Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
sizden8
Abone

Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

Ravza Sevdam
Bir bayan topuklu ayakkabı veya düz taban ayakkabı fark etmez giydiği zaman ses çıkarması günah mıdır ???


Cevap: Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

imamhatipli42
Bir bayanın tesettürdeki amacı uzaktan bakanların, duyanların "burada bir bayan" var dedirtmemesidir. Bunu sesiyle, kokusuyla, görüntüsüyle yerine getirmelidir.

Okudunuz mu?  Helal olsun yada helal demek anlamı nedir?

Cevap: Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

Ravza Sevdam
Peki merak ettiğim bir konu daha var topuklu ayakkabı giymesinde bir sakınca var mı ? ses çıkaran türden değilse ve topuğu fazla abartılı biçimde yüksek değilse fark eder mi yoksa hepsi için hüküm aynı mı ??

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebinde kaza namazı

Cevap: Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ??

Desert Rose
< Peki merak ettiğim bir konu daha var topuklu ayakkabı giymesinde bir sakınca var mı ? ses çıkaran türden değilse ve topuğu fazla abartılı biçimde yüksek değilse fark eder mi yoksa hepsi için hüküm aynı mı ?? >
buyur Ravza sevdam kardeşim
konu hakkında eklenen yazıyı incele

Okudunuz mu?  Hz peygamberin ismini duyunca salavat getirmenin üslubu

——————

Kadınların topuklu ayakkabıları giymesi haram değildir Ancak yabancı erkeklerin dikkatini çekecek şekilde ses çıkaran ve kadının yürüyüşündeki edeb ve vakarını etkileyecek şekilde topuklu ayakkabılar giymek caiz değildir

"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle!"

"Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler"

Okudunuz mu?  Melike ismi kuranda geçiyor mu


"Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler"
"Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz"(Nur, 24/31)

Okudunuz mu?  Küfre düşen birini uyarmak ?


İşte böyle hür kadınların, bu istisna edilmiş kimselerden başkasına zinetlerini göstermemeleri, kendi iffet ve korunmaları ve güzel geçimleri noktasından gayet önemli olduğu gibi, yabancı erkekleri etkilememek, günaha sokmamak, edeb ve iffet telkin etmek noktasından da çok önemli olduğundan, özellikle bu noktayı da düşündürmek ve tesettür emrinin kuvvet ve şumülünü bir daha hatırlatmak üzere, yürüyüş tavırlarının bile düzeltilmesi için buyuruluyor ki:

Okudunuz mu?  Annem bana çok beddua ediyor tutar mı acaba?


"Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar Yani baştan ayağa örtündükten sonra yürürken de edeb ve vakar ile yürüsünler Örtüp gizledikleri sunî veya doğal ziynetler bilinsin diye, bacak oynatıp ayak çalmasınlar, çapkın yürüyüşle dikkat nazarları çekmesinler; çünkü erkekleri tahrik eder, şüphe uyandırır"


(Elmalılı Hamdi Yazır, Kur’an-ı Kerim Tefsiri)


Sorularla İslamiyet

Okudunuz mu?  Yemin kefaretiyle ilgili bir soru

Ravza Sevdam
Desert Rose ve imamhatipli42 Çok Sağolun Allah cc. razı olsun..

Bu kategoride yer alan Mürted nedir ? biri bana mürtedsin dedi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir bayanın giydiği ayakkabıların ses çıkarması günah mıdır ?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.