Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
missa03
Abone

Komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler

Komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler hangileridir? Komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler paylaşır mısınız


Cevap: komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler

Galus
Hadisler

Cebrâil bana komşuya iyilik etmeyi o kadar tavsiye etti ki neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim. (Buhârî Edeb 28;Müslim Birr 140 141)

Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) anlatıyor: "Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) üç defa: VAllahi iman etmemiştir, vAllahi iman etmemiştir, vAllahi iman etmemiştir. dedi. Ashab: Kim iman etmemiştir ey Allah’ın Resulü? dediler. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti: Komşusu şerrinden emin olmayan kimse. (Buhari, Müslim, Ahmed b. Hanbel)

Okudunuz mu?  Dua ettiğim halde neden çok kötü kabuslar görüyorum.

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Kulun kalbi dosdoğru olmadıkça imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz. Komşusu şerrinden emin olmadıkça cennete giremez. (Ahmed b. Hanbel, İbn Ebi’d-Dünya)

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:Komşusuna eziyet eden bana eziyet vermiş, bana eziyet eden de Allah’a eziyet etmiş olur. Komşusu ile harp eden benimle savaşmış, benimle savaşan da Allah’la savaşmış olur. (İbn Hıbban)

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor hangi dualar bana yardımcı olur

Ukbe b. Amr (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Kıyamet günü birbirinden davacı olacakların ilki komşulardır. (Ahmed b. Hanbel, Taberani)

Muaviye b. Hayde’den rivayet ediliyor: Ey Allah’ın Resulü! Komşumun benim üzerimdeki hakkı nedir? diye sordum. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: Hastalanırsa ziyaret edersin, ölürse cenazesine katılırsın, senden borç isterse verirsin, muhtaç duruma düşerse açığını örtersin. (Taberani)

Okudunuz mu?  Onay işareti yapmak küfür müdür?

Enes b. Malik (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Yanındaki komşusu aç iken bunu bildiği halde tok olarak geceyi geçiren bana inanmış değildir. (Taberani, Bezzar)

İbn Ömer (RadıyAllahu Anh) ve Hz Aişe (RadıyAllahu Anha)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Cebrail bana komşuyu o kadar çok tavsiye etti ki, onu varis kılacak sandım. (Buhari, Müslim, Tirmizi)

Okudunuz mu?  Cuma Günü Hutbesi, tarifi ve Hutbe duaları nelerdir?

İbn Ömer (RadıyAllahu Anh)’den rivayetle Resulullah (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem): Allah salih bir müslüman sebebiyle komşularından yüz hane halkının belasını savuşturur. buyurdu. Sonra: Eğer Allah insanlardan bir kısmı ile diğerlerini savup hizaya getirmeseydi elbette yeryüzünün düzeni bozulurdu. (Bakara; 251) ayetini okudu. (Taberani)

Okudunuz mu?  İki yüzlü riyakar kişilerin şerrinden korunmak için hangi duayı önerirsiniz?

Ebu Zer Gıfarî (RadıyAllahu Anh) der ki: Hz. Muhammed (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) bana üç şeyi tavsiye ederek şöyle dedi: Başında olan kimse kesik burunlu bir köle bile olsa sözünü dinle; ona itaat et. Çorba pişirirken suyunu bol koy ve pişince ondan komşularına pay ayır. Namazı vaktinde kıl. (Tirmizi)

Okudunuz mu?  Deri giymek caiz mi?

Ebu Zer Gıfarî (RadıyAllahu Anh) der ki: Hz. Muhammed (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) bana üç şeyi tavsiye ederek şöyle dedi: Başında olan kimse kesik burunlu bir köle bile olsa sözünü dinle; ona itaat et. Çorba pişirirken suyunu bol koy ve pişince ondan komşularına pay ayır. Namazı vaktinde kıl. (Tirmizi)

Okudunuz mu?  Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Buda Komşu ile ayet

4/36- Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.


Cevap: komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler

tamam
komşuluk ile ilgili ayet ve hadisleri aldım performansımı yaptım

Okudunuz mu?  İnsan ve hayvan hakları nasıl ödenir?

Cevap: Komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler

yasemin
Peygamberimiz S.a.v. şöyle buyurur: Kıyamet gününde birbirleriyle ilk davalaşanlar iki komşudur.


Kayıtsız Üye
Komşularınızla paylaşmsyı bilin


GİZEM
hiçbir dinde hiçbir beşeri sistemde komşuya bu kadar değer verilmemiş olanların duygu ve düşünceleri bu denli önemsememiştir. Allah’u teala bu manevi bağlarla müslümanları birbirine bağlar ki çözülmesi güç olsun.

Okudunuz mu?  Arafat duasının Arapça orijinali ve açıklaması

Hz. Aişe şöyle der ;Rasulullah Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu.neredeyse komşuyu komşuya mirasçı sandım.

kim Allah’a ve ahiret gününe inanırsa komşusuna iyilk etsin.

Kıyamet günü birbirinden davacı olacakların ilki komşulardır.


Kayıtsız Üye
Komşusu açken tok yatan kimse mümin değildir

Okudunuz mu?  Bayanların ata binmesi caiz midir ?

komşuluk ile ilgili ayetler, komşulukla ilgili ayetler, komşu ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Yeminde niyet önemli mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Komşuluk ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.