıprandığıyla kalıyor. gerek yok tek tek bakacan düzelen düzelir düzelmeyen düzelmez. öteki türlü bu bir çözümsüzlük sızlanma ve yıpranma döngüsü gibi bir şeydir. insan artık meseleleri çözümsüzlüğe bağlamayı sever hale geliyor.

Okudunuz mu?  Ateiste kafire kız verilmesi ve Şii ile evlenmek

geçmişde yapdığın hatalardan bahsetmişin, şeytan insana arkasından da yaklaşacağını söylemişdir. bu da şeytanın insana yaklaşma yollarından birinin, insanın geçmişinde yaptıklarını önüne getirip, bunları kullanmak olduğunu gösteriyor. hayırlı şeylerde yapsan hayırsız şeylerde yapsan, iyi şeylerde yapsan kötü şeylerde yapsan, istediğin şeylerde yapsan istemediğin şeyler de yapsan; şeytan bunları kullanır. onun için bunun çaresi haline şükretmekdir. günah mı işledin tevbe et geçdi gitti bu kadar. doğru ne ? yanlış ne de neyi takıyorsun kafana bu kadar olanda hayır var de geç. insanın hayatında bu kadar doğru veya bu kadar yanlış olmaz. aslında Allah ın bizden istedikleri de azdır veya bizim muhkemlerimizde azdır fakat sabitlerdir ancak modern dönemde insanlar kendilerini çok rahat mutlaklaştırabilmekdedir. düşüncelerine katiyet kesbedilmektedir. insanlara normlar dayatılabilmekte, insanlar diğer insanları kendi düşüncelerine bağımlı kılabilmekte, insanlara adres gösterilebilmekte ve oraya git denebilmekte veya şunlar doğru şunlar güzel şöyle ol denebilmektedir. güzel kardeşim böyle bir dünya yok. buna karşılık bugün insanlarda akıllarına çok takıyorlar, bunların öyle bir önemi yok, bunlar katı referanslar da olamazlar, sana öyle gelmiş işte ne yapalım. yani insanın aklındakileri katılaştırmaması gerekir. insan biraz rahat olur uyumlu olur çöüm üretici olur gerek yok probleme yani.

Okudunuz mu?  Zina eden birini ailesie haber vermek günahmı?

vesveseye gelince başta da dediğim gibi o da çeşit çeşittir genel olarak da insan düşündükleriyle meseleler arasında gider gelir, insan düşünerek meseleleri bükemez, seninki vesveseden çok takıntı gibi geldi bana. bunun içinde katı sınıflandırmaların veya katı doğruların veya prensiblerin fazla olabilir. insanın emin olmadığı hususlarda bu kadar katı olmasına veya üzerine bu kadar düşünmesine gerek yok. devamlı bir şey icad etmeye, sonrada bunu muhkemleştirip üzerine inşa etmeye gerek yok, zamanla insan bunları da katılaştırıyor. meselelerin aklındaki gibi olmasını isteyen hem çatlar hem çatlatır, bizim meselelere göre pozisyon almamız gerekir. bunları tabiatlerine göre yönlendirebiliriz hiçbir şey yapmayalım da demiyorum da bunları eğip bükemeyiz.

Bu kategoride yer alan Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişte yaptığım hatalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.