Anasayfa
6 Mayıs 2023, 21:04
sizden3
Abone

Çocukken işlediğim büyük bir günah!

Çocukken işlediğim büyük bir günah!

By JoKer
Selamun aleyküm. kardeşlerim

Ben size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Buraya yazmak bile beni perişan ediyor keşke yok olsaydım bir kaldırım taşı olsayımda herkes beni ezseydi de bunu yapmasaydım. Çok tevbe ettim Allah’a hep yalvarıyorum her zaman tövbe ediyorum. Namaz kılıyorum devamlılım oldu. Helali helal haramı haramı biliyorum. Nefisimi terbiye etmeye çalışıyorum. Ahir zaman fitnelerinden uzak durmaya pergamer sünnetine sarılmaya çalışıyorum. Allah kelamını anlayıp. Okumayı sonra tekrar anlayıp okumayı ve sonra uygulamaya çalışıyorum. Bende aciz bir kulum işte gelin görünkü beni mahfeden bir günah! Onun yüzünden bütün hayatım mahfoldu gülemez hale geldim. Biraz gülsem bu günah aklıma gleiyor beni benden alıyor beni perişan ediyor.

Vel hasıl kelam, çocukken daha buluğ ve ergenlik çağında değildim ilkokula gidiyordum 2. veya 3. sınıf olsa gerek veya 4 . tam hatırlamıyorum. Arkadaşlar daha znanın ne olduğunu bilmiyordum. Ve ben zinadan daha beter bir şey yaptım erkek erkeğe ilişkiye girdik. Söylemesi ne zor vAllahi beni öldürün dayanamıyorum. Allahın gafur ismine sğınıyorum ben kendime gerçekten zulmettim. Yarın bir gün ölürsem Allah’a nasıl hesap vereceğim. Çok tevbe ettim.

O zamandan beri böyle bir pislik yapmadım. Ben ne rezalet ne aşağılık ne kendini bilmez nefsinin ve şeytanın bir kuklası bir mahlukatım. Mahlukatın içerisinde en iğrenç biriyim.

Ne our beni kınamayın daha çocuktum aklım kesince ne halt ettiğimin yeni farkına vardım. Böyle bir günah çocuk olsam dahi çok iğrenç. Çocukluğumun arkasına saklanmıyorum. ben buradayım. Aklım kesseydide yapmasaydım.

Siz söyleyin ne yapayım. Bu nefsin elinden nereye gideyim.. Allah rızası için yardım.

Selam ve dua ile..


Cevap: Çocukken işlediğim büyük bir günah!

EhliAba.
ve Aleykümselam

hiçbir günah yokturki tevbe edildikten sonra affedilmesin..Allah merhamet sahibidir Affedicidir.Bağışlayandır.samimi bir şekilde pişman olduğun şekilde tövbe ettiysen artık dert etme 🙂 zaten anlaşıldığı üzere pişmansında.hemde çocukken daha aklın oturmamış yerine .tövbede etmişsin zaten hiç dert etme takma takarsan vesvese olur


Cevap: Çocukken işlediğim büyük bir günah!

sametcftc1
EhliAba. ‘nın da dediği gibi gerçekten tevbe edipte affedilmiycek günah yoktur ALLAH’ ın izniyle. 🙂 ALLAH Şu mübarek kurban bayramında kesilen kurbanların hürmetine, arafatta vakfe eden kullarının o gözyaşları hürmetine, peygamber efendimiz (s.a.v) ‘ in hürmetine bütün müslümanları.. Bütün inanları.. Hatta bütün yarattıklarını.. AFFETSİN İnşAllah. ALLAH (c.c) yar ve yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Şafi salavat

Cevap: Çocukken işlediğim büyük bir günah!

sons
Kardeş sen zaten çareni bulmuşsun samimi bişekilde tövbe ediyorsun.Allah tövbeni kabul etsin inşAllah.


Ufkuaçık
Arkadaşlarım bana söz söylemeye lüzum bırakmadı, sağolsunlar…Bir samimi tövbe sayısız günahı affettirir.Yeter ki o tövbesinde sadık kalsın.Allah sonsuz izzet ve ikram sahibidir.Müşrikler iman edince onları Allahımız bağışlıyorsa elbette ki By JoKer kardeşimizi de İnşaAllah çoktan bağışlamıştır.Bundan böyle güzel bir hayatın onu daha mutlu edeceğine inanıyorum.Kendisi müsterih olsun.İslami hayatta ona Allah her daim muvafakat nasip eylesin… (Amin)


sametcftc1
< İletişim bilgisi vermek yasaktır. >
Kardeş niye tehlikleye atıyosun hesabını. Msn kullanmıyorum bu arada soracklarının hepsini bilmemki ben. Bende öğreniyorum. Öğretmiyorum Alah’ın izniyle. 15 yaşındaki bir çocuktan duymak istediklerin neler. Burdanda yazabilirsin


silversoul
Hiçbir günah ALLAH’ın merhametinden büyük değildir!


