Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
sizden8
Abone

İsim uyumu

İsim uyumu

mahidevran
Selamun aleykum ben kizim için liva ismini düşünüyorum acaba uygun mudur birde liva ismiyle uyumlu kiz isimleri soylerseniz çok sevinirim Allah razı olsun cümlemizin kurban bayrami mubarek olsun


Cevap: isim uyumu

mümkin
Peygamber efendimizin ümmetinin mahşer gününde altında toplanacak olan bayrak anlamında liva. kötü bir mana teşkil etmediğinden aksine manidar bir isim olduğundan konulabilir kanaatimce. yalnız bu isim kıza mı konur bir erkek evladamı orası tartışılır. çünkü ismin manası ve manaları erkeği tanımlıyor gibi bu hususa dikkat çekmenizi isterim. selamlar.

Okudunuz mu?  Giyside Necaset

isim uyumu, eşlerde isim uyumu, eşlerin isimlerinin uyumu

Bu kategoride yer alan Necaset yıkıntısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsim uyumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.