Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum

Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum

cagsi20
arkadaşlar foruma yeni katıldım cin ile ilgili şeyleri öğrenmek istiyorum yaşım 14 sadece hissediyorum bunu söyliyim

Şimdi ben evde tek olsamda olmasamda hep benle konuşuyolar gibi etkilenmedimde birşeyden ama nasıl desem onlarla konuşuyorum gözümü kapatıyorum benden uzaklaşın vb. şeyler dediğimde rahatsız olmuyorum ama böyle şeyler geceleri beni çok rahatsız etmeye başladı ve son zamanlarda titremeler olmaya ve bazı yerlerde ağrılarım olmaya abaşladı henüz yaşım küçük ama sorun nedir yoksa sadece bu olay kafamdamı oluyor umarım yorum gelir.Ama hep kulağıma fısıldıyorlarmış gibi hissediyorum olmazsa gece yattığımda kamera açacağım bu arada banyo yapmaya girdiğimde
aynada kendime 2saniyeden fazla bakınca gözüm değişiyor göz bebeğimin içindeki insana benzer bir şey çıkıyor kendimden geçiyorum ve isteğim dışı birşeyler söylemeye başlıyorum.Yorumlarınızı bekkliyorum arkadaşlar.,abiler.


Cevap: Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum

bumerank
-Ayetel kürsi okuyabiliyor musunuz?
Şayet okumaya başladığınızda vucut kimyanızda bir değişme oluyorsa bu cin musallatına işarettir.


Cevap: Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum

İsmailAbi
Küçükken bende her gece kulağımda davul sesi duyardım ramazan değildi ve davul çalanda yoktu ama davul sesi kulaklarımda çınlar uyutmazdı.


Cevap: Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum

İKTİBAS
Sayın kardeşim cinler Müslümanlara musallat olamazlar. Sözlerimi yanlış anlamaz iseniz derim ki;

Vesvese ancak şeytanı dost edinen kimseleri etkiler. Ne yani bana şeytanı dost edindiğimi mi söylüyorsun? Hayır bunu demek istemiyorum. Demek istediğim şu;

Kuran’da Rabbimiz buyuruyor ki;

“Şeytanın nüfuzu, ancak onu dost edinenlere ve Allah’a ortak koşanlaradır.” (Nahl, 100)

Şeytanın salih kullar üzerinde hiçbir etkisi olamaz. Zira yine Rabbimiz;

“Benim gerçek kullarım (var ya), senin onlar üzerinde hiçbir hakimiyetin yoktur.” (İsra, 65) buyurur.

Zira Müslümanlar iman edip Rablerine tevekkül eden kimselerdir. Ve kalplerine gelen vesveselerden etkilenmezler.

“İman edip Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur.” (Nahl, 99)

Demek ki ayetlerden anlaşılıyor ki, şeytanın vesvesesi ancak Allah’ın yolunu terk edenleri, onu umursamayıp nefsini arkadaş edinenleri etkileyebiliyormuş.

O halde suçu cinlere atacağımıza kabahati kendimizde aramalıyız. Allah’ın emirlerini yerine getirmede gevşek davranan ve yasaklarından kaçınmayanların suçu başkalarına atmaya hakları yoktur.

Sayın kardeşim sözlerimi lütfen hakaret veya niyet okuma olarak algılamayın. Acizane bir gerçeği ortaya koymaya çalıştım. Nasihat müminlere fayda verir.

Selam ve dua ile


bumerank
Sevgili İKTİBAS,
Konu hakkında bilgi sahibi olmadığınızı görüyorum.
Cin Musallatı vardır ,bu konuda alimler bile ittifak derecesinde birleşmişlerdir.
Kalkıp yok demek bence bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak manasındadır.
Cin maalesef inana musallat olabilir ve kötü sonuçları vardır,şayet tedavi edilmezse.


İKTİBAS
Sayın bumerank biz Allah’ın sözlerini verdik siz başkalarına havale ettiniz. Bilgi sahibi olabilirsiniz ancak bir müşteşrik de pekala bilgi sahibi olabilir ve oluyor da.

