Anasayfa
22 Ekim 2023, 16:36
sizden91
Abone

Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak?

Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak?

Kırlangıç.
Az önce fark ettim, babam şimdiden asmış Türk bayrağını mutfağın camına. Açıkçası bozuldum ama yapacak bir şeyim yok. Ne zaman bu hususlarda onları uyarmaya çalışsam "nereden öğreniyorsun sen bu radikal fikirleri, kim sokuyor aklına" vs. vs. sözler işitiyorum. Dediğim gibi çok da üsteleyemiyorum sonuçta onlar benim büyüğüm. Ama çok sinirim bozuluyor. Nedir bunun hükmü? Allah korusun dinen bir tehlikesi var mıdır bu bayramların kutlanmasının?


Cevap: Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak?

islamyolu
kardeşim bu bayram dini bayram değil . cumhuriyetin kuruluşu. Türkiyenin esir güçlerden kurtulması. Bunda bir sakınca yoktur. Bayrağımız bizim istiklalimiz bağımsızlığımızın simgesidir.

Bu örf adet Anane diyelim. kültür diyelim. Dini bir Bayram değil ki. ayrıca gidip hac işareti asmıyoruz ki. Bayrağımızı asıyoruz.


Cevap: Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak?

Kırlangıç.
Ama bayrağımız demek için şeriatle yönetilen bir islam ülkesi olmamız gerekmiyor mu? Bizim devletimizin dini yok. Devlet dine karışabilir, din devlete karışamaz. Bu bana islama aykırı gibi geliyor, bağımsız hissetmiyorum. Haksız mıyım?

Okudunuz mu?  Çıkmazdayım ne yapmalıyım

Cevap: Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak?

islamyolu
< Ama bayrağımız demek için şeriatle yönetilen bir islam ülkesi olmamız gerekmiyor mu? Bizim devletimizin dini yok. Devlet dine karışabilir, din devlete karışamaz. Bu bana islama aykırı gibi geliyor, bağımsız hissetmiyorum. Haksız mıyım? >
kardeşim onu öyle düşünme. o bayrak için Kaç bin müslüman şehit oldu. Tamam şeriat ülkesi degiliz. yönetim islam degil. Ama millet müslüman. Bizler bu bayrağada sahip çıkmassak , biliyorsun Türkün dostu yok. İngilizler bir yandan, ruslar bir yandan , yunanlılar bir yandan alıp bizi gavur ederler. Yani ülkeyi böyle daha mı hoş olacak. hiç degilse Bizler zorda olsa dinimizi yaşayabiliyoruz. O bayrak Şehit kanlarıyla çizildi. hiç degilse onlara saygımız olsun. Ben gidipte Laik bir ülkeyi savunacak degilim. bunların yaptıgı beşer anayasasını savunacak degilim. ama bayrağımı seviyorum. Çünkü o bayrak için Savaşan Ceddimi seviyorum.

Okudunuz mu?  Çocukların anne baba üzerindeki hakkı

Kırlangıç.
Ben de atalarımızı çok seviyorum tabi ki, milletimiz müslüman çoğu dinini yaşamıyor olsa da. Ama devlet rejimine rağmen devletin bayramını kutlamak caiz mi bilemedim, emin olamıyorum.


karadamlalar
Allah’ın hükümlerini umursamayıp "gökten indiğine inanılan kitaplar" diyerek aklınca küçümseyen zındıkların yolu 90 yıldır değişmedi, hükümetler bu prensipleri hiç unutmadılar. imkanınız var ise imama söyleyin anlatın, belki tebliğ için bir vesile dahi olabilir.


Kırlangıç.
Erkek değilim, böyle bir imkanım yok bu sebepten. Bir de hatırlarsanız geçenlerde bir imam hutbede "Kuran Allah’ın kanunudur" dediği için zorla istifa ettirildi. Ülkenin hali buyken kimse kolay kolay topun altına girmez. Bir de o söylediğiniz "gökten indirildiği zannedilen kitap" lafı da ona ait değilmiş, bir sonraki diktatör kişi tarafından (kim olduğunu anlamışsınızdır, tam bir din düşmanı olan) o ses kayıtlarının değiştirildiği söyleniyor. Ölmüş insanın vebaline girmeyelim.

Okudunuz mu?  Kitlesel Gıybet nasıl olur?

karadamlalar
farzedelim öyle olsun(emin değilim olabilir de), Allahın kanunlarını hiçe sayıp islam düşmanlığı yapmadı mı mustafa kemal? bu sözü söylememiş olsa da bu söz yolunda eylemler yaptı, Allah azabını arttırsın keferenin.


