Anasayfa
27 Mart 2023, 8:11
sizden1
Abone

Namazda Korkmak ve ürpermek

Namazda Korkmak ve ürpermek

arda46
Cümleten esselamüaleyküm arkadaşlar ben bir kaç ay önce namaza başladım bu konuda çok cahil oldugumu söylemek istiyorum namaz kılarken korkuyorum özellikle yatsı namazını kılarken geç saatte yatan birisiyim o yüzden evde herkes yatagına girince ben yatsı namazını o zaman kılıyorum bunun sebebı yalnız kalınca gurultu patırtı olmayınca daha iyi huşu ile namaz kılıyorum gece 12-1 bazen 2 de falan ama tam namaza başlayınca karanlık odada bişeylerin hareket ediyormuş gibi geliyor sanki bir anda korkuyorum dua okuyorum felak nas surelerini okuyorum Allahın huzurunda olduğumu getiriyorum aklıma ikinci rekata kalkınca yine sanki bişeyler hareket ediyomuş gibi geliyor. Allah’a şükür namazda saga sola bakmak gibi bir huyum yok ama bunu nasıl aşarım her yeni başlayan insana oluyormu onu merak ediyorum. özellikle yatsı namazını kılarken korkmama ragmen gece olsada namaz kılsam diye iple çekiyorum diyebilirim
namaz kılarken 4 tane zammı sure ezberledim Nas,Tebbet,ihlas,Felak sureleri her rekatta Fatihadan sonra sırasıyla bunları okuyorum her namazda aynısını yapıyorum ögle akşam ıkındı digerlerinide ezberlemeye çalışıyorum bide surelerin anlamlarını bilmiyorum bu durumda namazım kabul olurmu?
bide namazda dua okurken tüylerim diken diken oluyor her Allah dememde saçlarım bütün vucudumdaki tuyler diken diken oluyor. bu neden kaynaklanıyor iyimi yoksa olmaması gereken bişeymi?

biraz uzun oldu galiba sabırla okuyan arkadaşlardan Allahım sizden razı olsun yardımcı olursanız sevinirim


Cevap: Namazda Korkmak ve ürpermek

sons
Ve aleyküm selam kardeşim.Öncelikle Allah namazını daim eylesin.Demişsinki surelerin anlamını bilmiyorum Namazım kabul olurmu olur inşAllah ama bilmiş olsan dilin sureyi okurken aklındanda anlamlarını geçirirdin bu da bir nebze vesveseden uzak tutardı seni.Namazını çok fazla geç vakitlere bırakma yatsı namazında keraat vakti var ben kendim en azından bir yada iki saat sonra kılmaya çalışırım.
namaza başlayınca karanlık odada bişeylerin hareket ediyormuş gibi geliyor sanki bir anda korkuyorum demişsin,,,
Buda bizim zayıflığımızdan olsa gerek Adamın biri Büyük bir zatın yanına giderken kapısında bir aslanla karşılaşmış aslan ona kükremeye başlamış.Gitmiş hemen demiş o büyük zata dışardaki aslan beni korkuttu diye.O mübarek zat dışarı çıkıp aslana bağırmaya başlamış misafirimi neden korkutuyorsun diye aslanda o büyük zat dan korkmuş kaçmış.Adam hayretler içinde sormuş nasıl olur diye.Veli kişide demişki biz öyle bir Allah korkusuyla yanıyoruzki biz ondan dünyadakilerde bizden korkuyo demiş.Daha yeniyiz zayıfız bilgisiziz. Elbette vesvese hata yalnışlık öfke tahammülsüzlük göstereceğiz.Ama sabredersek Allahın yolundan ayrılmamaya gayret edersek hepsininde üstesinden geleceğiz.
Namazda sure sıralanışına dikkat et tebbet ihlas felak nas bu şekilde oku.
Bide demişsin
namazda dua okurken tüylerim diken diken oluyor her Allah dememde saçlarım bütün vucudumdaki tuyler diken diken oluyor bu neden kaynaklanıyor iyimi yoksa olmaması gereken bişeymi? İyimi ne kelime süper bişey demekki Allah sana değer veriyo ihlaslı bir şekilde ibadet yaptırıyo.Sabırla devam et yoluna inşAllah biz burdayız her sıkıntında yardımcı oluruz:Bizede dua et Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Namazda aklımdan Allaha küfür

Cevap: Namazda Korkmak ve ürpermek

arda46
Allah razı olsun kardeşim internette araştırdıgım kadarıyla surelerin sırası onemliymiş ona göre ezberledim benim yazdıgım sıraya göremi yoksa senınkıne göremi bir kaç yerde oyle yazdıgını gördümde o yuzden soruyorum (Nas,Tebbet,ihlas,Felak) yani bu şekildeymiş sırası bu yanlışmı ?

