Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Namaza karşı isteksizlik

Namaza karşı isteksizlik

Farah
Bu bende 1-2 aydır olan bir sıkıntı. Oysa ne kadar seviyordum namazı.. Huzur buluyordum onunla. Zaten geç bulmuştum bu namazı. Tam böyle güzel güzel giderken böyle bir soğukluk hasıl oldu her nasılsa. Allah affetsin beni hiç ama hiç içimden gelmiyor. Önceden namaz kaçacak diye ödüm kopardı o his de yok. Sünnetleri zaten kılmıyordum bayadir şimdi farzlar da yavaş yavaş gitmeye başladı. Böyle işlerin şakası da olmaz, kıldığım namazda da mutsuzum sürekli kendime "utanmadan yüz çevirip şimdi hangi yüzle kılıyorsun" çok utanıyorum bu sebepten dua bile edemez oldum. Ne olur bana bir akıl verin tam doğru yolu bulmuşken eski halime dönmek istemiyorum ama eski ihmalkar günahkar ve zevklerine düşkün dinimi yaşamaktan uzak halimi görüyorum. Bütün kötü huylarım günahlarım bir bir geri gelmeye başladı.


Cevap: Namaza karşı isteksizlik

DinimiSevdim
Kardeşim aynı tıpkı bendede oldu.
Nasıl kurtuldum.
Bir kere tevbe ettim baktım ki her zaman ibadet aşkı geldi. Kuran okuyuncada ama kendi kendine güzel okumaya çalışınca istek geliyor yap dene olursa. Olmazsa beni ekle cevaplarız.


Cevap: Namaza karşı isteksizlik

RedveKabul
Farah kardeşim Namazda isteksizlik zaman zaman hepimizde oluyor. Kimsenin aksini iddia edeceğini zannetmiyorum. Lakin yine de biz kalkar Allah’ın emrini ve İslam’ın en temel ibadeti olan Namazımızı kılarız.
Bu üzerimize farzdır. Müslüman ile kafirin ayrıt edildiği bir ibadettir Namaz. Onun için isteksiz de olsa kılın.

Okudunuz mu?  Şuanda dünyada peygamber soyundan gelen kimse varmı

Bunun dışında kendinizi İslami konularda geliştirmeye bakın. Meal okuyun, siyer okuyun ve Allah’a bol bol dua edin şeytanın size fısıldamasına izin vermeyin. Bugün varız bir sn sonra belki de yokuz. Ahireti düşünün ibadetlerimizi yapmadığımız takdir de nasıl hesap vereceğinizi düşünün ve bu duruma düşmemek için sakın şu ayeti unutmayın;

Ey Rabbim! Beni geri döndür, izin ver dünyaya döneyim de daha önce ihmal ettiğim konularda dürüst ve erdemli salih işler göreyim. Yoo.. Onun söylediği, şüphesiz yalnızca boş ve anlamsız bir sözden ibarettir. Çünkü ölenlerin ardında, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah/engel bulunmaktadır. (Müminun,23/100.)

Okudunuz mu?  Nakibüleşraf ne demek

Selam ile


Cevap: Namaza karşı isteksizlik

Saif Al-Din
Kardeşim sen düşmeyeceksin ki geri haline, bu halin şeytanın sana bir oyunudur. Namaz kılmaya sen ben gibi geç başlayan kimselerin nerede ise istisnasız hepsine birkaç ay sonra böyle bir sıkıntı gelir, şeytan geri döndürmeye çalışır. Namazdan soğutur, baktı olmuyor namazda aklına şeyler getirir.

Efendimiz (s.a.v.) şeytana namazdan sorduğunda, lain şeytan şöyle dedi

-Ya Muhammad (s.a.v.), namazı an be an tehir edene gelince…onu da anlatayım.
O, her ne zaman ki namaza kalkmak ister; tutarım, ona vesvese veririm.
Derim ki :
-Henüz vakit ar, sen de meşgulsün, hele şimdilik işine bak. Sonra kılarsın.
Böylece o : Vaktinin dışında namazını kılar…Ve bu sebepten dolayı kıldığı namaz yüzüne atılır. Şayet o kimse beni mağlup ederse, ona insan şeytanlardan birini yollarım. Böylece vaktinde namaz kılmaktan alıkoyar. O, bunda da beni mağlup ederse, bu sefer onun hesabını namazından görmeye bakarım. O namazın içinde iken :
-Sağa bak…sola bak…
Derim… O da bakar…O ki böyle yaptı, yüzünü okşar alnından öperim. Bundan sonra ona :
-Sen ebedi yaramaz bir iş yaptın.
Derim ve böylece onun huzurunu bozarım.
Sen de bilirsin ki Ya Muhammed (s.a.v.), her kim namazda sağa sola çok bakarsa, Allah onun namazını kabul etmez.
Bunda da ona mağlup olursam, yalnız başına namaz kıldığı zaman yanına giderim, ve ona namazı çabuk kılmasını emrederim. O da başlar namazını çabuk kılmaya , tıpkı horozun gagası ile yerden birşeyler topladığı gibi…
Bu işi ona yaptırmakta başarı kazanamazsam, bu sefer cemaatle namaz kılarken onun yanına varırım. Orada onun başına bir gem takarım…Başını imamdan evvel secdeden ve rukudan kaldırırım…İmamdan evvel de secde ve ruku yaptırırım. İşte…O böyle yaptığı için kıyamet günü Allah onun başını eşşek başına çevirir.

