Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

munzir
Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?


Cevap: Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

islamyolu
– İbnu Abbâs (radıyAllahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyAllahu anh)’i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti:
"Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)’i hak (din ile) gönderdi ve O’na Kitab’ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah’da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah’ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb–t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah’da mevcut bir haktır. Allah’a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla’ nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah’a) yazardım."
Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu’l-Ensar 46, Megâzi 21, İ’tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).

Okudunuz mu?  Evde Civciv Beslemekte Sakınca Varmıdır

İbnu Abbâs (radıyAllahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer’e, zinâ yapmış olan deli bir kadın getirildi. (Recm edilip edilemeyeceği hususunda) halkla istişare ederek recmedilmesine hükmetti. Kadına Hz. Ali (radıyAllahu anh) uğradı. (Hazırlığı görünce):
"- Bunun hâli nedir?" diye sordu. Kendisine: "Falanca kabileden deli bir kadındır, zinâ yapmıştır. Hz. Ömer (radıyAllahu anh), recmedilmesine hükmetmiştir" dediler. Hz. Ali (radıyAllahu anh):
"- Kadını geri götürün!" dedi, sonra Hz. Ömer’e uğrayıp:
"- Ey mü’minlerin emîri! Bilirsin ki, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) :
"Kalem üç kişiden kaldırılmıştır (artık onlar yaptıklarından sorum1u değildirler): Büluğa erinceye kadar çocuktan, uyanıncaya kadar uyuyandan, şifa buluncaya kadar bunamıştan." Bu bîçare kadın falanca kabilenin bunağıdır. Ona tecavüz eden, muhakkak ki aklî noksanlığı sırasında tecevüz etmiştir" dedi."
Ebu Davud Hudud 16. (4399.4400. 4401. 4402

Okudunuz mu?  Kopya çekmek kul hakkı mı


Cevap: Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

munzir
Delil için teşekkür ederim


Cevap: Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

islamyolu
< Delil için teşekkür ederim >
ben teşekkür ederim kardeşim. Hazreti Osman ve Hazreti Ali zamanlarındada vardı. recm Hadisleri bulamıyorum.

Bu kategoride yer alan Zayıf yada Güçlü Hadisi inkar Etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Ömer (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.