Okudunuz mu?  Ticaret kastı olmaksızın oyun film müzik indirmek

Cevap: Namazda Korkmak ve ürpermek

sons
Fil
Kureyş
Maun
Kevser
Kafirun
Nasr
Lehep
İhlas
Felak
Nas normalde hepsi böyle en kısada öğrenmeye bak. yani benim yukarıda yazdığım gibi.


Kayıtsız Üye
Namazda korku ve ürpermenin sebebi nedir ve namazı bozar mı

Evet bende yeni başladım karanlıktan korkan birisiyim ama Allah deyince tüylerim urpermiyor zamanla geç iyi ben bir tek sabah namazında korkuyorum

Bende sabah namazı kılmak istiyorum fakat bir türlü korkumu yenemiyorum :((


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar urpermek güzel bisey bendede var odada biseyler dolaşıyor onlar şeytani cinlerin sizi yoldan çıkarma çabasıdır korkmadan devam edin Rabbim her şekilde sizi koruma altına alıyor. Ayetel kursi ile korunun. ALLAHİN rahmeti akıyor bedeninize banada oluyor ben rahatliyorum dalga dalga bedenime biseyler akıyor ve rahatça namazımı kiliyorum. Dua ederken de ismi azamla dua ediyorum rahat olun beli zan sonra cinlerden bıkıp gidiyorlar seutanda terk ediyor ben bunu kandiramiycam deyip rahat olun benim gibi TEKMEYİ koyun KİCİNA gitsin


Kayıtsız Üye
kardeşim sakın kendini korkutma o saatte namaz bırakma en güzel namaz zamanında kılınan namazdır gec boş odaya kıl namazını seytanın sevdıgı saatlerdır ve sen namaza yenı başladıgın ıcın senı caydırmak ıster 40 gun senle ugrasır bunu asla unutma korkunu yenmek ıstıyorsan namaz bırak ve ona bak ve sen abteslı oldugun ıcın orda bır sey gorsen bıle sana bır sey yapamaz ve sende korkunu yenersın bu sayede


Kayıtsız Üye
Evet ben sabah namazını kılarken bana ürperme geliyor bu olay da benim korkmama neden oluyor her seferinde dua ediyorum

Okudunuz mu?  Evlenmek İçin Dua

Kayıtsız Üye
Evde kimse olmadıgı için eve gidemiyorum ve namazımı o yüzden gec kılıyorum Azrail canımı sanki can çekişe çekişe alacak gibime geliyor çalışırken uyurken hep aklımda Allahın beni affetmesini istiyorum ölümden korkmadıgımı soylemem ama Azrail’in canımı fena sekilde alacağımı düşünüyorum yorumlayabilecek biri varsa lütfen yardm etsin şimdiden Allah razı olsun


turkish stars
Gecenin aslinda çok onemi vardir.
Yildizlar ve gok cisimlerinin, fosforun karanlikta parlamasi gece vakti parlamasi ibadetin gece olanin parlayacagini ifade eder. Gece namazı peygamber efendimize farzdi. Mirac gece baslamistir. Allah C.C. "Geceye kasem ederim" diyor. Yani aslinda gecenin karanligi bir gercegi ifade ediyor. O yuzden karanliktan korkmak yerine bu konuda teffekkur ederseniz Allah c.c. izni ile gece ve karanliga daha baska bakmaya baslarsiniz.

Zariyat 17.
"Geceden pek az uyuyorlardı"

Ali Imran 113-114
" Kitap ehlinin hepsi bir değildir: Onlardan geceleri secdeye kapanarak Allah’ın ayetlerini okuyup duranlar vardır; bunlar Allah’a ve ahiret gününe inanır, kötülükten meneder, iyiliklere koşarlar. İşte onlar iyilerdendir."