Ufkuaçık
< Hiçbir günah ALLAH’ın merhametinden büyük değildir! >
Bu söz çok doğrudur…Aman dikkat, şu ayet bizi uyarmaktadır:

ÖMER NASUHİ BİLMEN KUR’AN-I KERİM YÜCE MEALİ VE TEFSİRİ

LOKMAN SURESİ-33.Ey insanlar!. Rabbinizden korkunuz ve bir günden de endişe ediniz ki, bir baba evlâdından bir şey ödeyemez, evlât da atasından bir şey ödeyecek değildir. Şüphe yok ki Allah’ın vadi haktır. Artık sizi dünya hayatı sakın aldatmasın ve sizi o çok aldatıcı -şeytan, Allah hakkında şaşırtmasın.

Bu mübarek âyetler, insanlığa Allah’dan sakınmalarını, kıyamet gününün müthiş durumlarını düşünüp korkmalarını ve dünyanın fani varlığına ve şeytanın aldatmalarına kapılmamalarını emr ediyor. Kıyametin zamanını, yağmurların ne vakit yaşacağını, ana rahimlerinde nelerin olduğunu, ve insanların ileride neler kazanacaklarını ancak Allah Teâlâ’nın bildiğini, başkalarının bilemiyeceğini açıklamaktadır. Şöyle ki: (Ey insanlar!. Rab’binizden korkunuz) 0 Büyük Yaratıcının kudretini, azametini düşünerek titreyiniz, onun dinine aykırı harekette bulunmayınız (ve bir günden de endişe ediniz ki,) başka günlere benzemiyecektir, deniz fırtınalarının ve diğer dehşet verici olayların çok fevkinde olan nice korkunç olayları içinde bulunduracaktır. Artık öyle bir günden nasıl korkulmaz ki, (bir baba evlâdından bir şey ödeyemez) o kadar şefkatli olduğu hâlde yine evladının bir günahını yüklenemez, onun cezasını kendisi çekemez (evlât da atasından bir şey ödeyecek değildir) babasının sorumluluğunu üzerine atamayacaktır. Bir kâfir babaya mümin olan evlâdının ahirette hiçbir faidesi olamayacaktır. Babasını Allah’ın azabından kurtaramayacaktır. (Şüphe yok ki, Allah’ın vadi haktır) vad buyurmuş olduğu o kıyamet günü herhalde meydana gelecektir. Herkese amellerine göre sevap ve ceza verileceği hususundaki ilâhi açıklama gerçeğin ta kendisidir, (artık sizi dünya hayatı) bu fani âlemin güzelliği ve süsü (aldatmasın) sizi gaflete daldırıp insanlık vazifenizi yerine getirmekten geri bırakmasın. Çünki o hayat sürelidir, ebedî hayatı düşünüp onu sağlamaya çalışmalıdır, (ve sizi) Ey insanlar!, (o çok aldatıcı) olan şeytan (Allah hakkında şaşırtmasın) sizi kötülüklere sürükleyerek o yüce mabudunuza karşı isyan edici bir vaziyette bırakmasın, kalplerinizi Allah’dan korkusundan boş, tevbe edip, af diler olmaktan gafil bir hale getirmiş olmasın. Daima uyanık bulunarak kulluk vazifelerinizi yapmağa çalışınız, müthiş kıyamet gününü unutmayınız.


Kırlangıç.
@yandı_yurek Alex kim yahu? 🙂

Okudunuz mu?  Namaz bitiminden sonra tesbihat subhane baki daime mi subhane bagiy daime nilhamdulilah mı

Bir de bu soruda anlamadığım bir nokta var. Daha henüz dinen sorumlu olmadığınız bir yaşta yapmışsınız siz bu fena işi. Buluğ çağına girmeden önce insana günah yazılmaz ki. Sorun nerede?


