Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:05
Egitim
Yönetici

Meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum

Meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum

vesveseli
bilgisayar bölümü meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum tercih yaptım yerleştim ama kayıt olmadım bazı nedenlerden dolayı şimdi ilahiyata gitmek istiyorum türkçeden 25 net garanti yapıyorum sosyaldende 23 filan şimdi türkçenin netini 32 ye filan çıkarsam sosyalide 32 yapsam mat 4 tane filan yapsam ygs 4 puanım kaç olur atanabilirmiyim ek puan gelir mi ?

Okudunuz mu?  Arapça Tanışma ile ilgili kelimeler cümleler

Cevap: meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum

muvahhidim
Eğer alan dışı tercih yapacaksan, tercih yapacağın bölümün gerektirdiği puan türünün puan değerine ve sıralamasına bakmalısın.


Cevap: meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum

Genç Hatip
< bilgisayar bölümü meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum tercih yaptım yerleştim ama kayıt olmadım bazı nedenlerden dolayı şimdi ilahiyata gitmek istiyorum türkçeden 25 net garanti yapıyorum sosyaldende 23 filan şimdi türkçenin netini 32 ye filan çıkarsam sosyalide 32 yapsam mat 4 tane filan yapsam ygs 4 puanım kaç olur atanabilirmiyim ek puan gelir mi ? >

Türkçe ve sosyalde 30’un üzerinde net yaparsan ve 4 tanede mat yaparsan çok yüksek ihtimalle yerleşirsin.

Okudunuz mu?  Okumayan ile okuyamayan arasında fark var mı?

Cevap: meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum

vesveseli
çok sağolsun bana dua edin çalışıyorum İnşAllah kazanıcam


uzunumrn
selamünaleyküm ben şuan son sınıf lise öğrencisiym sağlık meslek okumaktayım. fakat sağlıkta ibadetlerimi yapabileceğimi düşünmüyorum ama ailemin benden bir beklentisi var tesettürlüyüm ve ilahiyat okumak istiyorum zorlanırmıyım nasıl başarabilirim ne okumam gerek yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Diyanet Yeterlik Online Deneme Sınavı (test)

mumsema
İlahiyat okumak zor değil lakin okuyacaksanız mutlaka önceden Arapça dilini öğrenmelisiniz yoksa zorlanırsınız


HaticeK
Hollanda’dayım İlahiyat Okumak İstiyorum
Selamün aleyküm,

Ben Hollanda’da Almanca öğretmeniyim. Hollanda’daki üniversiteden mezun oldum. 2-3 yıl sonra inşAllah Türkiyeye temelli dönüş yapmak istiyoruz. İlahiyat okuyup din kültürü hocası olmak istiyorum ama nasıl başlarım nereden başlarım hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilecek olan varsa lütfen bir fikir bir yol gösterebilir mi?

Okudunuz mu?  Arapça-Türkçe Aile - العائلة

Allah razı olsun.


misafir1
hollandada almanca öğretmeni olup, türkiye de din öğretmeni olmak mı istiyorsunuz. yoksa hollanda da mı din öğretmeni olmak istiyorsunuz. yurtdışında gurbetci görevlilerimizin din öğretmenliğine geçiş yapmaları kolay olabiliyor, ehliyetiniz ve liyakatınız varsa diyanet sınav yapıyor veya başka bir prosedürü olabilir. kaldıki din öğretmek için din öğretmeni olmaya da gerek yok. almanca öğretmeni olarak da din öğretebilirsiniz. olaya sadece memuriyet olarak bakmayın. bende kulakdan dolma biliyorum. benimde yurt dışında din görevlerinde bulunan akrabalarım var, sonradan din öğretmenliğine geçenleri de oldu. diyanetin sınavıyla geçdiler diye aklımda kalmış. orada kalacaksanız veya orada din öğretmenliği yapacaksanız ,oradaki din öğretmenlerine veya diyanete bağlı kurumlar vardır onlara sorabilirsiniz. buradaki prosedürü bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Arapça-Türkçe Hayvanlar - الحيوانات

Kayıtsız Üye
Türkiye’de din öğretmenliği veya Kuran kursu hocalığı yapmak istiyorum. Şu an Hollanda’dayım ama Türkiye’ye temelli dönüş yapmak istiyorum. İlahiyat okumak istediğim için nereden başlamam gerek neler yapmam gerek onu öğrenmeye çalışıyorum. Sadece memur olmak için değil, öğrenmek ilim almak istediğim için.

Okudunuz mu?  İslam'ın ilme verdiği önem

Ensar
Türkiyede imam hatip okuluna başvurmanız elzemdir. İlahiyat gibi soru ve sorunlarınızın tüm işlerini Türkiyede ikame edeceğiniz imamhatip okullarından yararlanabilirsiniz. Umarım bu okullar size en iyi yolu göstereceklerdir.


ilahiyat okumak, ilahiyat okumak istiyorum, Meslek lisesi ilahiyat

Bu kategoride yer alan Emsile İlk Açıklama... ve devamı... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meslek liseliyim ilahiyat okumak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.