Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:55
missa91
Abone

Adab-ı muaşeret hakkında hadisi şerifler var mı,öğrenmek istiyorum

Adab-ı muaşeret hakkında hadisi şerifler var mı,öğrenmek istiyorum

hizmetülabid
adabı muaşere hakkında hadisi şerifler istiyorum


Cevap: Adab-ı muaşeret hakkında hadisi şerifler var mı,öğrenmek istiyorum

Desert Rose
Güzel bir görünüm (Hüsn-i Hal) düşünerek ve ağır başlı davranma (Teenni) ölçülü ve tutumlu olma (İktisat) Peygamberliğin kırkta biridir. (Ebu Davut, Müsnet)

Okudunuz mu?  Esma ül -hüsna Anlamları (Star Tv De Yayınlanan Allahın 99 Ismini)

Bir toplantıya gidildiğinde selam vermek ve uygun bir yere oturarak kimseyi rahatsız etmemek. Sizden biriniz bir toplantıya geldiğinde hiçbir kimseyi oturduğu yerden kaldırıp da yerine oturmasın, toplantıya birisi geldiğinde açılarak ona yer versin.
( Riyazüs Salihin)

İki kişi konuşurken izinsiz araya girmemek. Müsaadeleri olmadıkça, iki kişinin arasına sokulmak helal olmaz. ( Riyazüs Salihin )

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kocası ölen kadın hakkındaki hükmü

Yemeğe başlarken Besmele çekmek. Sonunda da Elhamdülillah demek ve ilgili duayı okumak. Yemek yediğiniz zaman Allah’ın adını yadediniz. Eğer yemeğin evvelinde besmeleyi unutursanız, evveli için de sonu içinde Bismillah deyin.” Bir kimse yemek yer de Beni doyuran, kuvvet ve kudretim olduğu halde bana rızk veren Allah’a hamd olsun ‘ derse geçmiş günahları bağışlanır. (Riyazüs Salihin )

Okudunuz mu?  Müftü Nasıl Olunur ?

Yemekten evvel ellerini yıkamayı ihmal etmez, sağ eliyle ve önünden yerdi. Başlarken "Bismillâh" veya "Bismillâhirrahmânirrahîm" derdi (Buhârî, Et’ime, 2). Hz. Peygamber (a.s), yemeğe başlarken besmele çekmeyi unutan kimsenin "Bismillâhi evvelehü ve âhırehü" demesini tavsiye buyurmuştur (Ebû Dâvud, III, 475).

Hz. Peygamber (a.s) yemeğin önünden yenmesini isteyerek, aynı tabaktan yemek yeniden bir sofrada, başkasının önüne uzanmanın çok çirkin olduğunu belirtmiştir. Sahabe,

Okudunuz mu?  Bebekler cennette kaç yaşında olacaklar?

"Yâ Rasûlüllah! Yiyoruz da karnımız doymuyor" diye sorduklarında Hz. Peygamber (a.s) "İhtimal ki ayrı ayrı yiyorsunuz"buyurdu; "Evet" karşılığını verdiklerinde Peygamber Efendimiz "Bir arada yeyiniz; besmele çekiniz, yemeğiniz bereketli olur" buyuruyorlar (Ebû Dâvud, İmâre, 20)

"Allah’a ve
âhiret gününe Iman eden komsusuna eziyet etmesin buyurmustur. (Sahihi Buhari)

Okudunuz mu?  Karı koca basit şeyler için tartışıyoruz... eşim ve çocuğumla mutlu olmak istiyorum

Komsu hakkının önemini Peygamber Efendimiz su hadisi seriflerinden daha iyi anlamaktayIz:
"Cebrail, bana durmadan komsuya iyilik yapmayı tavsiye etti. Bu sıkı tavsiyeden,
komsuyu komsuya mirasçı yapacagını zannettim. (Sahihi Buhari)

Peygamberimiz, giyim kuşamı ile başkalarına karşı böbürlenenlerin Allah’ın rahmetinden uzaklaşacaklarını haber vermiştir (Müslim, Libas, 42-80).

Okudunuz mu?  Namazda yel hissi

işe Validemizden nakledildiğine göre, Rasûllullah Efendimiz: "Kim cuma günü tırnaklarını keserse, Allah onun öbür cumaya kadar ve üç gün daha fazla belâlardan korur" (Kadihân (Hindiyye kenarında) NI/411; Hindiyye V/358 Benzer hadisler için bk. el-Hindî, Kenzu’I-ummâl VI/656 659)


adap ile ilgili hadisler, adab ile ilgili hadisler, Görgü kurallarinin hadis ile aciklama

Bu kategoride yer alan Şüpheli şeylerden kaçınmakla ilgili hadisi açıklar mısınız? "Helal belli haram da bellidir. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adab-ı muaşeret hakkında hadisi şerifler var mı,öğrenmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.