Seyyidbabar
Değerli Mümin Kardeşim Sakın Üzülme Sıkılma Ve Utanma Yaptıgın Şey Affedilmeyecek Bir Günah Degildir…
Yüce Rabbim Bazı Günahlardan Bizleri Alı Koysun …

1) İçkili Haldeyken Ölmekten
2) Zina Ederek Ölmekten
3) Şirk Yaparak Ölmekten
4) Kul Hakkı Yiyerek Ölmekten
5) Bir Evli Kadın İle Zina Yaparak Ölmekten
VAllahi ALem Evli Kadının Kocasından Helallik Almadan Ölürsek ALLAH C.C Hazretleri Muhafaza
Bittiimizin En Acı Tarifidir …
Egerki Bunlar Yoksa İçin Rahat Olsun … ALLAH Affedicidir Ve Affetmeyi Çok Sever
Degerli Mümin Kardeşim Rabbim Tövbeni İnsALLAH Kabul Eder ……
İçini Ferah Tut Sen Doğru Yoldan Ayrılmamaya Bak … İSLAM Geçmişi Araştırmaz Unutma
Seyyid Ahmet BABAR


By JoKer
Kardeşlerim cümlemizden Allah razı olsun. Hepimizi Sıra-ı Müstakim’e ulaştırsın ayırmasın. İnşaAllah. Beni ne kadar rahatlattınız bilemezsiniz.İnşAllah affeder rabbım o’ndan ne istediysem her zaman verdi hiçbir zaman yarı ylda bırakmadı. Umudun ve hüznün rabbine sonsuz hamd ve sanalar olsun. O gerçektende çok gafurdur. Amenna.

Okudunuz mu?  Gusülde burun tıkanıklığı

İsmailAbi
Kardeşim sıkma canını, arkadaşların dediği gibi affedilmeyecek günah yok.İnsan olarak yaratıldık, hatalara açık bir tasarımımız var.Diğer canlılardan bizi ayıran en büyük şey.Sevgiyle kal geçmişe bir perde çek.Allah yolunda gitmeye bak, sevgiyle kal.


By JoKer
Haklsınız, elimden geldiği kadar Allah’a hakkıyla kul olmaya çalışıyorum. Allah hiç kimseyi yolundan ayırmasın.


By JoKer
< Değerli Mümin Kardeşim Sakın Üzülme Sıkılma Ve Utanma Yaptıgın Şey Affedilmeyecek Bir Günah Degildir…
Yüce Rabbim Bazı Günahlardan Bizleri Alı Koysun …

1) İçkili Haldeyken Ölmekten
2) Zina Ederek Ölmekten
3) Şirk Yaparak Ölmekten
4) Kul Hakkı Yiyerek Ölmekten
5) Bir Evli Kadın İle Zina Yaparak Ölmekten
VAllahi ALem Evli Kadının Kocasından Helallik Almadan Ölürsek ALLAH C.C Hazretleri Muhafaza
Bittiimizin En Acı Tarifidir …
Egerki Bunlar Yoksa İçin Rahat Olsun … ALLAH Affedicidir Ve Affetmeyi Çok Sever
Degerli Mümin Kardeşim Rabbim Tövbeni İnsALLAH Kabul Eder ……
İçini Ferah Tut Sen Doğru Yoldan Ayrılmamaya Bak … İSLAM Geçmişi Araştırmaz Unutma
Seyyid Ahmet BABAR >
Allah razı olsun abim. Bunların hiç biri yok çok sükür. Çocukken işlediğim günahlar aklıma geliyor çok tevbe ediyorum. Allah tövbelerimizi kabul eylesin.


Seyyidbabar
Rabbim Cümlemizden Razı Olsun kardeşim … yoksa ne istersin rabbinden söyle onu versin sana
affedilmekmi istiyorsun tövbe eyleee … sana küçük bir menkıbe aktarıyım…

Kulum Tövbe Ettigi Vakit Çok Sevinirim .. ( Düşünsene Rabbini N e Kadar Sevindirdigini )