Okudunuz mu?  Oruca Ezan Okunduktan Sonra Niyet Etmek

O kimse bunda da beni yenerse…Bu defa ona namazda parmaklarını çıtlatmasını emrederim. Böylece o beni tesbih edenlerden olur. Ama bu işi ona namaz içinde yaptırmaya muvaffak olursam. Bunda da ona mağlup olursam, bu sefer ona tekrar giderim. Namaz içinde iken burnuna üflerim. Ben üfleyince o esnemeye başlar. ŞAyet o, bu esneme esnasında elini ağzına kapamazsa onun içine küçük bir şeytan girer, dünya hırsını ve dünyevi bağlarını çoğaltır. İşte…bundan sonra o kimse hep bize itaat eder. Sözümüzü dinler. Dediğimizi yapar.

Okudunuz mu?  Taklit günah mı

Şeytan bundan sonra konuşmasına devam etti :

-Sen ümmetin hangi saadetinden ferah duyarsın ki ?
Ben onlara ne tuzaklar kurarım…ne tuzaklar. Miskinlerine, çaresizlerine ve zavallılarına giderim, namazı bırakmalarını emrederim. Ve derim onlara derim ki :
-Namaz size göre değil… O, Allah’ın afiyet ihsan ettiği ve bolluk verdiği kimseler içindir. Sonra da hastalara giderim :
-Namaz kılmayı bırak derim, çünkü allah-u Teala " Hastaya zorluk yok…" (24/61) buyurdu. İyi olduğun zaman çokça kılarsın. Ve böylece o, namazını bırakır. Hatta küfre de gidebilir. Şayt o hastalığında namazını terkederek ölüp giderse…Allah’ın huzuruna çıkarken, allah-u Tealayı öfkeli bulur.

Okudunuz mu?  Namazda euzu-besmele

Sonra şöyle dedi :
-Ya Muhammed (s.a.v.) eğer bu sözlerime yalan kattımsa, beni akrep soksun…Sonra, eğer yalan varsa…Allah (c.c.) beni kül eylesin. İblis bundan sonra konuşmalarına devam etti.
-Ya Muhammed, sen ümmetin için ferah mı duyuyorsun ? Halbuki ben onların altıda birini dininden çıkardım.

İşte, şeytanın işi gücü bizim namazımızdır kardeşim. Heralde artık isteksizliğin geçer gider 🙂


semih
Rabbim bizlere hidayet versin ayni sıkıntıları bende yasiyorum


Hatice17
Ya aynı sıkıntı bende de oluyor 🙁 namaza 16 yaşımda başladım ve çok istekliydim. Bi süre sonra çok istekli olmama rağmen namazda aklıma hep alakasız şeyler gelip durdu ama hiç bırakmadım. Şu an 18 yaşındayım ve son bir kaç aydır çok kötü bir isteksizlik var ALLAH (cc) affetsin 🙁 nerdeyse hiç kilamiyorum umarım geçer. RABBİM hepimizin yar ve yardımcısı olsun INŞALLAH hersey yoluna girer..

Okudunuz mu?  Cuma Namazı farzmıdır? İlgili Hadisler verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
ben de 16 yaşındayım . namaz kılmak zorunda hissediyorum kendimi bu nedenle isteğim olmasa da kılıyorum . namaz vaktini kaçırmaktan korkuyorum ama bazen istemeden kılıyorum gibime geliyor yani zorla kılıyormuşum gibi . ama kılmayınca da kendimi kötü hissediyorum . nefsime yenik düşmekten çok korkuyorum . inşAllah Allah hepimize iyi birer müslüman olmayı nasip eder kötü yola saptırmaz.


Kayıtsız Üye
Bende 16 yaşındayım . Herkes gibi zorunda hissediyorum ama sadece hissediyorum 1 gün kildigimda diğer gün eksik kiliyorum .amaaan yarin başlarım falan diyorum yine yapmıyorum . Ne yapacagimi bilemiyorum resmen .😢


#UguR
Haram ibadetten zevk almanızı engeller. Haram işlediyseniz tövbe ediniz.


Kayıtsız Üye
Qardaşım, mən bu sıxıntını o qədər yaşadım ki, artıq yolumdan azmışam. Çox istəyirəm əvvəlki günlərimə qayıdam… Namazı əvvəl vaxtda qılam, fikirimi ibadətə yönəldəm… Amma, bir neçə dəfə cəhd etsəm də, alınmadı… Ətrafımdakı möminlərin sayını, dindən-imandan uzaq biriləri tutdu… Məni tanıyanlar – hər kəs təəccüb edirlər… Heç kəs inanmırdı ki, bir gün gələr mən də ibadətdən, dindən uzaqlaşam… Heç özümdə inanmazdım((
Uca Allah, hamımızı hidayət etsin… Amin.

