Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:22
sizden8
Abone

Nafile oruçta ihtilam olmak orucu bozarmı

Nafile oruçta ihtilam olmak orucu bozarmı

baran1905
Selamün Aleyküm Mumsema ben 2 gündür muharrem ayı münasebetiyle oruç tutuyodum bu sabah ihtilam oldum.Bildiğim kadarıyla da nafile orucuyla ramazan orucu arasında farklar var. Mesela nafile oruçta unutup bişey yediğimizde orucumuzun bozulması gibi. Benim ihtilam olmam orucum bozulduğu anlamına mı geliyo? Huzursuzum cevap verirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra idrar yapmak ve kırk adım atmak

Cevap: Nafile oruç

Hoca
Nafile oruçta ne ihtilam ne de unutarak yemek orucu bozar.
Halk arasında unutarak yemek yenirse buzulur deniyor ama öyle bir şey yok.


Cevap: Nafile oruç

musab
ya neden araştırmıyoruz.başkalarından duyduğumuzla amel etmeye çalışıyoruz.Allah unutarak ya da bilmeyerek yaptığımız şeylerden bizi sorumlu tutmaz.geçen arkadaşa camiye gidelim dedim küçük abdestimi yaptım taharet almadım dedi.bunun gibi bir sürü örnek var.hiç araştırmıyoruz hiç

Okudunuz mu?  Abdestliyken idrar bulaşmış fakat kurumuş olan bi iç çamaşırı giyersek abdest bozulur mu ?

Cevap: Nafile oruç

Galus
sevgili malt1,,, kardeşimizde başkalarına danışarak öğrenmektedir sence bu araştırma değilde nedir,kaldıki burası dini bir sitedir bizler nden varız.


baran1905
< sevgili malt1 kardeşimizde başkalarına danışarak öğrenmektedir sence bu araştırma değilde nedir,kaldıki burası dini bir sitedir bizler nden varız. >
Hay ağzına sağlık Galus kardeş dün yazıcaktım kardeşimize kalbini kırmaktan korktuğum için yazmak istemedim. Ama başkasının yazması daha anlamlı olmuş. Allah razı olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Deaş'ın Bayrağı

Kayıtsız Üye
Oruçlu iken ramazan dışında rüyada ihtilam olmak orucu bozar mı ve paylaşıcam edilirmi


arifselim
Ramazanda orucu bozan herşey nafile oruçlarını da bozar. İhtilam olmak yani uyku halinde boşalmak hiç bir orucu bozmaz. Kişi uyandığında gusül abdestini alır ve orucuna devam eder.

Okudunuz mu?  Namus cinayetlerinin dinimizde yeri nedir?

nafile oruçta rüyalanmak, nafile oruçta ihtilam, nafileorucubozuldugundaorucadevamedilirmi

Bu kategoride yer alan Cinlerin yaşamı ve ahiretteki durumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nafile oruçta ihtilam olmak orucu bozarmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.