Kayıtsız Üye
ByJoker Kardeşimin Başından Geçen Bi Olayda Benim Başımdan Geçti Mümin Kardeşlerim Ben 4 5 Yaşlarındayken Bana Tecavüz Ettiler Cocuktum Anlamıyordum Bu Olay Benim Piskolojimi Çok Bozdu.Daha Sonra Ergenlık Cağına Gelene kadar Livataya Durumlarım Oldu Ama Şuan Çok Pişmanım Cok Tövbe Ettım Kurban Oldugum Beni Affetsin Diye İnşAllah Kurban Olduğum Affeder Sizden Dileğim Şu Aciz Kardeşinizin AfOlması İçin Dua Etmeniz Ben Namza Kılıyorum Tevbe Ettim Cok Pişmanım Ne Olur Sizlerde Benim Gibi Cocuk Yaşda Cinsel İstismara Uğrayıp Livâtaya Zinası Eden Kardeşlerinize Dualar Edin Affınıza Sığınarak Bu Yazıyı Yazıyorum Ne Olur Beni Bağışlayın Ve Ne Olur Benim Gibi Mağdur Olup Pişmanlık Duyup Tevbe istifar Eden Kardeşlerinize Dualar Edin Hepinizden Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alma esnasında yellenmek, tuvaletimizi yapmak gusle baştan mı başlamak gerekir

Kayıtsız Üye
Cok doğru cunku cocukken isledigimiz gunahlar yazilmio ne kadar buyuk olursa ki sunu sakin unutma insanlar belkide ne gunahlar barindirior iclerinde bende senin gibiydim bir kaç gundur cocukken yaptigim biseyden dolayi tam olarak yaptim denemez ama internet yorumlarina baktim asiolar kesiolar Allahin yerine hukum veriyolar belkide sen kucukken onu bir oyun sandin simdi olsa yaparmisin hayir yapmazsin e o zaman uzulmeyelim bosver seytan iste isini çok iyi yapiyor ya biz ya biz o kovulmus seytana inaniyoruz kendimizi assagilik hissetmemizi saglior sonra da gecip bize guluyor seytan bile umutlanacak mahser gunu Allahin rahmetinden iyi seyler dusunelim moralimizi bozmayalim kardesim Allah buyuk sen insanlara bakma bosver dillendirme biri bisey der canini sikar insanlara inanma icimizde seytanlasmis insanlar var unutma o soyleyen ne haltlar karistirti belkide ….


Kayıtsız Üye
Ergenliğe girmeden önce işlediğimiz günahlar anne ve babaya mı yazılır


arifselim
Anne ve baba çocuklarının günahlarını yüklenmezler. Herkes kendi günahından sorumludur. Ancak çocuklarının eğitiminden anne ve babalar sorumludur.


Kayıtsız Üye
benimde başımdan geçti. Ve çok pişman köpekler gibi aklıma geldikçe kendimden nefret ediyorum.15 yaşımdan önce oldu bu iğrençlik nasıl oldu bilmiyorum ama gerçekten pişmanım tövbe ettim.Allah tövbelerimizi kabul etsin günahlarımızı bağışlasın inşAllah amin…


Kayıtsız Üye
Küçükken bilinçsizdim ve yerde para buldum ama sahibini bilmiyordum daha 2.3. En fazla dördüncü sınıfdaydım ne yapmam gerekir yardımcı olun lütfen


Şema
Bulduğun para kadar sadaka ver. (maddi imkanın varsa)


arifselim
Ergenlik yaşından önce işlenen günahlardan dolayı sorumluluk yoktur. Eğer istersen onun yerine bir sadaka verebilir ve o paranın sahibine dua edebilirsin.


But
Kardeşim sen hem tövbe ettin hem de çocuktun şimdiki aklın olsa yapmazdın ama çocuktun ne anlıyodun kii o yaşta.


Kayıtsız Üye
Aleykum selam kardeşim hadislerde buyrulduğu üzre blue çağına ermeniş kimselerin günahı sevabı yazılmamış tır ama sen genede pişmansan NASUH tevbe si çok büyük bir tevbe dir birdaha asla aynı işi yapmaman için yapilacak bir tevbe dir onuda rabbine niyaz et ve unutmaki ALLAH afedici ve merhametlidir esselamun aleykum

Okudunuz mu?  Başörtüsü ile ilgili skeç

Kayıtsız Üye
keşke burda paylaşmasaydın günah ını başkasına anlatmak kötüdür


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben daha zinanın ne olduğunu bilmeden erkek erkeğe ilişkiye girdim sonradan anladım ki çok büyük bir günahmış ağladım tövbe ettim tövbe kabul olurmu?


arifselim
Allah tövbe edenlerin tövbesini kabul eder sen yeter ki tövbene sahip çık ve bu haramlardan uzak dur. Allah kullarını affedendir.


Cevappla
Kardeşim bende o yaslarda bu gunaha dustum hatta simdi yasim 14-15 o arkadaş la hala gorusuyom sadece pesini 15-20 saniye cektim ama 3 arkadaşim hala dalga geciyo ben ne yapmaliyim baskasi ogrense ne olur buyuyunce bu konu beni etkilermi lütfen bir cevap


arifselim
Sen işlediğin günahtan tövbe et ve bu tür insanlardan uzak dur. Yapman gereken budur. İnsan hata işleyicidir ve en hayırlısı da o hataları terkeden ve tövbe edendir.