Furkan 64.
"Onlar, gecelerini Rableri için kıyama durarak ve secdeye vararak geçirirler."

Secde 15-16
"Ayetlerimize ancak, kendilerine hatırlatıldığı zaman secdeye kapananlar, büyüklük taslamayarak Rablerini överek yüceltenler, vücudlarını yataklardan uzak tutup korkarak ve umarak Rablerine yalvaranlar ve verdiğimiz rızıklardan sarfedenler inanır."

"Gece ibadetine dikkat ediniz! Çünkü o, sizden önceki sâlih kimselerin âdetidir. Şüphesiz gece ibadete kalkmak, Allâh’a yaklaşmaya vesîledir. (Bu ibadet) günahlardan alıkoyar, hatâlara kefâret olur ve vücuttan dertleri giderir. (Tirmizî, Deavât, 101)

Okudunuz mu?  Ölenlerin Ruhuna Fatiha Neden Okunur?

Bu ayetlerden ve hadislerden anlasilacagi gibi geceden korkmamizin gerektigini ve bir gece vaktinin onemi vardir.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm soru ve yorumlarınız için ALLAH razı olsun . gayet verımlı yorumlar . bende de oluyordu . ürperme . yanlız evde bıle kalamıyordum . encok korktugum varlık köpelerdır . sabah namazını camıde cemate katılmak ıstıyordum bır turlu yapamdım aaksam inanıyorum ve bu sabah ne olursa olsun camıye gıdıcem dıyorum abdestı alsam hazır olsam bu korku aklıma gelıyor ve yıne kendım kılıyorum saçma ama bu korkuyu aşamadım . ..ve sızde de oldugu gıbı evde yanlız kalmaktan ve yanlızlıktan korkuyorum . yorum yaparsanınz mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun .. iyi geceler

————-

selamun aleykum bende namaza yeni basladim Allahin izniyle devami.gelir insAllah gece saat 2de yatsi namazına durmustum aklima sürekli kotu seyler gelio zamaninda ablam cinlerden dolayi rahatsizlik gecirmisti 8 yaslarinda felandim ogunden beri karanliktan korkarim ve biliyorum seytan bu zafimi bilio bununla ilgili sürekli vesvese verii bana gece 2de namazı kilarken sanki kollarma dokunuyorlar arkam olduklarini hissediorum secdedeyken citirtilar duyuyorum sanki nefsimle bogustum sanki bian namazı birak kilma dedi icimden.ses kalkacam kalkamadim agzimda dua namazı da sasirdim ama ne sagima baktim.nede soluma namazı terk etmedim namazı kilarken dedim kendime kimin karsisinda oldugunu dusun neyden korkuyosun dalga gecer gibi ya namazı kilma edebi.cehennem ol yada namazı harfiyle doğru kil rabbinin sevdigi kul ol dedim bianda korkum gitti gozumden yas geldi herzaman ahireti düşünüyorum Allahi düşünüyorum besmele.surekli agzimda en ufak biseyi kafama takip hemen arastiriyorum kendimce.dusunup agliyorum kafayimi yyiyorum diorum oluk olmadik hersey aklima gelio acaba Allahin sevdigi kulumuyum dogrumu yapiyorum soyle yapsam rabbimin hosuna gidermi…vs nefis çok ugrasio benimle sizce bu neyden kaynaklanior? cevaplarinizi bekliyorum simdidem cumleten teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Namaza Yanlış Niyet Edip Devam Etmek

Şem’a
Korku olması normal bu yaştan veya tevekkül azlığındandır
Korkuyu yenmenin en güzel yolu Allah’a tevekkül etmek ve korku üzerine gitmektir


Kayıtsız Üye
merhaba namazdayken Allah’a odaklanmaya calisiorum onun yaratmis oldugu nimetleri ciceklerin farkli kokularda oldugunu gunesi vesile.kilip dunyayi aydinlattigini sukredene nimet verip sukretmeyenede verdigini merhametini soyluyorum icimden tabi.biandan duami ediyorum bazen gozlerim doluyo secdede yere baktığımda karsimda oldugunu beni izledigini dusunmeye.calisiorum etrafimda milyonlarca melegin oldugunu düşünüyorum bazen tovbe.hasa rabbimin el uzattigi aklima girio kendime diyorum rabbim maliktir yarattigi hiç seye benzemes diorum icimden rahatsiz oluyorum bu ihlas yerine gecermi


