Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu ?

Su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu ?

_ahmet
selamun aleyküm
parmağımda bir yanıktan dolayı küçük bir yer su toplamıştı burası namazdayken patladı abdestim bozulmuşmudur ?


Cevap: su toplayan yer patlarsa abdest bozulurmu ?

Galus
ve aleykumusselam ve rahmetullah

Bu durumda iki görüş vardır, ikinci görüşe göre hareket edebilirsiniz şöyle ki;

Okudunuz mu?  Namazda dua ederken ellerim ağırlaşıyor neden ?

Vücuttaki kabarcıklardan çıkan safi su, sahih olan görüşe göre, kan gibidir, abdesti bozar. Diğer bir görüşe göre ise, abdesti bozmaz.

Bu ikinci görüşte, uyuz olanlar ve çiçek çıkaranlar için kolaylık vardır. Zaruret halinde bu görüş ile amel edilmesinde bir beis olmadığı, İmam-ı Hulvanî’den nakledilmiştir.

Okudunuz mu?  Vesveseden nasıl kurtulurum ?

Ancak yüzdeki sivilcelerden çıkan kan ve irin, sivilcenin üzerinde kalır dağılmazsa abdest bozulmaz. Şayet sivilcenin üzerini taşar, yan tarafa akarsa, abdest bozulur.


Su toplami olan yer patlarsa ve devam ederse abdest bozulur mu

Kayıtsız Üye
Direk konuya giricem. Kolumda küçük bir su toplanmasi var. Bu bir şekilde patladi, aradan 2-3 saat gecmesine ragmen hala üstünde su gozukuyor. Ikindi namazının da vaktinin geçmesine az var. Ve ben su toplanmasini unutmustum. Ikindi namazının farzini kilmadan önce aklima geldi fakat vakit yok diye kıldım. Kaza etmem gerekir mi.

Okudunuz mu?  Cafer bin ebu talib

Yorum: Su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu ?

arifselim
Üstünde ıslaklığın durması abdest yada namazına engel değildir. Bu şekilde namazını kılabilirsin. Kılmış olduğun namazını kaza etmene gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Avucumun içi su bağladı ve bir şekilde patladı yeniden abdest almak için kabuğunu kaldırmam gerekiyomu

Okudunuz mu?  En erken sabah namazı kaçta kılınır

mum
Yara kabuğu ise kaldırmayın ta ki kendi düşene kadar


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm.
cuma namazı için abdest alıp camiye gittim. daha önceden ayak parmağımın tırnağının altında kan birikmişti. abdest alırken herhangi bir kan veya su görükmüyordu. camiye gittim ezan okundu ilk sünnet için ayağa kalktığımızda farkettim ki parmağımdaki kan patlamıs ve coraba gecmis.zührü ahir namazını kaza etmem gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Yemin kefareti için neden 3 gün oruç tutmamız lazım?

mum
Kan bir-iki damla miktarındaysa namaza engel olmaz


Kayıtsız Üye
şu an camilerde kılınan cuma namazları sahih olmadığı için akabinde zuhri ahir kilmadan camiden ayrılanların hepsi,vaktin öğlen namazını kasden terk ettikleri için ahirette öğlen namazı kazası sırtlarında ahirete gitmektedirler…kaldı ki iki damla da olsa kan çıkmış ise,şüpheli durumda garanti olması hasebiyle abdest alıp tekrar kılmak daha iyi olur du diye düşünüyorum..

Okudunuz mu?  İnşaat başlamadan daireleri satmak, satın almak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Bir belde bir defa islam hakimiyeti altına girerse kıyamete kadar o belde dar-ül islam/islam yurdudur. İslam orduları seferde bile cuma kılmıştır. Hatta osmanlı ordusunun cuma kıldığı açık camileri var. Yok yönetimi bahane ediyorsanız yani vali, cumhurbaşkanı cumayı kıldırmalı diyorsan mümkünatı üzerinde düşünmelisin. Şu anda onların vekili olan bir kurumun memurları kıldırıyor. Zuhr-u ahir için bir dayanak var. Bir beldede İhtiyaçtan fazla cami varsa kesinlikle Zuhr-u Ahir kılınmalıdır. İsmail Hayat

Okudunuz mu?  Nefsime Hakim Olamıyorum

su toplaması abdesti bozar mı, su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu , yanıktan çıkan su abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Kalp gözü nedir nasıl açılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.