Ryze
Kardesim ayni hatayi bende yaptim ergenlik caginda hatta birazdaha ilerisi ni tevbe dersen Allah affeder


Kayıtsız Üye
.ben .6.7. Yaşlarındayken ben den iki yas büyük abim beni sıkıp duruyor du bende hiç ses etmezdem biraz büyüdükten sorna pişman oldum ve ondan nefret etim konuşmuyorum şimdi onunla çok pişmanım bana bir cevap.yazın


Kayıtsız Üye
Merhaba..
Bende senelerdir içimi kemiren derdimi paylaşmak istiyorum. 5.veya 6. sınıftaydım,ergenliğe yeni girmiştim, ve sınıf arkadaşımın parasını çaldım. O arkadaş müslüman değil… Seneler geçti, o arkadaşımla görüşemiyoruz, herkes kendi işinde gücünde.. bu durum beni çok rahatsız ediyor, kul hakkı yedim ama çok cahildim saftım ozamanlar.. arkadaşımdan helallik istedim tamam dedi ama niye helalleştiğimi bilmiyor, ben genel bir helallik aldım kendisinden. Binlerce kez tövbe ettim, ne yapmalıyım, bana bir akıl verin lütfen..

Selam ve Dua ile..


mum
Arkadaşınıza durumu anlatmadan genel helallik istemiz yetmez mutlaka ne olduğunu söylemelisiniz.


Kayıtsız Üye
Yani bu günah sayılıyor öylemi? Ben ozamanlar kul hakkinin, günahin, tevbenin, anlamini tam olarak bilmiyordumki.. Bu kadar ciddi bir şey oldugunu cooook sonradan ögrendim, yinede ahirette bir gayri müslimle hesaplasmak istemiyorum..


Kayıtsız Üye
üzülmü.Bizim Allahımız çok merhametli.O seni affeder.Sana bir dua önerim.Kenzül-arş duası. bu duayı okudunmu geçmiş günahlarının hepisi Allah katından bağışlanır. ömründə 1 kəz oxumağın kifayetdi.amma çalıştığın kadar günah işleme.mutlaka bu sureni oku

Okudunuz mu?  Burundan boğaza geçen akıntı vb. şeyler orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben 6 . Sınıfa gidiyordum ergenlik çağına daha girmemiştim o zaman bizim sınıfımizda herkesin parası caliniyor idi bende bir arkadaş tan şüphelendim o yapıyor dedim ve oda yapmamış kendimden utanıyorum ailemle bile vaktimi geçirir iken bile aklıma geliyor moralim çok ama çok bozuluyor arkadaşlar Rabbim beni affedermi namazımıda kılıyorum şimdi sizce arkadaşlar düşünceniz ne


arifselim
Günahından tövbe edip pişman olanı Allah affeder. Ayrıca bu sana bir ders olmalıdır. İnsan elinde kesin bir delil olmadan başkası hakkında böyle şeyler söylememelidir.


Kayıtsız Üye
Bende bir gunah işledim.O işlediğim günahı baskasına anlattım.Sonra günahı baskalarına anlatmanın da gunah oldugunu ogrendım.Çok tevbe ettim işlediğim gunahlar için.Sonra bir keresinde ağzımdan gunah soyle çıktı :Eren(arkadaşım) e Örnek ben bir gunah işledim tabiki işlemem ama ….

ALLAH benim bu günahımı affetmiş midir? Affetdiyse de Ahirette karşıma çıkarmı ? Lütfen cevaplayınız.

Cümleten.!


Hatt
Allah kimi affedip kimi etmeyeceğini kendisi bilir. Biz sadece onun merhametli affetmeyi sevdiğini biliriz.