Kırlangıç.
Biliyorum ki dine aykırı pek çok icraati var, Batı hayranlığı çok yüksek seviyede. Affedilmeyecek çok icraati var. Ama yine de kefere tabirini kullanmak hoş değil. Kimsenin son nefesindeki durumunu bilmiyoruz (Allah’ın Kuran-ı Kerim’de bildirdikleri hariç). Ki bu biraz ihtilaflı bir mesele. Namaz kıldığını bile söyleyenler var. Malum şahıs hakkında ben de hiç olumlu düşünmüyorum ama bizzat tanımadım, gözümle inkarını görmedim sonuçta. Ya hakikaten müslümansa? Vebali büyük olur.


semihgürel
ATATÜRK DÜNYA’DA GÜN İÇİNDE EZANIN İLK OKUNDUĞU JAPONYA/TOKYO’DA CAMİİ YAPTIRAN KİŞİ DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR ?
MESSİ, RONALDO GİBİ FUTBOLCULARA ÖZENİYOR, AMERİKAN,İNGİLİZ AKTÖRLERİNİ SEVİYORSUNUZ DA, VATANIMIZI MİLLETİMİZİ KALKINDIRAN ATATÜRK’Ü NEDEN SEVMİYORSUNUZ ? ATATÜRK DÖNEMİNDE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULMADI MI ? B. SAİD NURSİ ATATÜRK’Ü DESTEKLEMEDİ Mİ ? (yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar)

Okudunuz mu?  1 Kuruş Kul Hakkı

karadamlalar
kardeş yapma etme Maide-44 e bak "kim Allahın indirdiğiyle hükmetmezse kafirdir" geçer, bunu tasdik edecek çokça şey vardır. son nefesinde değişmiştir falan müslümanın bakacağı şey değildir, müslüman zahire göre hükmeder.

semihgürel’e:
Atatürk hilafeti kaldırmadı mı? Allah’ın hükümlerini inkar eden batılı emperyalistlerin yolunu tutmadı mı kurduğu devlet ile? Mekkeli müşrikler de kabeyi korurlardı, peki bu yani onların kutsal şeylere saygısı kurtardı mı? hayır.


Kırlangıç.
@semihgurel Evet beğendiğim artistler müzisyenler var ama ben onlara "aman ne iyi insan, onlar da olmasa ne yapardık" tarzı laflar etmiyorum. Sadece nefsime hoş geliyor, yoksa kendilerini düzeltmezlerse cehennem odunundan ibaret olduklarını biliyorum. Hem onlar Allah’ın farz kıldığı başörtüsüne el uzatmıyor.Kufurleri günahları kendilerine ve onlara uyanlara. Unutmayın ki istiklal mahkemeleri bu ülkenin utanç tablosudur. Sırf birilerinin istediği batı ozentisi şapka yerine kendi sarığını taktı diye, sırf insanlara tebliğde bulundu diye öldürülenlerin sayısı belli değil o mahkemelerde. Harf inkilabi neden yapıldı? Eminim okulda size de "arapça öğrenmek çok zor bik bik ‘diye şeyler söyleyeceklerdir. Ama her nedense elifbayı tırnak kadarken yaklaşık bir haftada çözen ben latin alfabesini 7 yaşında öğrenmeme rağmen aylarımı almıştı. Yani bunlar hikaye. Peki nedir gerçek sebep? Yeni alfabeye geçince okur yazar oranı haliyle birden 0’a düştü, istemedikleri yayınların sesi kesildi. Alimlerin kitapları eski alfabeyle olduğu, yeni jenerasyon da bu alfabeyi bilmediği için bu kitaplardan kopuldu bir dönem. Bunları bir düşünün derim.. Size masum gösterilen bir çok uygulamanın altında ne cin planlar döndüğünü görün.

Okudunuz mu?  Anne Baba Hakkı..

çelebiler
< kardeşim onu öyle düşünme. o bayrak için Kaç bin müslüman şehit oldu. Tamam şeriat ülkesi degiliz. yönetim islam degil. Ama millet müslüman. Bizler bu bayrağada sahip çıkmassak , biliyorsun Türkün dostu yok. İngilizler bir yandan, ruslar bir yandan , yunanlılar bir yandan alıp bizi gavur ederler. Yani ülkeyi böyle daha mı hoş olacak. hiç degilse Bizler zorda olsa dinimizi yaşayabiliyoruz. O bayrak Şehit kanlarıyla çizildi. hiç degilse onlara saygımız olsun. Ben gidipte Laik bir ülkeyi savunacak degilim. bunların yaptıgı beşer anayasasını savunacak degilim. ama bayrağımı seviyorum. Çünkü o bayrak için Savaşan Ceddimi seviyorum. >
Teşekkürler Kardeşim çok güzel açıklamışsın.

Okudunuz mu?  İçimdeki ses sen Allaha inanmıyorsun gösteriş yapıyosun diyor

İsmailAbi
Türk bayrağı asıyorsun bayrakta hilal ve yıldız var.Hilal islamiyeti tanımlıyor.O bayrağı kazanmak için Allah yolunda binlerce şehit verildi.Bu savaşı emperyalist batıya karşı yapmadıkmı?Niye günah olsun?


Kırlangıç.
Bunlara bir şey dediğim yok ki. Ama devlet rejimi?


karadamlalar
geçmişte bu bayrak islamı savunan orduları temsil etmekteydi fakat bu bayrak günümüzde müslümanlarla savaşan, kendi ülkesinde de küfür kanunları uygulayan bir devleti temsil etmektedir. temkinli yaklaşmak gereklidir bence.

