Anasayfa
27 Mart 2023, 23:27
Nedir
Abone

Aleyna isminin Kurandaki anlamı nedir ?

Aleyna isminin Kurandaki anlamı nedir ?

Kayıtsız Üye
Aleynanın kurandakı anlamı nedir günahmı olur aleyna ismini vermekte dini açıdan ele alır mısınız ?


Cevap: Aleyna isminin Kurandaki anlamı nedir ?

Galus
Aleyna isminin anlamı nedir? Kur’an’da geçtiğini söylüyorlar. İsim olarak konulması uygun mudur?

Aleyna (علينا) kelimesi Arapça kökenli olup ‘üzerine, üstüne, aleyhine’ anlamlarındaki alâ (على) harfi cerriyle ‘biz’ anlamındaki nâ (نا) muttasıl/birleşik zamirinin birleşmesinden oluşmuştur. Bu birleşik kelime bizim üzerimize, bizim aleyhimize manalarına gelir.
Görüldüğü gibi bu isim, tek başına bir mana ifade etmemektedir.
Ayrıca bir kelimenin Kur’an-ı Kerim’de geçiyor olması, onun çocuklara isim olarak verilebileceği anlamına gelmez. Bir ismin çocuklara verilmesi için Kur’an’da geçme zorunluluğu da yoktur.
Aleyna ismi Kuran’da geçse bile tek başına olumlu bir mana ifade etmediği için bunun isim olarak konulmasını tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine daha anlamlı, dinimize ve örfümüze uygun başka bir isim bulmanızı tavsiye ederiz.

Okudunuz mu?  Efsa isminin anlamı nedir?

aleyna isminin arapça anlamı nedir?

Hoca
aleyna isminin arapça anlamı: Üstümüze, üzerimize anlamındadır.


Cevap: Aleyna isminin Kurandaki anlamı nedir ?

Kayıtsız Üye
Aleyna ismi gayet güzel bir isim öyle herkes taşıyamaz ama gerçekten aleyna isimliler güzel oluyo ve biraz tombul. Bence herkes Aleyna ismini rahatca koyar herkesin kendi özgür iradesi örneğin benim adım aleyna adımdan çok memnun değilim neden derseniz: Çünkü internette saçma sapan şeyler barınıyor adımı Halam koymuş . Kuran- ı Kerimde geçiyo diye normalde annem Buse koyacakmış ama Aleyna ismi güzel gelmiş ve koymuş..:-D:-D

Okudunuz mu?  Köy sözlük anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Bencede gayat tatlı bir isim benim ismimi ise babam koymus bbenim adımda aleyna çünk sanal alemde saçma sapan seyler paylasıyosunuz insanların aklın karıstırıyosunuz aleynanın anlamı kötülü değildir buda böyle billinsin isimler hakkıda saççma sapa seyler paylasıp insanların kafasını karıştırmayın!!!!!!!!!!!!!!

Okudunuz mu?  İradenin anlamı nedir, irade ne demektir ?

Kayıtsız Üye
bencede aleyna ismi kötü bir anlam ifade etmiyor benim adım da aleyna benim adımı da anneannem koymuş aslında adımı aleyna nur koymak istemişler sonra annem kabul etmemiş o yüzde adım aleyna olarak kalmış aleyna ismi ile saçma sapan bilgiler paylaşıyorsunuz lütfen rica ediyorum aleyna ismi ile bir şeyler yazmayın

Okudunuz mu?  Ekonomik faaliyet nedir sözlük anlamı

Aleyna Ceylan
Bencede benim adım Aleyna Ceylan ve adımdan mutluyum. Çünkü adım kur-an-ı Kerim’de geçiyor


Kayıtsız Üye
bence çok güzel bır ısım benımkını annem ve babam koymus aleyna ısmını ben ce kolay kolay kımse tasıyaz


Kayıtsız Üye
Aleynalar kendinizi boşuna avutmayın etraflıca bir araştırın isterseniz

Okudunuz mu?  Suhuf nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Benim adım Aleyna herkeste adımdan memnun sevdiklerimde dahil bence kötü bir anlamı yok üzerimize demek …
Bide bir arkadaşımız Aleyna ismindekiler tombul oluyor demiş bilerek ben tombul değil zayıfım herkes kendi adına konuşsun arkadaşlar….😕😕😕😕


Kayıtsız Üye
Oncelikle benim de adim Aleyna. Ben kendimce adimla mutluyum ama çok bilmis insanlara adimi soyleyince "cok kotu bir isim,koyulmamasi gerekiyor,uzerine bela demek."gibi sinir bozucu yorumlar yapiliyo halbuki cogu kaynak ve sitelerde sadece uzerine anlami tasiyor. bazen adimi soylerken utaniyorum.Hatta degistirmek bile istiyorum.

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının içinde geçen "ve Celle sena-ük" ün anlamı nedir ?

Kayıtsız Üye
Aleyna ismi kuranda geçiyor diye avunacağınıza azıcık araştırın. Olumsuzluk içeren ve tek başına anlam ifade etmeyen bir kelimedir maalesef. Bir zamir ve bağlaç benzeri (harfi cer) bir kelimeden oluşur. Kuranda şeytan ismi de geçer ama kutsal değildir. İsimde aranan şart güzel anlamlı olmasıdır. Aleyna kelimesini isim olarak kullanmayın artık lütfen. Bir cahil bir şey uydurmuş. Hadi uyduran uydurmuş ama arkasından başkaları da uygulamaya devam etmiş. Etmeyin. Allah beyin vermiş. Duygusal olarak karşı çıkacağınıza gerçeklerle yüzleşin.

Okudunuz mu?  İstek nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
yorumlara baktımda gerçekten insanlarımız çok saf. hangi anne baba çocuğuna BİZİM ÜZERİMİZE diye isim koyar türkçede ? hiç kimse koymaz demi ama arapçasını neden koyar anlamak mümkün değil


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kızımın adı da aleyna ben koydum lütfen kulaktan dolma sözlere itibar etmeyin aleyna etteyyatu duasının ve birçok duanın içinde geçiyor ne güzel telaffuz edilmesi duayla iç içe Neden kötü olarak aliyonuz anlamı üzerimize diye geçiyor bela değilde rahmet olarak düşünün kötü düşünmeyin Allahın rahmeti üzerimize olsun kızımda çok seviyor ismini inanmayın kendini bilmez cahillere.

Okudunuz mu?  Nezaket nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Vay arkadaş ne savunmalar yapılmış aklım almıyor.Yahu site sorulan soruya gayet güzel cevap vermiş.Sizin adınızdan memnun olmanız,o ismi taşıyor olmanız ismin manasını değiştirmez.Birisi ettehiyatüde falan geçiyor demiş.İyi o zaman ; Ebu leheb,Ebu Cehil,Lain,şeytan da geçiyor Kur’anda,bunları da koyun çocuklarınıza.


aleyna isminin kurandaki anlamı, aleyna ne demek, aleyna isminin anlamı

Bu kategoride yer alan Fitre sözcük anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aleyna isminin Kurandaki anlamı nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.