Kayıtsız Üye
Abilerim öncelikle selamun aleyküm Ergenliğin ilk dönemlerinde yaptığım çok kötü bir durumu sizlerle paylaşıyorum daha 7. 8. Sınıfa giderken kendi cinsim arkadaşımla bir ilişki yaşadım keşke yaşamasaydım çok pişmanım şuan yaşım 15 bu olayı kafama çok takıyorum,bazen ölmek bile istiyorum,ne yapsam bilemedim utancıma ailem ile de paylaşamadım beni çok etkiliyor unutmaya çalışıyorum unutamıyorum,dışım gülsede içimde hep bir pişmanlık duygusu var buraya bu kötü olayı yazarken de utanıyorum ama bu olayı açıklığa kavuşturmam gerek tövbe de ettim çok ta pişmanım Allah tövbe mi kabul edermi ve ahiretteki yerim ne olur, ikinci bir sorum ise içimde oluşan kötü bir duygu var bu olay sonrasında erkekliğim bozulmuşmudur kendi içimde yaşadığım bir duygu bu erkekliğim bozulduysa ben ne yaparım çok pişmanım Allah Rızası için yardımcı olun hayatım mahvoldu ne zaman güzel bir an yaşasam aklıma o kötü olay geliyor o güzel bir an dan eser kalmıyor.

———————-

Güzel kardeşim benim benimde geçenlere aklima geldi çocukken yaptiğim yaşadiğim çirkin olaylar kaç gündür kafama takiyordum utaniyordum kendimden azarliyordum kendimi nasıl yaptim diyordum ama cocukluk işte. öyle dolanirken bu yazini gördüm o kadar rahatladim ki bir an sağolasin Allah razı olsun senden :))

Okudunuz mu?  Rüyada başkasının kumar oynadığını görmek

Kayıtsız Üye
Kardeşim eğer tövbe etmiş isen ki. Etmişsin elhamdülillah buna kimseyi şahit tutmaman gerek yapılanı yaratan biliyor zaten sen anlatsan da anlatmasanda çünkü bu yazıyı kaç kişi okudu ise şahit tutulurmuş insanlar şahit tutulmayan günahlarımızı belki RABBİM Settar ismi celilinin tecellisi ile örtecek bunu için pişmanlığını RABBİM katında tazele tövbelerni yenile her daim seyd’ül İstiğfâr-ı çok çokca okuyalım hali hayatımızda sen zaten gerekeni yapmışsın merhameti sonsuz olana kusurunu arz etmişsin RABBİM çok bağışlayıcıdır İNŞAALLAH cümle ümmeti Muhammedin ibadetlerini kabul günahlarını affı meğfiret etsin Âminnn Âmiinnnn 🙏


Ömer fatih
Buluğ çağına girmeden yapılanlara günah yazılmaz İnşAllah ama annenin babanın ihmali varsa onlara sorumluluk doğar.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum
Ben size bir şey soracagim ben kucukken yani 11 yasindayken ben biriyle ciktim boyle sariliyoduk felan ama ben ayrildiktan sonra arastirdim ve çok gunah oldugunu ogrendim cokk pismanim Her Kandil gecelerinde veya normalde namaz kilarken felan hep dua edeiyorum Allah affetsin diye gercekten çok pismanim çok utaniyorum kalbime dert oluyor kalbim ağrıyor cook pismanim artik mutlu olamiyorum gulemiyorum hep o aklima dert oluyo her gece Allah’ a yalvariyorum Affetsin diye sizce Affeder mi Allah beni gercekten o kadar pismanim kii kendimden soğuyorum her gecen gun korkuyorum icim rahatlamiolutfen bir cevap


capscroll
Aleyküm selam güzel kardeşim, eğer bu olaylar yaşanırken buluğ çağına erişmemiş iseniz hiç bir şekilde günah yazılmamıştır. Çünkü kişinin amelleri ve farzları yerine getirme şartı buluğ çağına erdikten sonra yazılmaya başlanır, yani tam olarak aklı başında olmayan birisine günah yazılması adaletli olmaz. Ve Allah(c.c)’ın adaleti ve merhameti karşısına hiç bir şey çıkamaz, öylesine büyüktür ki kelimelerle bile tam olarak anlatılamaz… Allah’a emanet ol, bu yaşadıklarını ders olarak çıkar ve ileride kullan. Yani hataları hata diyerek geciştirme, hatalarını ders alarak değerlendir.


mum
< sizce Affeder mi Allah beni gercekten o kadar pismanim kii kendimden soğuyorum >
Ettiğin bu pişmanlıkla günahının silindiğinden emin ol

Okudunuz mu?  Sesli ve Sessiz okunan Besmele-amin hangileridir?

Kayıtsız Üye
Hocam s.a. bir sorum olacak eğer bir tür günahı bir cocuk 12-13 yașlarında ișlediyse, fakat henüz bâliğ olmadıysa(yani daha ihtilam meydana gelmediyse) günah yazılır mı?


mum
Ergen olmadan yapılan günahlar amel defterine kaydedilmez.


iHocaMS
Bilen kardeşlerimin cevaplaması dileği ile..