Hiç kimse kesin olarak neyin doğru olduğunu kendi başına ve kendisinden cevap veremez
Cevap verebilmesi ancak “her şeyi” bilmesiyle mümkündür. İnsanoğlu her şeyi bilmediğine, bilemeyeceğine, bilme iddiasında bulunamayacağına göre, doğrunun kesin cevabını da yine kendi kendine veremeyecektir.

Pekala kim verecektir bunun cevabını? Evet, bu sorunun doğru cevabını ancak her şeyi bilen biri verebilir. İşte O da Allah’tır. Ve yukarıda ayetlerlerle konu hakkındaki bilgileri vermiştir.

Okudunuz mu?  Domuz yağı veya alkol bulunma ihtimali olan gıdaları yemek caiz olur mu?

Selam ile


bumerank
Verdiğiniz ayetlerle ne benim söylediklerim ne alimlerin görüşleri çelişmiyor kardeşim.

Şeytan bir cin’dir ama her cin şeytan değildir.Nitekim cinler de müslüman ve kafir olarak ayrılır.Müslüman bir cin de insana musallat olabilir.
Ayeter gayet açık,bu ayetler cin musallat olmasıyla ilişkilendirilemez.

Ahmed Bin Hanbel,havas ilmine sahip bir insandır ve cin musallatına üzdarip olmuş bir çok insanı tedavi etmiştir.
Sanırım sizin dediğiniz gibi ” cinler Müslümanlara musallat olamazlar.” doğru olsaydı ne Ahmed Bin Hanbel Havas ilmini öğrenirdi ne de tedavi ederdi.


İKTİBAS
Sayın bumeraknk diyorsunuz ki;

Şeytan bir cin’dir ama her cin şeytan değildir. Nitekim cinler de müslüman ve kafir olarak ayrılır. Müslüman bir cin de insana musallat olabilir
Ayeter gayet açık,bu ayetler cin musallat olmasıyla ilişkilendirilemez

Allah aşkına çelişkili sözlerinizi bir daha okuyun.

Cinlerin en tehlikelisi şeytandır. Ayete göre cinlerine en tehlikelisi olan şeytanın dahi Müslümanlar üzerinde nüfuzu yokken ondan daha aşağı konumunda olanların nasıl oluyor?

“İman edip Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur” (Nahl, 99)

Rabbimizi mi yalanlayacağız? Hayır etkisi var mıdır diyeceğiz?

Cin olayını vehim ile karıştırmayın ya da diğer psikolojik vakalarla.

Şu cini bir elime geçirsem var yaa…


bumerank
Kardeş sen çelişki görmek istiyorsun hepsi bu.Ortada çelişki yok yazımı tekrar oku anlamadıysan tekrar oku…

Senin eklediğin ayetler iman etmemiş bir cin olan şeytanla alakalı.Nitekim ayetlerde Allahu teala,şeytanın bizim üzerimizde bir hakimiyet kuramayacağını zikrediyor.Buna itiraz eden yok.

Cin musallatı ile şeytanın insan üzerinde hakimiyet kurması konuları farklı iki konu.
Cin musalatı,müslüman yada kafir cinin bir insanı rahatsız etmesidir.Bu rahatsız etme farklı şekillerde olur.Nitekim toplumda bu sıkıntıya yakalanmış çok müslüman vardır. Cin bir insana musallat oldu demek,cin bir insan üzerinde haimiyetini kurdu demek değildir.

Sizin zikrettiğiniz konu hakkında bir itirazım yok.Şeytan müslüman üzerinde bir hakimiyet kuramaz.

Anlamadığınız için tekrar söyleyim.
Her cin şeytan değildir.Sizin gibi benim gibi namaz kılan,oruç tutan müslüman cinler vardır.ısrarla şeytan vurgusu yapmayın.Şeytan bir cin dir,onu şeytan yapan kibridir.

İman edip Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur” (Nahl, 99)

Bu ayete yada diğer ayetlere itiraz eden yok kardeşim.


İsmailAbi
Adama bak biz Allah’a aşığız namazımızı kılıyoruz şeytanı dost edindiğimiz içinmi vesvese geliyor?Ne saçma bir açıklama yaptın kardeş.


