Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ?

Bilgisayar oyunları.

mslmn
bilgisayar oyunları caiz midir? örn:bina yıkıyorum oyunda şiddet vs olumsuz şeyler yok ama küçük insanlar var.devamlı aklıma oyun oynarken şirke gircek bir şey yapıyomuşum gibi oluyor.ancak oyuna devam ediyorum doğru birrşeymi?


Cevap: bilgisayar oyunları.

islamyolu
Kardeş caiz desek doğru olmaz. en önemlisi vakit israfıdır. Normal Tavla oynamakta , okey oynamakta hatta satranc oynamakta caiz degil. Parasına oyna oynama yine caiz degil. Vakit israfı, ve Boş iş. yani sorunun cevabı caiz degildir. Şirk e girmessin ama kardeş. Şirke girmek öyle kolay değil . sen inkarcı olursan Allahın böyle dedigine sen farklı yorum getirirsen Şirke girersin.

Okudunuz mu?  Her namazda taze abdest almak israf mıdır?

Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ?


Cevap: Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ?

Muhasibi
Kısaca oynadığın oyun seni ibadetlerinden alıkoyuyorsa caiz değildir…Ama alıkoymuyorsa aşırıya kaçmamak şartıyla sakınca yoktur…


Kayıtsız Üye
günde 1 saat oynasan yılda 15 gün yapar boşa giden 15 güne yazık degilmi sence

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz ile ilgili şiirler kısa

Kayıtsız Üye
Allah aşkına sen gününü tam verimle mi geçiriyorsun ? zaman öyle yada böyle harcanıyor. önemli olan aşırıya kaçıp asıl görevlerimizi aksatmamak.


dragonenes
ben metin2 diye bir r oyuna başlamak istiyorum ama oyunda kumara benzettiğim şeyler var mesela bir eşyanızı güçlendirmek için demirciye veriyosunuz para karşılığı silahı güçlendiriyo silahın yok olma ihtimalide var yükselme ihtimalide bu oyun içindeki para ile yapılıyo günahmı oynamak ? başka şeylerde var mesela 2 tane simya diye şeyi birleştirip üst seviye simya kazanabiliyosun yada simyanın 1 tanesi yo koluyo para karşılğ ı tabi

Okudunuz mu?  Allah'ın isimlerini ve sıfatlarını belirten ayetlerden 20 tane örnek

ayseiclal99
Günde 15 dk’ya yabancı dil bile öğrenilebilir bir yılda.2 yılda Fransızca öğrendim az bir zaman ayırarak bu cumartesi tam 2 yıl olacak.Rabbime şükürler olsun.Yaklaşık 3 haftadır çalışmıyorum unutcam heralde 🙂
Oynama demiyorum ama yapacak daha çook güzel şeyler var. 5-10 yıl sonra o oyun işine yaramaz ki.

Okudunuz mu?  Kocam hep kendi istediği olsun istiyor

Realite
Kumar olmasi için karsinda kazanan ya da kaybedecek birinin olmasi lazım.böyle kendi kendine ancak vakit israfi yaparsannn günah olur.

Yani asıl işini aksatıp zaman öldürürürsen bilmem anlatabildimmi


bilgisayar oyunu oynamak günah mı, bilgisayarda oyun oynamak günah mı, oyun oynamak caiz mi

Bu kategoride yer alan Çocuk İdrarının Hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilgisayar oyunları oynamak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.