Anasayfa
4 Eylül 2022, 13:27
sizden09
Abone

Nefsime Hakim Olamıyorum

Nefsime Hakim Olamıyorum

cold fire
Selam Aleyküm değerli müslüman kardeşlerim…..
nerden başlayacağımı bilemiyorum ama ne kadar sıkıntım varsa sizlerle paylaşacağım ve yardımlarınızı bekliyorum
ben 18 yaşındayım Allah’a şükür namazımı kılıyorum ama bir sorunum var banyoya girdiğimde nefsime hakim olamıyorum yapamıyorum banyoya girmeden önce ne kadar dua varsa yapıyorum ama oraya girdiğimde nefsime sahip çıkamıyorum ve sonra çok ma çok pişman oluyorum hatta ağlıyorum bile banyodan çıkışı hemen töcve ediyorum ve içimi bir hzur kaplıyor…..ama aynı şeyler yine bir sonra ki hafta devam ediyor ne yaptıysam sahip çıkamadım nefsime ne olur Allah rızası için bana yardım edin nasıl kurtulmalıyım bundan ne yapmalıyım bu illetten nasıl kurtulmalıyım bna yardım edin kardeşlerim banyo dışında olmuyor kimseye bile bakmıyorum ama banyoya girdiğimde hakim olamıyorum….
Allah şimdeden hepinizden razı olsun Allah’a emanet olun…


Cevap: Nefsime Hakim Olamıyorum

DinimiSevdim
İlk öncelikle çok tevbe et.
Sana bir örnek gösterim
İki insan maç yapıyorlar birisi 10 1 yeniliyor Maç 15 te bitecek. Yenilen yeter sen yendin derse korkmuş ve ezilmiş olur. Ancak zorlarsa bastırırsa atak yaparsa o yener.
İşte buradan göreceğim nasihat Sen çok tevbe et elbet nefsin kaybedecektir. Nefsin oyun oynuyor senle. Ancak tevbe etmen ALLAH tan korktuğunu gösterir. Ve nefsin ne istiyorsa yapma ALLAH yukarda onun rızasını kazandımmı acaba diyorsun ve bakıyorsun ben rızasının bilmiyorum nefsim zulmedecem sana.
ALLAH sana iman nuru versin.

Okudunuz mu?  Vücuda zarar vermek günah mı

Cevap: Nefsime Hakim Olamıyorum

Kayıtsı Uyeee
Bunun tedavisi bir mürşidi kamilin elini tutup nasuh tovbesi yapıp zikir ve vird derslerine başlamak . çünkü nefis başka turlu tezkin olmaz selametle


Nefsime hakim olmakta zorluk cekiyorum

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben 20li yaşlarda bayanim ve namazımı tam olmasa bile kılmaya çalısıyorum.
Ancak nefsime Hiç hakim olamiyorum.
Sürekli cinsellik düşünüyorum, ancak cünüp olmuyorum. Ama zevk suyu sürekli geliyor düşününce.
Benim için bu durum hem utanç verici hemde kendimi pek bağdaştıramıyorum böyle şeylerle. Sevdiğim ile mümkün oldukça birbirimize mesafeliyiz Ama aklımdaki görüntüler tam tersi.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ağzımızdan ekmek parçası ve benzeri şeyler çıkması namazı bozar mı ?

Tövbeler ettim, ama yine de bozdum tövbeleri ve yine düsündüm cinsel konulari. Allah inşaAllah cezalandırmaz bizleri.
Ben istemiyorum böyle düşünceleri Ama bu az önceki yine zevk suyumdan sonra tövbe bile etmedim önceki gibi. Tuaf hissettim kendimi
Ümitsizde olmak istemiyorum ama.
Temiz bir şekilde yaşamak, düşünmek, davranmak istiyorum.

Bana akıl verirmisiniz?
Bu yaptıgım günahmidir? Bazen diyorum; bu düşüncelerimi uygulamaktan ise, düşünmek daha masumca. Ama günahi var midir?

Bilgilendirirseniz sevinirim.
Şimdiden Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
1. Sizi şehvet olarak kışkırtan ortamlardan uzak durum.

2. Azdırıcı rol oynayan gıdaları azaltın. TV, internet, basın gibi sebeplere çok dikkat edin.

Okudunuz mu?  70 kat ve sonsuz cehennem ateşi azabı

3. Sık sık oruç tutun. Kur’an okuyun ve zikir yapın.

4. Samimi mümin bir arkadaş çevreniz olsun.

5. Çok uyumayın.

6. Yalnız kalmamaya, yalnız uyumamaya dikkat edin.

7. İşte insan sahip olduğu akıl ile nefsi ile mücadele etmeli ve hakimiyeti eline almalıdır.

8. Nefse hakim olma konusunda manevi bir güç kazanmanın sırrı Yüce Mevla’mıza yönelmek ve samimiyet ile yardım istemektir.