Kayıtsız Üye
bu durum şeytanlardan ve cinlerden kaynaklanıyor.unutma sen cinlerden ve şeytanlardan bile güçlüsn.sen kendi kendine böyle bir şey söyle.ben bir sure okuyup etrafımda toplanan bütün cinleri ve şeytanları kahretme güçüne sahibim.o zaman bir daha sana yaklaşamazlar. çünki onların en çox qorxduğu şey surelerdi.sen sure okuyarak Allahdan yardım istiyorsun ve odasana yardim edib cinleri ve şeytanlari senden uzaqlaşdirir.


Kayıtsız Üye
Cok teşekkür ederim ole yapmaya calisiyorum peki namazda icimizden konusarak tevekkul etsek ihlas yerine gecermi yoksa dualarin anlamlarinimi dusunmeliyiz


Kayıtsız Üye
Çocukluğumdan beri namaz kılarım. Hatta orucuma bile ta çocukluktan tutmaya başladım. Buna rağmen 17 yıldan sonra ilk kez ürperme de değil hoplatan tam bir irkilme beni fobimden yakaladı. Secdeden oturuşa geçerken, baş örtümün ucu omzumdan kaydı ve örümcek yürüyor olarak gözümün görme alanına girdi. Yok böyle bir hoplayış ve irkilme daha. Neyseki namazın sonuydu ve selam verdim hemen irkilmeden sonra. Tabii titreme de var hepsini bir arada yaşadım o an.Hoplamama rağmen oturuşumu bozmadım. Sadece aklımı topladım ve bunu refleks olarak yaptığımı sandım. Ama o hoplatan süresinde kendimden geçtim ki o an ne namazda olduğum ne de ne yaptığım net olarak aklımda sadece nasıl kendimi toplayıp hemen sağa sola selam verdiğime şaşırıyorum. Sizce hayırlımı yoksa hayırsız mı bu yaşadığım. Onca yıl sonra nasıl fobimden namazda yakalanacağım aklıma gelmezdi ki yılandan dahi korkmayan biri olarak örümcek olan fobime yenik düştüm:((((

Okudunuz mu?  Karşımızdaki Kişi Gıybet Yaparken Engel Olamıyorsak ?

Kayıtsız Üye
Selamın aleykem karanlık odada namaz kılmayın kurbanlar.mutlaka ışık açık olsun çünkü şeytanlar önünden geçer


Kayıtsız Üye
Sevgili arkadaşım unutmaki ölene kadar namaz kılsan ölene kadar şeytan vesvese vermeye devam eder.sana tavsiyem uzun bir zaman boyunca namazını cemaatle kılmaya devam et. Şeytan artık senden ümidini kessin.daha sonra evde kılmaya başla ne zaman vesveselerin başlar geri cemaati takip et.şeytanı perişan eder kazanan sen olursun korku morku kalmaz.şeytan derki ne zaman vesvese veriyorum adam camiye kaçıyor en iyisi mi rahat bırakıyım der.bide namazını geçe bırakma ezan sesini duydun mu fırla hemen.


Kayıtsız Üye
Ve aleykumselam güzel kardeşim.Öncelikle korkunu anlatayım RABBİM hiçbir kulunu namazda korkutmaz seni korkutan ve vesvese veren şeytandır çünki namaza ALLAHIN yoluna girersen sana vesvese veremiyecek seni doğru yolundan alıkoymak istiyor vazgeçme şu anki olay nedir sana söyliyeyim şu an şeytan son kozunu oynuyor seni korkutup namazdan vazgeçirmek için en büyük gücü budur başkada hiçbirşey yapamaz sen namazlarına devam edersen baktıki seni namaz kılmaktan alıkoyamıyor pes edecek uzun sürmez surelerden bahsetmişsin bildiklerin daha çok ezberlemeye devam ettiğin sürece yeterli anlamını bilemiyorum demişsin KURANDA herşeyin anlamı yazıyor okuyabilirsin tabi tamamen ezberlemen çok uzun sürer ama bu vesveseye düşme sana güzel bir soru sorayım ALLAHIN bilmediği dil varmıdır sence yoktur güzel kardeşim o herşeyi bilir namaz kıldıktan sonra türkçe dua ediyorsun ona takılmıyorsunda bunamı takılıyorsun şu an sabah namazı okunuyor kalk namazını kıl RABBİM kabul edecek abdes alıp huzuruna gitmen yeterli.

