Anasayfa
30 Ekim 2023, 20:03
missa6
Abone

Biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

Biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

Kayıtsız Üye
biri derse karısına artık anam bacımsın nıkah duşermi


Cevap: biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

Desert Rose
Kişi hanımına, boşamak niyetiyle anam, bacımsın dese boşanır mı?
"Şimdiden sonra anam, kızkardeşim ol" der de bununla boşamayı kastederse boş olur mu?

Okudunuz mu?  Nafile orucu tutarken unutarak yemek orucu bozar mı


Bir kimse karısına "sen benim anam, bacım gibisin", yahut "sen benim anamsın, bacımsın" dese bakılır: Zıhâra (bir nevi yemine) niyet etmiş ise zıhâr sayılır ve keffâret gerekir (sırayla bir köle azad etmek, gücü yetmezse iki ay ara vermeden oruç tutmak, buna da gücü yetmezse altmış fakiri sabahlı akşamlı doyurmak), karısını boşamaya niyet etmiş ise karısı boş olur, yemin etmeyi kastetmiş olursa îlâ denilen yemin gerçekleşmiş olur (bunun keffâreti ya bir köle azâd etmek, ya on fakiri doyurmak, yahut da bu ikisine gücü yetmez ise üç gün peşi peşine oruç tutmaktır), bu sözlerle karısına olan saygı ve bağlılığını ifade etmek istemiş ise bunu ifade etmiş olur, başka bir şey gerekmez.

Örneklerden anlaşılacağı üzere "şimdiden sonra, bundan böyle" gibi bir kayıt koymasa bile boşamaya niyet ettiği takdirde mezkûr ifadeler ile boşama durumu meydana gelmektedir.

Okudunuz mu?  Mezarlıkta kur'an okumanın dini hükmü nedir? sünnet mi? bidat mi?

dipnot:

Ömer Nasuhi Bilmen, Istılâhât, c. II, s. 331.



Hayrettin Karaman


Cevap: biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

Kayıtsız Üye
Selamlar olsun size sorum şu eşime bundan sonra bacımsın dedim Kuran’a el bastım şimdi barıştık ama haram diye yanaşamıyorux yeni nikahmı kılmamız lazım yardımcı olurmusumuz

Okudunuz mu?  Elif ismi türkiyede kaç kişide var

Yorum: Biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

Kayıtsız Üye
selam hocam sorum soyle kocam bana sinirli bir aninda nikahimin ustune yemin ederimki artik anamsin bacimsin demis ben simdi esime haram miyim bu yemin nasıl bozulur kendisi şuan pisman soylediklerine nolur beni aydinlatin hocam

Okudunuz mu?  Kibir ve tedavisi

arifselim
Aleykum selam. Yukarıda verilen cevaba göre hareket edebilirsiniz. Bu durumunuzda eşinin niyetine bakılmalıdır ve ona göre hareket edilmelidir. Eğer bu sözü söylerken boşamayı kastetmişse bir talakınız gider. En doğrusu bir müftülüğe gidin, danışın ve ona göre hareket edin.


erkek eşine benim bacimsin, karısına anam bacım dersen, kocam bana sen artik benim bacimsin diyor

Bu kategoride yer alan Yezidiler neye taparlar? Yezidiler nasıl ibadet eder başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.