Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:18

Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi

Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi

Fetva Meclisi
Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan üçüncü bir şahsa kiralayabilir veya kullandırabilir mi?

Taraflar, kira sözleşmesinde yer alan şartlara uymak zorundadırlar. Buna göre kiraya veren kişi; malını kiraya verirken hangi amaçla kullanılacağını belirlemiş ve üçüncü şahıslara kiraya vermesine izin vermemişse, kiracının bu şartlara uyması gerekir. Ancak kira sözleşmesinde ev, dükkân, depo, nakil aracı gibi taşınır veya taşınmaz malın hangi amaçla kullanılacağı açık bir şekilde belirtilmemişse, kira akdi geçerli olur ve o beldenin örfü esas alınır. Şayet örf, kiracının bunu başka birisine kiraya vermesine ve dilediği gibi kullanmasına imkân tanıyorsa; kiracı, kiraladığı malı bir başkasına kiraya verebileceği gibi, herhangi bir ücret ödemeden kullanmasına da izin verebilir (Mevsılî, el-İhtiyâr, İstanbul, ts. , II, 227-228).

Okudunuz mu?  Koltuk Altı ve Etek Traşı

Yorum: Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi

Kayıtsız Üye
Ben 2012 de kanp yeri kiraladim kiraladigim kisi yer sahibinin oluru olmadan bana kiraya verdi yersahibi istemedi bende istemedim ama 50 bin lira vermistim geri alabilirmiyim

Okudunuz mu?  İslamda Açlık Grevi caiz mi?

Yorum: Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi

arifselim
Aranızda nasıl bir sözleşme vardır bunu bilmek gerekir. Yer sahibi ile kiralayan kimsenin arasındaki anlaşmada önemlidir. Resmi yollardan halletmeniz gerekebilir. Her iki tarafı dinlemeden hüküm vermek mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Şifalı bitki, sebze ve meyveler ile ilgili sözler

bir malı sahibine verme, kiracı kiraya verebilir mi

Bu kategoride yer alan Adet gören hayvanlar yenir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kiracı, kiraladığı taşınır veya taşınmaz bir malı sahibinin izni olmadan verebilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.