Okudunuz mu?  Benden afedersiniz balgam gibi ve sarımtırak renkte akıntı geldi.. Cünüp müyüm?

Kayıtsız Üye
Arkadaslar hayirli aksamlar aynisi bende de oluyor hatta o yuzden internete gireyim bakayim neden korku dedim. Ben demin namaz kilarken bayilcak olcekmis gibi oldum icimden sesler birak namazı git diyor. Yikilcakmis gibi oldum o an soyle dusundum ben Rabbimin huzurundayim tekbirlerimi yuksek sesle getirdim surelerimi yuksek sesle okudum cunku korkutuldugumu anladim bircok kez yasadim pes etmeyin arkadaşlar korktugunuz an yuksek sesle okuyun Allahin huzurundayim deyin bisecik olmaz


Kayıtsız Üye
Babama dedimki baba sabah namazına kalkmaya korkuyorum neden dedin gözüyün önüne bişeylermi geliyor dedi evet dedim korkma olum kıl dedi ALLAH seni korur keşke korumasa ALLAH için şehit olursun dedi keşke ben sabah namazına ALLAH için kalktığımda ALLAH bana namaz sırasında bişey olsa ALLAH için ölsem dedi sen ALLAH rızası için kalkıyon ALLAH izin vermez iplise dedi ve ALLAH izni ile korkum gitti ölürsem ALLAH için ölürüm korkacak bişey yok dedim korkum gitti ama gölgeler geziniyor canım kurban olsun ALLAH a

Okudunuz mu?  Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar Allahın hidayeti üstünüze olsun kardeşlerim kıldığınız namazları saatinde kılmaya çalışın geç saate bırakmayın namaz kılarken olan şeyler hepsi normal siz orda olanlara kafaya takmayın namaz kılarken cenneti düşün ve sanki ordasın orda zaman geçiriyosun hep iyi şeyleri düşün cnm kardeşim ben öle yapıyorum vesvese gibi olmasın ama Allah sonunda hepimizi hidayete erdirsin amin


ixa
Allah’ı iyi tanımak gerekiyor,İnandığımız Allah yaprağın dahi kendisinden izin almadan düşemeyeceğini,düşmediğini söylüyor..Bu sebeple inancımızı daha güçlü hale getirmeliyiz,korktuğumuz zaman Allah istemezse bana kimse zarar veremez diye kendimize telkinlerde bulunalım,Allah’a güvendiğimizi,O’na teslim olduğumuzu ve O’na teslim olanının zararda olmayacağından emin olup kendimize sürekli bunları hatırlatalım..Bu tarz korkuların sebebi,Allah olan bağlarının azlığı ve zayıflığındandır,O’na gerçekten güvenmeyi başarırsak,O’ndan başkasından korkmamamız gerektiği hissi kalbimizde yer bulacaktır İnşAllah…


Kayıtsız Üye
Bir çok kişi cevap yazmış bende yazmak istedim.Çünkü aynı olayı haliyle ben yaşadım ve çok şükür aştımda 🙂

Bende yeni başladığım zamanlarda gelmişti korkmuştum.Hatta bir yarım saat sonra elektrik falan kesilmişti ve ben o gün dua bile etmeye korktum :/

Sonra başka günler ayağa kalktım yine korktum 100 kere Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr dedim sonra Allah’a dua ettim nefsim ve şeytanla mücadele etmeme yardımcı ol diye …
Sana yemin ederim korkum gitti 😀

Okudunuz mu?  Kıble neresi?

Sonra bir daha geldi mi hatirlamiyorum ama hiç korkmuyorum artik teheccud de bile korkmuyorum 😀 elhamdulillah 🙂

Reçetesi bu 🙂 Selametle…


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam öncellikle bende de bazen olan bişey sana tavsiyem korku içerikli filmler izleme bir müddet namazlarını biraz hızlı kil kuran kerim dinle ve oku namaza kadar aklını oyalayabilecek işler yapabilirsin.


