Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:18
aile
Yönetici

Boşanmanın nedenleri!

Boşanmanın nedenleri!

TEKE TEK
Evliliğini mutlu bir şekilde sürdüren çiftlerin yapmamaya özen gösterdiği, evliliği biten çiftlerin ise ısrarla sürdürdüğü bazı davranışların olduğunu gösteriyor. İşte evliliğin sonlanmasını neredeyse % 100 sağlayan etkenler…

1. Tartışmalara Sert Başlamak
Boşanma habercilerinden ilki tartışmalara sert bir şekilde başlamak. Tartışmaya eşlerden birinin çok sert başlaması örneğin, saldırgan bir şekilde, yüksek sesle veya karşı tarafı aşağılayan bir cümle ile başlaması tartışmaların giderek alevlenmesini ve büyük kavgalara dönüşmesini sağlıyor. Bu durumun sıklıkla olması ise çifti boşanmaya götürüyor.

2. Eleştiri ve Aşağılama
Çiftlerin birbirleriyle iletişim halindeyken kullandıkları eleştiri ve aşağılama ilişkinin %90 oranındaboşanma ile sonuçlanacağını gösteriyor. Örneğin, eşin yaptığı davranışı değil de kişiliği eleştirmek benimle bunu paylaşmanı isterim yerine sen çok bencilsin demek ; eşle konuşurken daha üst bir seviyedeymiş gibi onu aşağılayıcı şekilde konuşmak örneğin, dalga geçmek, isim takmak, gözlerini devirmek vb. Bu davranışları yaptığınızda ona giden mesaj ona hiç değer vermediğiniz yönünde oluyor.

Okudunuz mu?  Kocamın bana dokunmasını bile istemiyorum

3. Savunma
Pek çok kişi eşinden herhangi bir eleştiri aldığında hemen savunmaya geçer. Bu davranış esasen eşini suçlamanın bir diğer yöntemidir. Savunmaya geçerek eşinize bu benim değil senin problemin demiş oluyorsunuz. Örneğin; bu benim suçum değil, senin şu davranışından kaynaklanıyor gibi. Eşten gelen eleştirilerden hiçbir zaman sorumluluk almayıp sürekli savunmaya geçildiğinde ilişkinin sonlanma ihtimali artıyor

Okudunuz mu?  Kocaya el kaldırmak günah mı ?

4. Duvar Örme
Eşlerden birinin tartışma sırasında hı hı , evet hayır gibi aktif bir dinleme halinden sessizliğe bürünmesi ve göz kontağını keserek iletişimden tamamen kopması kısaca bir duvara dönüşmesi. Tartışmalarda duvar ören eşler genellikle o sırada bedenlerinde hissettikleri yoğun stresi azaltmak için bunu yapıyorlar. Duvar ören bir eşin karşısındaki eş ise bu durumu bir tepki olarak algılıyor ve tartışmayı daha fazla alevlendiriyor.

Okudunuz mu?  Sizce neden dindar eş?

5. Dolma-Taşma
Tartışma sırasında bedende oluşan fizyolojik değişimler örneğin kalp atışının hızlanması, adrenalinin ve kan basıncının artması eşlerin tartışmayı sürdüremeyecek bir noktaya gelmesini sağlıyor. Beynin bilgi işlemleme becerisi azalıyor. Yani eşler tabiri caizse dolup taşıyorlar. Eşlerden biri böyle hissettiğinde kendini korumak için genelde eşiyle iletişimi kesip duvar örüyor. Bu durumun sıkça yaşanması da evliliği sonlandıran nedenlerden biri.

6. Başarısız Telafi Girişimleri
Bir tartışma sırasında ya da sonrasında bunu telafi edebilecek herhangi bir özür veya af dilemenin olmaması boşanmanın diğer belirtilerinden biri. Evliliğinden mutlu olduğunu ifade eden çiftlerin ilişkileri incelendiğinde tartışma esnasındaki en önemli farklarından biri eşlerine özür dilerim seni kırmak istemedim gibi cümleler kurmaları.

Okudunuz mu?  Nişanlılık döneminde çiftler ne yapmalıdır

7. Kötü Hatıralar
Boşanmayı sağlayan nedenlerden biri de çiftin geçmişle ilgili olumsuz şeyleri hatırlamaları ve sürekli gündeme getirmeleri. Bu durum yaygın olarak tartışmalarda ortaya çıkıyor ve ‘Sen şöyle yapmıştın böyle yapmıştın’ gibi cümlelerle başlıyor. Geçmişle ilgili bu olumsuzluklar ilişkinin bugününü ve geleceğini de olumsuz etkileyerek boşanmaya götürebiliyor.