Selamünaleyküm ve Rahmetullah kardeşlerim, hayırlı günler dilerim !

Saygıdeğer kardeşlerim ; nasıl anlatırım, bilemiyorum. İçimde bir pişmanlık var ki : Rüyalarıma, hayallerime, gözlerime geldikçe içimden pişmanlık, perişanlık, utangaçlık, kahrolma hasıl oluyor. Allah’im af etsin. Öyle pişmanım ki..

Velhasıl kelam, anlatıyorum. Ben henüz 12-13 yaşlarımda iken, yani 6-7 sınıfa giderken, henüz zina ve gusül kavramlarını bile bilmezken çok kötü bir şey yaptım. Allah’im, nasıl anlatırım bilemiyorum. Öncelikle belirtmek isterim, beni kınamayınız. Bu aciz kardeşinize bir darbede siz vurmayın. Dediğim gibi, 12-13 yaşları arasında iken bir ergenlik eseri ile bir akrabamın kızı ile oynaştım.
Öyle ki onun mahrem yerlerine dokundum. Allah’im af eyle, bağışla. Anlattığım üzere 12-13 yaşlarında, 6-7 sınıflarından birisine giderken pek gönlü olmamasına rağmen ses çıkarmayan kuzenim ile oynaştık. O’nun ses çıkarmaması, benim yapmamı gerektirmezdi. Ama ergenliğim başlarında O’nun gönlünün olup, olmadığına bakmadan oynaştım. Dediğim gibi O’nun ses çıkarmaması haklı olduğum, bunu yapmak zorunda olduğum anlamına gelmezdi. Ama yaptım, bir günahtır oldu. Pişmanım, çok pişmanım. Şu an ise : Gusul, zina gibi kavramların anlamlarına hakimim. Pişman oldum, af diledim, bağışlanmayı diledim, af edilmek için dualar ettim. O zamanlar namaz kılmazdım, namaza başladım, o zamanlar kur-an’a, İslam’a ilgim, alakam yoktu. Şimdi Kur-an’a, İslam’a ilgim oluştu. İlim öğrenmeye başladım. Allah’ın buyruklarına uyup gerekli, farz olan ibadetleri, sünnet olan ibadetleri yapmaya başladım.

Sizlere sorularım :
1 – Günahım af edilebilir mi ?
2 – Ne şekilde azap göreceğim ?
3 – Akrabamın kızı ile bacı-kardeş ilişkisi ile görüşmem, konuşmam hakkındaki hüküm nedir ?

"Bu savaş tüm Müslümanlar kurtarılıncaya kadar sürecektir. Nihai hedef, Kudüs’ün siyonist işgalinden kurtarılmasıdır.
– Şamil BASAYEV


Kayıtsız Üye
Bende böyle bir olay yaşadım 12 yaşımda şimdi 13 yaşındayım tövbe ettim namaz kıldım ama içimden bh yaptığım şey bir türlü geçmiyor siz bunun sonucunda ne yaptınız ben ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kıza hakkımı helal etmesem?

Kayıtsız Üye
Ben de küçükken bilmediğim için büyük günah işledim. Acaba ebeveynler bir çocuğun cinsel ilişkiye girdiğini öğrenirse veya duyarsa nasıl tepkiler verirdi düşümek bile çok kötü bunu yenmek için ne yapmalıyım veya ebeveynler bu konuyu güzelce konuşup normal olarak mı karşılık verirlerdi ?

Benim de başımdan böyle bir şey geçmişti ama ben şu an ya annem bunu görseydi ve beni bir daha görmek istemesiydi olayından içim parçalanıyor


FıkıhYolu
Çocukken cinsel ilişkiye giriyorsa birisi o ya tecavüz ediliyordur ya da o kişi çocuk değildir büluğ çağına ermiş bir kişidir bunun farkında olacak ve çocuk olduğunu söylenilmesi şaşırtıcı


misafir4
önemli olan Allah ın ne diyeceğidir, siz tevbe edin kendinizi düzeltin ve zinaya giden yolların önünü kapayın. yeryüzünde herkes erkeğinde kadının da kim olduklarını bilirler, hayattaki tek sağlıklı ilişkinin evlilik olduğunu da bilirler. bunu böyle bellemeyen, armut gibi dolanıp işine gelmedimi de sağlağa yatanlar, Allah korusun ama zaten birinde olmasa diğerinde zinaya düşeceklerdir. siz ortalığa düşmemeye, hayatınızı çöplüğe çevirmemeye bakın. tevbe eder, kendinizi düzeltir ve zinaya gien yolları kapatırsanız; karda bile olabilirsiniz. yoksa beni şuradan eklediydi, öylesine konuşuyorduk, arkadaştık, seviyorduk, beni anladıydı, beni kabul ettiydi, bir ara belki evleniriz herhaldesi falan yok bu işin. akıllanmak her türlü kardır.