8 üzerinden kaç aldın kendini bir sorgula? ve tövbe etmeyi bırakma.

Vesselam


Kayıtsız Üye
Kardeşim Allahın kuranda bildirdiği üzere biz kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemeyiz diyor yani o his sana geldiğinde senşn kaldırabilceğin büyüklükte geliyor sen sadece sabretme ve sabretmeme arasından sabretmemeyi seçiyosun altından kalkamam diyemessin zorla biraz kendini eski zamanlarda insanlar veli olmak için çok yol kat ediyordu ama şimdi zaman zor olduğu için veliliğe ulaşmak bir o kaar kolay oldu sabret o duyguya hem bu şehvet girdapına takılıp kalanların ulaşıcakları yer cehennem er yada geç tövbe et bidaha yapmamaya çalış düşersende tövbe et her defasında Allah Tevvab tır

Okudunuz mu?  Üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

avni
Nefsini kontrol altına alırsan birdaha istemezsin. Ben sadece pazar günleri haftalık banyodan önce 2-3 defa yapıyorum oda hafta içinde rüyada olmasın tekrar gusül gerekmesin diye uğraşmıyım diye yani. Önceden günde 4-5 defa yapardım sürekli cünüptüm. Nefsimi kontrol altına aldığımı hissediyorum. Yaşım 19. Sende kısa zaman içinde alırsın.


Kayıtsız Üye
Kardeşim senin yaptığın yanlış ama rüyalansanda güsül alıcaksın hatta böyle bir hadis ti galiba Allah rüyalanınca geceleyşn kalkıp farz namazını eda ediyim diye banyo yapanı vücundaki kıl taneleri adedince sevap yazar ve galiba meleklerine de gösterirdi tam hatırlamıyorum sevap kısmı nı kesin hatırlıyorumda meleklere gösterirdiyi kesin hatırlıyamadım ama öyle bişey aklımda kalmış yani rüyalansanda güsül alcan onu bırakmalısın

Okudunuz mu?  Zina yapanın ibadeti kabul olur mu?

avni
Doğru söylüyorsun ama işte böyle yapınca insanın kolayına geliyor. E tabi direk kalkıp namaz kılanla göre banyo yapıp namaz kılanın sevabı daha yüksek olur. Çoğu kişi her gün yapıyor ben sadece haftada 2 kere oda sebebi var diye vesvesede veriyor şeytan. Kandırıyor bizi. Ama yinede büyük yol kat ettim.


Kayıtsız Üye
Bence dayan çünkü yanlış şehvet girdabına düşme cenneti istiyosan bedeni arzulara baş kaldırman gerek


Kayıtsız Üye
selamlar. ben. 34. yaşında. bir erkeğim. yıllardır. vesvese yapıyorum. bu utanç. dolu. kurultu. ve. nefsime. yenik. düşüyorum. peki. nefsimi. yenemiyorum. ama. namaz. kılsam. bir sorun. olur mu. ve. zamanla. namazın. onu. durduracağına. inanıyorum. ve. kılıyorum. ama. kadınlara. olan. ilgimden. nefsimi. tutamıyorum. yinede. namazını. kılıyorum. kılıcam da. beni. aydınlatırsanız sevinirim ben. mustafa

Okudunuz mu?  Zina Yapacak Olanın Mahrum Kalacağı Şeyler?

gimsangoksel
Merhaba genç arkadaşım, öncelikle Allah CC un affetmeyi sevdiğini ve affetmenin O’nun en yakışan özelliği olduğunu ve tövbe eden kullaraını da affetmekten haz aldığını (mecazen-buna ihtiyacı haşa yoktur) düşünerek sıkıntınızın manevi anlamda telkinini sağlayınız. Size önerilen şeyleri oruç tutmak-az yemek-az uyumak-neşriyattan görsellikten uzak kalmak adına amellerde bulunma vs.bunları mutlaka yapmaya çalışmak lazım. AMA ; Bakın size koskoca bir "ama" diye yazarak başladım söze. Sıklıkla evli insanların boşanma-aldatma-geçimsizlik sebeplerinin sıralanmasında erken ejakasyona olduğunu duydunuz mu? Duyduysanız sebebini duymadıysanız da yine sebebini ve adını açıklamaya çalışacağım. İlk sorum okuyunca cevap verin lütfen. Size bir sermaye verseler bununla iş kur para kazan deseler siz hemen bunu yer bitirir ve har vurup harman savurur musunuz,yoksa tasarrufta bulunup yatırıma mı çevirmek istersiniz? Yanıt elbette yatırım olmuştur. Eğer aklını ve mantığını kullanmasını bilen bir kişiliğiniz varsa. Sağlıklı olmak için de yatırımlarımız olmalıdır. Uzun süren sigara kullanımı sizi diğer insanlardan daha fazla koah-akciğer başta olmak üzere diğer organların kanseri-solunum yetmezliği gibi hastalıkları daha fazla yakalanma riski verir. Korunmanın yolu da belli olduğuna göre tarifi israf sayarak yazmıyorum. Bugün erken ejakasyon sebebinin ilk sırası maalesef genç yaşta sıklıkla sizin yaptığınız şeye dayanır. Küçümsenmeyecek oranda etkisini yaşayacağınız hem eşiniz hemde kendiniz adına hayatın tadı tuzu bozulur. İster misiniz böyle mahcubiyet ? Evet hayır dediğinizi düşünüyorum, o yüzden olaya bakışınızı bu noktaya çevirin günah mı evet günah affedilir mi evet edilir, ama sizin derdiniz af edilmek ile çözüm buluyor mu ? Hayır. O halde affedildiniz peki ilerleyen yaştaki asıl ailevi hayatınızdaki sıkıntılara nasıl bir affedilme sağlanacak? Öncelikle siz kendinizi affedin neden mi? Sağlığınıza gereken önemi zamanında vermediğiniz için, veremediğiniz için… Kısacası eğer elinizi korumanız için eldiveniniz varsa onu takın lütfen. Ve işin manevi boyutunun önemini bu pencereden bakın.