Okudunuz mu?  Karşı Cinsten Arkadaşla Aynı Evde Yaşamak Caiz Midir?

islamyolu
< Bunlara bir şey dediğim yok ki. Ama devlet rejimi? >
devlet bozuksa Biz Millet ne yapalım. bizler Bayrağımıza sahip çıkmazsak kim çıkacak. Görüyorsun bayrak düşmanları kimler olduğu. bizim onlardan ne farkımız kalır.

< geçmişte bu bayrak islamı savunan orduları temsil etmekteydi fakat bu bayrak günümüzde müslümanlarla savaşan, kendi ülkesinde de küfür kanunları uygulayan bir devleti temsil etmektedir. temkinli yaklaşmak gereklidir bence.
>

o devletin bayragı değil milletin bayragı birde böyle düşün.


karadamlalar
bize yakışan bayrak birlik bayrağı olmalıdır, neyse illa ki büyütecek bir durum değil fakat kelime i tevhid bayrakları ile süslemek varken camilerimizi devletin buyruğuna göre bunları yapmak iyi değil. tavsiyem imkanı olanın böyle bir durum ile karşılaşırsa imamı uyarması, bayrağı kaldırmak için değil en azından devletin tağutluğunu anlatabilmeye bir vesile olur.

Okudunuz mu?  Ana babama asi oldum çok pişmanım

çelebiler
Avrupalı bir hırıstiyan Türk Bayrağını görünce ne hissediyor dersininiz?


karadamlalar
gayri müslimler islami bir şiar olarak görebilir ama aslen alakası olmadığını hepimiz bilmekteyiz, ben şahsen gördüğümde(hele camilerimizde) epey sinir oluyorum.


Searhalu
tağut, küfür devleti olan tcnin bayrağı simgelediği şeye göre hüküm almalı değilmi bayrak asmak da nedir küfür rejiminin bayramı kabul edilen 29 ekimde hele bayrak asmak nasıl caiz olabilir bu törenlere iştirak etmek haramdır kutlamak hediyeleşmek haramdır neyi kutluyorlar ALLAH’ın hükümlerinin geçersiz kılındığı bir devlet rejimin kuruluşunu mu asılan onca imamın tağutların işkencelerinin sonuç vermesini müslümanların akan kanlarını mı kutluyorlar


Şebir88
kusurabakmayında ozaman erbakanda kafirdi devleti şeriatle yönetmedi erdoğanda kafir oda şeriatle yönetmiyor ayrıca kimse için yok kafirdir yok cehennemliktir pardon siz zemzemlemi yıkandınız yoksa ALLAH c.c size beraatmi verdi tamam kulum sen cennetliksin diye Atatürk demişki gökten indiğine inanılına kitaplar ! varmı bu sözü sözylediğine dair belgen vs kulaktan duyma biri bir laf atıyo ortaya gerisini salla gitsin kul hakkı işliyosunuz haberiniz yok !

Okudunuz mu?  Cariye ile ilişki neden caiz?

Şebir88
ayrıca searhalu sen hangi zihniyeti benimsiyosun ama kimse benim memleketime küfür memleketi diyemez biz bu ülkenin toprakları için kaç kan kaç can verdik edepli konuş


Turkiyem1
Devlet ayrıdır Rejim Ayrıdır rejim tağut olabilir evet. Fakat Bayrak Devleti değil Milleti Temsil Eder. Millet Müslümandır. Bayrak’ta İslamı temsil eden Semboller vardır. Askerlerimiz Polislerimiz Bu Bayrak Gavurların Kafirlerin eline düşmesin diye Savaşıyor Şehit Oluyor. Küfür Ülkesi falan değiliz Aklınızı Başınıza Alın Müslümanların Sığındığı Tek Ülke Biziz Allah Türkiye’ye Yardım etsin.


CeyhuN_
Sizin mantığınıza göre cevap vereceğim. Şeriatla yönetilmeyen, islam ülkeyi olmayan bir topluluğuz doğrudur. O zaman kendinize şeriat ile yönetilen bir ülke belirlemeniz gerekiyor. Sadece o ülkenin ürettiği giysileri giymeli, eşyaları kullanmalısınız. Sadece o ülkelerin yemeklerini yemelisiniz. Çünkü o ülke şeriat ile yönetiliyor, sizin ülkeniz değil. Evinizde bulunan eşyaların ne kadarı şeriatla yönetilen ülkelerde yapıldı acaba? Balkonda şeriatla yönetilmeyen bir ülkenin bayrağını kullanmak doğru değilse eğer, diğer kullanılan şeyler de doğru değildir. Şeriat ile yönetilen bir ülkeden telefon almalı, onların televizyonunu izlemeli, onların kitaplarını okumalısınız. Saygılar.

Okudunuz mu?  Akik Bileklik Takmak Caiz Midir?

cumhuriyet bayramı kutlamak caiz mi, cumhuriyet kutlamak dinen caiz mi, atatürk

Bu kategoride yer alan Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cumhuriyet Bayramı’nda Cama Türk Bayrağı Asmak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.