haleme74
Arkadaşlar ben çok günah işledim buluğ çağına erdiğimden beri içim yanıyor vicdan azabından oluyorum psikolojim bozuldu uzman doktordan yardım aldım ama bunun dini boyutunu anlatmadım çünkü onlar sadece bilimsel taraifyla ilgileniyorlar ilaçlarımıda kullandım bıraktım şimdi ama hiçbir düzelme yok 5 vakit namazımı 6 aydır kılıyorum tövbe ediyorum yasin okuyorum yalan söylememe giybet yapmamaya çalışıyorum ama nafile eskiden yaşadıklarımı unutamıyorum ilerde ayağıma bağ olacak hayatımı mahvedecek diye korku içindeyim zina yani cinsel ilişkiye girmedim akıllara o gelmesin kesinlikle ama her genç kızın ergenliğinde verdiği şehvetle yapabiliceği bazı hatalara düştüm sevilmemenin verdiği şeylerle yardım edin nasıl düzelirim


Ensar
Mümin kimse günah işlediğinde eğer yapmış olduğu bu günahtan dolayı vijdan azabı çekiyor canı sıkılıyorsa muhakkak doğru yoldadır olması gerekende budur. Yapmış olduğunuz günahın büyüklüğü ne olursa olsun Allah’tan af ve samimi bir şekilde bağışlanma dileyin. Allah yapmış olduğunuz günah her neyse sizin günahlarınızı af edecek büyük bir Rabbiniz olduğunu asla unutmayın. Allah’a karşı olan sorumluluklarınızı herdaim yerine getirin Kuran okuyun ki gönlünüz ferah olsun. Yapabilirseniz sadaka verin, yetimlere yardım edin. Allah ile bağınızı koparmayın inşaAllah feraha kavuşacaksanız.

Okudunuz mu?  Eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

FıkıhYolu
Kardeş eskiden işlediğin günahların kalbinde burukluk bırakması pişman olmak eskiyi hatırlayınca üzülmek güzeldir bunu kalbinden çıkarmayasin Mevla hüzünlü kalpleri sever


misafir4
insanın büluğa ermeden işlediği günahlarının yazılmayacağı söylenir, insan akıl baliğ olduğu zaman sorumlu olur. sonrası zamanlar içinde, şeytan insana önünden arkasından sağından ve solundan yaklaşacağını söylemiştir. insanın arkasında geçmişi vardır. şeytan da insana geçmişini hatırlatır ve insanın bunlara saplanıp kalmasını arzu eder. halbuki yapılması gereken tevbe etmek ve şeytanın giriş kapılarını kapatmakdır. her ademoğlu hata işlermiş, hayırlıları Allah a dönermiş. ancak "herkesin yapabileceği" gibi söylemler veya "sevilmemenin verdiği nedenlerle" sözleri bir mazeret değildir. vicdan azabına girip işin içinden çıkamamaktansa, şeytanın giriş kapılarını kapatın. çünkü insan bunları kapatmayacak olursa, Allah korusun herkesin yaptığı başka hataları yapabilir veya insanların sevgilerini ve ilgilerini kazanmak için başka hatalarda yapabilir. biz herkesin değil hakikatin olduğu yerde bulunmak durumundayız. yoksa ne yazık ki günah işlemeye devam edeceğiz, önemli olan hemen akabinde Rabbimize dönmek ve sızlanasıya kadar şeytanın giriş kapılarını kapatmakdır. ömer ra; bir günahı sildirmenin en güzel yolu, hemen ardından hayırlı bir amel işlemekdir demiştir. insan düştüğü zaman kalkmasını bilmezse olmaz, Allah korusun oturup sızlanmak çetrefile girmek karanlıklarda kalmakla olmaz.


küçükken erkek erkeğe, erkek erkeğe ilişkiye girdim, küçük yaşta yapılan günahlar

Bu kategoride yer alan Kapanamıyorum bir engel bunun olmaması için izin vermiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukken işlediğim büyük bir günah! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.