misafir1
işlerin akıbetini düşünün. yani bir saat sonrasını, bir gün sonrasını, bir sene sonrasını, ve dahada sonrasını düşünün. günahların ve çirkinliklerin zararlarını belleyecek olursanız, bir faydası olmadığını ve size verdiği zararları belleyecek olursanız, uzak durmak hususunda daha başarılı olabilirsiniz. haramlar insanı tatmin etmez aksine açlaştırır, sonra bir başka haram yönelinir, sonra bir başka harama yönelinir. tatmin olmak istiyorsanız haramlardan yüz çevireceksiniz, ihtiyaçlarınızı helallerle gidermeye çalışacaksınız. kadınlara karşı zaafımız tabii bir durum, bunun için evlenmekden başka çözüm yokdur, yapılamıyorsa da abuk subuk işlere bulaşmanın ve haramların peşinden koşmanın bir işe yaramadığını ve akıbetinin çirkinlik olduğunu belleyeceksiniz. yani bir kadın gördünüz bir şeyler yapabilir miyim, sonra başkasıyla başka bir şey zorlanacak, sonra başkasıyla başka bir şey, bu böyle gidecek bundan kurtulmak istiyorsanız yüzünüzü çevirip gitmeniz gerektiğini belleyeceksiniz, abuk subuk şeyler de düşünmeyin.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen sıvı ile oruca devam etmek

vesvesenin ve takıntının bir işe yaramadığını, bir şeyde ifade etmediğini belleyeceksiniz. bu takıntılar işin aslıyla aklımızdakiler, yapdıklarımızla değer yargılarımız çelişdiği zaman, ortaya çıkarlar. gerçekleri takıntılarımızla eğip bükmemize, bir oraya bir buraya savrulmamıza neden olur. bazen güçlü bir değer yargısı bazende korkular bunlaa neden olur. kendinizi yargılayıp hüküm vermenin alemi yokdur. kendinizin muhasebesini yapıp yapacağınız düzeltmeler varsa ihtiyaçlarınızdan ve dilediklerinizden başlayıp düzeltmeniz gerekir. bunun için korkuya ve suçlanmaya gerek yokdur . bu takıntılar insanın bu düzeltmeleri yapmamasına da neden olurlar. insanın kendine sunduğu mazaretlerde olurlar. insan kendime bu eziyeti yapıyorum ya daha ne yapayım der. anlamsızdır. her kelimenen sonuna nokta koydunuzda ne oldu. devamlı korkmanın, devamlı kendini yargılamanın alemi yok, eksikleri gedikleri olan, hatalar yapan çok da hayırlı olmayan insanlarız. işin tabiatına uyarsak, ufak fak kendimizi düzeltirsek kendimizi kar, düzeltmezsek bize ziyan. çetrefillere girmenin bir alemi yok. namazdan da önce, yaradılış gayemizin ve kulluğumuzun idrakine varmamız gerekir. gerisi sonra gelecekdir. namazsız da olmaz bu iş. bunun içinde ayrıca çetrefillere gerek yokdur. kuluz işte bu kadar. hata da yaparız tevbe de ederiz. bunları yaşam şekli haline getirirsek iflah olmayız.

Okudunuz mu?  Birden fazla mesala 3 kere ihtilam olunduğunda, 3 kere mi gusül abdesti almak lazım ?

nefsime hakim olamıyorum, nefsime engel olamıyorum, nefsime.engel olamiyorum

Bu kategoride yer alan Ehl-i Sünnet olmayanların yemekleri yenirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsime Hakim Olamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.