Anasayfa
12 Ağustos 2021, 23:58

Kanguru eti helal midir?

Kanguru eti helal midir?

Fetva Meclisi
Kanguru eti helal midir?
kanguru eti yemek helal mi

Hakkında ayet ve hadislerde hükmü bulunmayan hayvanlar İslam âlimlerince, pis ve iğrenç olup olmadıklarına, leş ve pislik yiyip yememelerine göre ele alınmış (İbn Nüceym, el-Bahru’r-râik, VIII, 195; Mâverdî, el-Hâvî, XV, 137) ve buradan hareketle, yaratılışında vahşet ve bayağılık olmayan, iğrenç görülmeyen, pislik ve leş yemeyen hayvanların etlerinin dini ölçüler içinde helal olduğu sonucuna ulaşılmıştır (Karâfî, Zahîra, IV). Buna göre otla beslenen ve temiz şeyler yiyen, ceylan, geyik, antilop gibi av hayvanları sınıfına giren kanguru etinin yenmesi helaldir.

Okudunuz mu?  Dinimizle ilgili soru ve cevapları

Cevap: Kanguru eti helal midir?

Katade
kanguru eti yene bilir heladir fetva diyanet işler başbakanlığı


kanguru eti haram mi

Hoca
kanguru eti yenir mi

Eti yenir yenmesine de kanguru şekil olarak biraz geyiğe benziyor ama etini yemeğe iştah olmuyor ya da biz alışık değiliz.

Okudunuz mu?  Salaten Tuncina duası, meali ve fazileti nedir?

kanguru eti yenir mi, kanguru eti helal mi, kanguru yenirmi

Bu kategoride yer alan Hadislerde Haşr Suresinin son üç ayetinin okunmanın fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kanguru eti helal midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.