Anasayfa
10 Mayıs 2023, 16:24
sizden5
Abone

Kopya çekmek kul hakkı mı

Kopya çekmek kul hakkı mı

DinimiSevdim
Kopya çekmek kul hakkı mı? Bununla ilgili bilgi verir misiniz.


Cevap: Kopya çekmek kul hakkı mı

bicaree
Yaşını vs. bilmiyorum kardeşim. Bu konuda ayrıntılı teferruatlı bir kaynak bilgim de olmayabilir ancak düz mantık düşünürsek bir kimsenin önüne haksız yoldan geçmek (kopya çektiğinde çalışan bir insandan daha iyi sonuç alırsan hakkını çalmış da olursun onun sırasını haksız yere gasp edersin) veya birsinin bilgisini kullanarak birilerini geçmek bence uygun değildir. Bu küçük yaşta olursan uygun değildir büyük yaşta olursan ve torpil gibi adam kayırma gibi şeylere benzer ki o yaşta da haram olur kanaatindeyim. En doğrusunu ALLAH(c.c.) bilir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti kaç şekilde alınır

Kopya almak kul hakkı mıdır?

#Utangac
Hoca soru sormuştu bende ne söyliyeceğimi bilememiştim arkadaş söyledi hoca artı verdi. Bu kul hakkımıdır hocaya söylemelimiyim artıyı silmesini


Cevap: Kopya almak kul hakkı mıdır?

Darusselam
Hayır artıyı silmesin, çünkü o anda bile olsa öğrenmiş doğru cevabı vermişsin 🙂

Okudunuz mu?  Üç evim var ama borcum da var bana Zekat düşer mi?

#Utangac
Terettüdde kaldım


#Utangac
Ben önceden kopya çekerdim. Kopya çektiğim için eski sınıflarımda ki herkesden tek tek helallik almam gerekir mi yoksa tövbe mi etmeliyim?


Ebu Ducane
Kopya çekmek demek diğer derslerine çalışan arkadaşlarınıza karşı yapılan bir haksızlıktır.
Düşünün arkadaşlarınız gece gündüz ders çalışıyor.Siz ise yan gelip yatıyorsunuz sınav günü ise kopya çekiyorsunuz bu adaletsizlik olur bundan dolayı diğer arkadaşlarınızın ve hocanızın hakkına girmiş olursunuz.
Helallik olarak imkan varsa arkadaşlarınızdan ve hocanızdan helallik alın alamıyorsanız tövbe edin Allah inşAllah affeder.
2 kere yemin bozmak iki defa kefaret gerektirir.

Okudunuz mu?  Mars'a gitmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben 8.sınıftayken kopya çekiyordum. Teog yani liseye geçiş sınavında da arkadaşımdan bir soru baktım diye hatırlıyorum. Ben bu bir soruyla o kadar kişinin hakkına mı girdim. O zamanlar kul hakkı gibi şeyleri pek düşünmezdim cahildim. 9.sınıfta bambaşka biri oldum namaz kılmaya başladım arada yine kopyalarda oldu. Şuan 11.sınıfım hâlâ namaz kılıyorum ama geçmişteki hatalarım aklıma geldikçe kahroluyorum o kadar insanla helalleşmem mümkün değil ne yapacağım gerçekten çok pişmanım tövbe ediyorum ne yapmalıyım? Liseye hakkım olmadan mı girdim ve meslek sahibi olursam bir sorun olur mu kazandığım para vs. Lütfen cevaplayın.

Okudunuz mu?  Annem babam ayrı yatıyolar ne yapacağımı bilmiyorum

mum
Kardeş geçmişte işlediğin seni üzer bu normal ama tövbe etmen yeterlidir çünkü geri verilecek bir hak değil


Kayıtsız Üye
Denemede istemeden gözüm kaydı ve gayri ihtiyari kopya çektim ve çok pişman oldum denemede sıralama var ama sonunda ödül yok sadece tek derste oldu bu kul hakkı olur mu

Okudunuz mu?  Öğrenciyim namaz kılmak zor

ACİLSERVİS
Hiç bir şey olmamış bunu dert etmenin anlamı yok. Ne sen bilerek yapıyorsun ne de sınav çok önemli.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Ben dershane denemesindeydim matematik zordu ve Ben telaşa kapıldım ilk olarak istemeyerek gördüm be kendi hatamı fark edip değiştirdim sonra kendime hakim olamadım çünkü sınav çok kötü geçiyordu bir kaç. Soru daha baktım baktıktan sonra çok pişman oldum uyuyamaz hale geldim ( sıralama vardı sonuçlar herhangi bir şey etkilemiyor)

Okudunuz mu?  Ölen birine hakkımızı helal etmesek günah mı?

kopya çekmek kul hakkı mıdır

Bu kategoride yer alan Oruçluyken Gusül Abdesti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kopya çekmek kul hakkı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.