Okudunuz mu?  Gayri Müslimlerle Evlilik

8. Sonraya Saklama veya Biriktirme
Çiftler birbirleri ile ilgili bir olumsuzluk yaşadıklarında bunu sonraya saklamaya veya birkaç olay üst üste geldiğinde eşi ile paylaşmaya çalışabiliyor. Böyle olduğunda bekleyen konular başta küçük olsalar bile sonradan büyük meselelere ve kavgalara dönüşebiliyorlar. Bu durumun sık olması ise boşanmaya neden olabiliyor.

9. Duygusal Kopukluk
Duygusal kopukluk eşlerin eskisi gibi birbirleri ile hiçbir şeyi paylaşmamaları, beraber vakit geçirmemeleri kısacası biz olmaktan çıkarak sadece birer birey olarak hareket etmeleri anlamına geliyor. Aldatmanın da bir numaralı belirtisi olan duygusal kopukluk kaçınılmaz olarak boşanmanın da en önemli göstergelerinden biri.

Okudunuz mu?  Evlenmeden öpüşmek zina olur mu?

10. Etkiyi Kabul Etmemek
Eşlerin birbirlerinden gelen etkilere açık olmaları ve birbirlerini dikkate almaları yerine diğerinin söylediği, düşündüğü şeyi reddetmeleri ya da önemsememeleri. Bu konudaki önemli bir araştırma bize erkeklerin kadınlara göre etkiyi çok daha az kabul ettiğini ve kabul etmemeyi sürdürdüğünde boşanma oranının % 80 olduğunu gösteriyor.

Evlilik sorumluluktur mesela her aşık olan evlenecek diye bir kaide yoktur.. ki aşkı ve evliliği birbirine karıştıranların sonu hazin bir ayrılıkdır…Aile eğitimcisi olarak görüştüğüm çoğu boşanmanın eşiğinde olan ailelerin ortak noktası cinsellik…! eşler sıkıntı ve sorunlarını yatak odasına taşırlarsa o evlilik yürümez..birbirine aşırı kızgında olsa eşler yatak odasından çıkana kadar unutmalıdır ki Peygamberimiz bunun örneğidir eşleryle kırgın olunca sırt sırta verip uyurlarmış … neden?.. çünki seven insan teni değince kırgınlığını unutandır…lakin görüyorum da özellikle hanımlar beylerine cinsellikle cezalandırıyorlar .. gerçekten hazin bir durum.. sonuçta fıtratında var olan cinselliğini gideremeyen beyler daha asabi oluyor ki akideleri Allah a bğlılıkları da zayıfsa şiddete bile başvurabiliyorlar , çoğu ise netlerde arayış içinde .. ewet mahremiyetimizi koruyalım ve bize emanet olan eşlerimize Allah adına sahip çıkalım inşaAllah…

Okudunuz mu?  İdeal evlilik yaşı

Cevap: boşanmanın nedenleri!

EHLİMAN
Günümüzde artık boşanmalar daha çok oluyor. Bu nedenler oldukça fazladır. İnsanların birbirlerine tahammülleri azalmaktadır. İnsanların birbirlerinden beklentileri fazla oluyor. İnsanlar birbirlerini anlamak istemiyorlar


Yorum: Boşanmanın nedenleri!

Kayıtsız Üye
Yukarıda sayılan boşanma nedenlerinin hepsini yaşadım. Hep sabrettim.en önemlisi duygusal bağın kopması ve aldatma olayıdır. Bu durumda aileler araya girmiyorlar. Girerlersede oğlum dan boşan diyorlar. Barıştırmak yerine severek evlenmiş olsak bile oğlum seni sevmiyor. Sevmeden aldık diyorlar. O zaman niçin 30 yıl beklediniz boşasaydınız denildiğinde çocuk küçük deyip seni boşanman için daha çok kaz veriyorlar. Sebep olarak oğlumuz aldattı demiyorlar sen ilgi göstermedinde oğlum başkasını sevdi. Hatta seni oğlunu zinaya sürüklemekle suçlarlar. Yıllarca her şeyi için deli divane olursun o yaptığın davranışlar başka kadın için o anda biter
Sen çoğu isteklerinden ailenin mutluluğu için vaz geçersin
Çalışırsın evim olsun arabam olsun diye ağzınla kuş tutsan seni aldatıyorsa asla gözü görmez. Emeklerin boşa gitmiş olur. Bununla kalmazlar birde 3 . Kişiye seni kötülerler. Çocuğum sen mücadeleni et. Sakin boşanmaya kalkma . Boşayacaksa kendisi mahkeme versin. Ana babasından medet bekleme sonuçta onun oğlu. Senin tarafını tutmaz. Seni kötülerler. Hakkında hayırlı olanı için dua et. Belkide evliliğin devam ederken kötü şeyler olabilir. Allah bilir. Allah’a havale et.

Bu kategoride yer alan Anne Babanın çocuğa karşı görevleri ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanmanın nedenleri! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.