Okudunuz mu?  Köpek beslemek haram mı helal mi?

Kayıtsız Üye
hayat bir mücadeledir, bu nefsimizle olan bir mücadeledir ömür boyu sürer kardeşim. Cihadin büyüğü kendimize karşi nefsimize karşi verdiğimiz savaştir unutmayin bu yüzden namazda isteksizim diyen arkadaşlar iyi okuyun bu isteksizlik zaman zamam herkezin basina gelir normaldir ancak bunun bir mucadele oldugunu bilmebiz gerekir isteksizde olsak darda da olsak zorda da olsak namazı kilin aman bu isteksizlil nedeniyle vay benim halime diyerek umutsuzluga duserek namazı terk etmeyin apursada kilin kopursede kilin yani seytana nefsinize inat vazgecmeyin bir sekilde kilin Allah tan umut kesilmez kardeslerim.

Okudunuz mu?  Ameliyat Nedeniyle Gelen Kanama Ve Akıntı

Kayıtsız Üye
Canim kardesim uc yildir namaz baslmisim ama su an bendde çok isteksizlik var rabim bize yardimini gondersin insAllah


Kayıtsız Üye
İsteksizlik üzerine araştırma yaparken bu forumda yazılan birebir aynı hissiyatı yaşadığım soruna. Detaylı bilgi veren kardeşimizin yazısını okurken imamı Gazali nin sözü takıldı sizie paylaşmak istedim…..
"Bir defa ibadetin sana yeteceğini mi sanıyorsun.!? Dağın eteğinde bir kere doyurduğun at ile koca dağı aşabileceginimi sanıyorsun?" İmamı Gazali
Namazı beyaz bir ata benzetmiş onunla ilgilenmek gerekir ki seni istediğin güzelliklere gotursun ..zorluklari asabilmeni saglasin… yedi duvel imtihana dört nala kosabilesin…..çok hoşuma gitti bu söz…
Atlar çok ilginç asıl varlıklar onlarla bir gün yakından ilgilendiğiniz zaman bu dedigimi daha net hissedeceksiniz!!! Rabbim hakiki iman lezzetini yaşatsın bu kezzetten ayirmasin inşAllah.vesselam


Kayıtsız Üye
namaza isteksizlik bendede oluyor bunun sebebi kesinlikle ki bunu hepimiz biliriz şeytanın işi bize düşende onunla başa çıkmak şeytan bizimle mücadele içinde ama unuttuğu bir şey var biz Allahımızın kullarıyız ve o şeytandan kat kat üstünüz şeytanın yanında kim var kimse bizlerin yanında kim var Allahımız Peygamberlerimiz Meleklerimiz bu yüzden şeytan bizimle boş yere uğraşır namazda isteksizlik geldiği zaman ilahimi açıyorum dinlerken dediğim laf şu oluyor o iblise sen benimle boşuna uğrasıyorsun benımle zamanını harcama çünkü sen beni yenemezsin ben Yüce Allahımın yolundayım sen kimsin ki beni bu yoldan çıkarıcaksın.

Okudunuz mu?  Güzel görünmek için giyinmek günahtır diye duydum peki başka amaçla güzel giyinirsek ?

Kayıtsız Üye
Bendede var bu durum zikrle düzeldi bir ara çok şükür ama bir zaman sonra tekrar geldi ama işin tuhafı diyelimki bugün kaza namazı kılıyorum kıldıkça kilasim geliyor bir sonraki gün vaktin namazında isteksizlik oluyor bir sebebi haramlar ama sanki diyorum biz bu namazı ne için kılıyoruz zevk ve huzur bulmak içinmi yoksa Allahın rızasını kazanmak içinmi?

Okudunuz mu?  Tevbe ettikten sonra haram para giysi ve diğer mallar ne olacak?

Turkey 2023
Evliyalar, ilk dönemde, kendi nefislerini terbiye ederken nefsinin istediklerini yapmamak,istemedikleri yapmakla mücahede edip o makamlara gelmişlerdir
Bir kimse nefsini zorlar, sabredip devam ederse kötü huylar yok olup gider, onların yerine güzel huylar hâl alır.
İslam’da nefis muhasebesi, sorgulama, mücadele, mücahede, riyazet vardır.Bunlar nefsi terbiye etmek içindir.Sabır, sebat, azim, karar, tevekkül göstererek başarıyı yakalamış olursunuz.Nefse bir an için fırsat verilirse o nefis insanı eski haline de döndürebilir.Bu mücadeleler bir ömürboyu yapılması gerekir.


namaza karşı isteksizlik, namazı isteksiz kılmak, namazda isteksizlik

Bu kategoride yer alan Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza karşı isteksizlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.