Eda0606
Selamın Alleyküm,

Benim Türkçe’m çok iyi değil onun için kusuruma bakmayın.

Aylar önce durup dururken bir sıkıntım oldu yalnız uyuyamaz hale geldim, yemek yemek istemedim , her an her saniye ağlamam geliyordu hiç bir şey yapasım gelmiyordu be saç ne baş be makyaj hiç bir şey.
Uyuduğum zamanda korkarak uyanırdım ve annee anne diye bağırdım bazen hala öyle oluyor
Ama en çokta tam kalbimin üstüne bir daralma oluyor sanki nefesim kesiliordu

Bunlar küçük bir duyma sevebinden olmuşdü kıyametin ismini duyduğum ana korkuyordum ve korkmuşdümda
Elhamdülillah müslümanım Ve rabbime ve Peygamberime inanıyorum !
Ama benim küçükene Hiç dinimle illgilenmediğim ve ondan sonra korkarak büyüdüğümüde söylemeliyim

İşte o basit bir cümle ,, kıyamet, beni o aylr önce bu duruma sokmışdi
Şuan iyim yine gülüyürüm yemek yiyorum ve normal bir şekilde hayatımı yaşıyorum ..
ama hala içim daraldığını ve ölümden korktuğumu kendime anlatamıyorum bir şeyleri kaybetmekten mi korkuyorum yada rabbime iyi bir kul olamadığım içinmi Bilmiyorum uykumda öleceğimden korkarak uyuyorum .. yada nezmaan bezmaan diyerek her an her saat düşünmekten yoruluyorum
Her anın tadını çıkarmak istiyorum ama herzmaan çok üzgün oluyorum

Okudunuz mu?  Namazda şaşırmak [bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum şaşırıyorum, bu durumda ne yapmalıyım]

Benim gibi insanlar varmı yokmu bilmyiirum ama beterin betteri var biliyorum

Namazima başlamak istiyorum ama korkarak panikle kılıyorum ..

Bilmiyorum ..

Tessekür ederim


Kayıtsız Üye
Her namazdan önce 41 defa ayetel kürsüve falak nas surelerini 41 defa okuyun.Unutmayın BİZE ALLAH IN DİLEDİĞİ ŞEYDEN BAŞKASI OLMAZ ALLAH BİZE YETER. BİNLERCE AYETEL KÜRSÜ FATİHA OKUYUN.VE KORKMAYIN.


Kayıtsız Üye
SÖZLERİM DEĞİŞTİRMEYİN BU korkuların sebebini Allah daha iyi bilir. B vitamini eksiklikleri halsinasyon yapabilir.Evham da olabilir.Bu Allah ın bir sınavı da olabilir.Korkmana rağmen kılıyorsann bu iyi.Unutma mümin değil namaz kılmaktan korkmayı ,münafıkların müslüman askerlere korkun savaşmayın öldürüleceksin dediklerinde Allah bize yeter.Allah ım günahlarımızı ve aşırılıklarımızı bağışla,kafir topluluğa karşı bize yardım et. diyerek savaştan kaçmamış ve iki dünya iyiliklerini kazanmışlRDIR


Kayıtsız Üye
Ben sadece yatsı ve sabah namazında Korkuyorum ALLAH beni korur diyorum ama aklıma çok garip şeyler geliyor odada tahta gıcırdıyo önümden bir gölge geçiyo sanki ALLAH yanımzda oldukça korkmamaya çalışcam 12yaşımndan beri kılıyorum hiç bişey olmuyordu şuan 14 yaşındayım şu aralar olmaya başladı ne yapmalıyım


misafir4
insan bir şeye yoğunlaştığı vakit, artık aynı şeyleri farklı yorumlamaya başlar. bunun günlük hayatta da örneği çok olur. onun için üzerinde durma


namaz kılarken korkmak, namazda korkmak, namaz kılarken ürpermek

Bu kategoride yer alan Kendimi cenabet hissediyorum bu vesvese midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Korkmak ve ürpermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.