İKTİBAS
İsmailAbi ben kimsenin şahsını baz alarak bunları söylemedim. Birinin Allah aşığı olması ki ben Allah ile aşk kelimesini yan yana zikredilmesinde son derece rahatsız olan biriyim, ve namaz kılması İslam’da tek ölçü değildir. Mekkeli müşrikler de namaz kılıyor, oruç, tutuyor, hac ediyor, kabeyi tavaf ediyor ve en önemlisi de Allah’a iman ediyorlardı.

Kuran’da ” de ki, sor onlara yeri ve göğü yaratan kimdir” şeklinde değişik sorular soruluyor ve mekkeli müşriklerin cevapları hep Allah oluyordu. Yani onlar da Allah’a inanıyorlardı.

Ben sizin böyle olduğunuzu söylemiyorum benim söylediğim şey şu;

Okudunuz mu?  Yüzdeki lekeler için okunacak dualar

Birileri Müslüman olduğunu iddia ettiği halde cinlerin etkisi altında kaldığını iddia ediyorsa itikadını tekrar gözden geçirmelidir zira cin olan şeytanın ayetin ifadesiyle Müslümanlar üzerinde hiç bir etkisi yoktur, eğer varsa kabahati cinlerde değil kendisinde aramalıdır.


İsmailAbi
Birinci anlam veremediğim şey;

İsmailAbi ben kimsenin şahsını baz alarak bunları söylemedim Birinin Allah aşığı olması ki ben Allah ile aşk kelimesini yan yana zikredilmesinde son derece rahatsız olan biriyim

İkinci olarak müşrik biri nasıl iman eder;
Mekkeli müşrikler de namaz kılıyor, oruç, tutuyor, hac ediyor, kabeyi tavaf ediyor ve en önemlisi de Allah’a iman ediyorlardı

Müşrik iman etmez gösteriş yapar.

Üçüncü olarakta
Tasavufi alanın büyük bilgi birikimi olan alimlerin çoğu cinlerin insanları etkileyebileceğini söylüyor.Karabasan hadisesini örnek alırsak şeytani halüsinasyonlara yol açabiliyor veya kişideki psikolojik nedenlerden dolayı böyle bir şey olabilir.
Ve sen önceki konuda vesveseye yakalanan insana ”şeytanı eş edinmiştir” gibi şeyler söylüyorsun.Vesvese imandandır.Vesvese imanı olana gelir.Absesif bozukluk gibi gelir insana ama bu elinde değildir insanın.Belli bir süre sonra kaybolur.Sen adamı kafir yaptın be mübarek.


CeyhuN_
İzlediğin bir filmden de etkilenmiş olabilirsin. Beyin çok büyük bir nimet, etkilendiği bir şeyi olmasa bile varmış gibi gösterir.


ömerhattab
< Sayın bumeraknk diyorsunuz ki;Şeytan bir cin’dir ama her cin şeytan değildir. Nitekim cinler de müslüman ve kafir olarak ayrılır. Müslüman bir cin de insana musallat olabilirAyeter gayet açık,bu ayetler cin musallat olmasıyla ilişkilendirilemezAllah aşkına çelişkili sözlerinizi bir daha okuyun. Cinlerin en tehlikelisi şeytandır. Ayete göre cinlerine en tehlikelisi olan şeytanın dahi Müslümanlar üzerinde nüfuzu yokken ondan daha aşağı konumunda olanların nasıl oluyor?“İman edip Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur” (Nahl, 99)Rabbimizi mi yalanlayacağız? Hayır etkisi var mıdır diyeceğiz?Cin olayını vehim ile karıştırmayın ya da diğer psikolojik vakalarla. Şu cini bir elime geçirsem var yaa… >
Arkadaş tuturmuşsunuz hep ben haklıyım karşımdaki çelişkide birde kendin yazdığını okuda gör…Sahabenin birine musalat olan ifritin kıssasını bilmiyorsun veye bilerek bilmemezliğe veriyorsunuz?


islamyolu
hadisleri inkar etmeyeceksen . ebu dücane (RadıyAllahu anh)’a musallat olmuşlardır. Peygamber efendimiz namaz kılarken Namazda Rahatsız etmişlerdir. ondan sonra Mirac mucizesinde bir ifrit cin Peygamber efendimize mescidi aksaya giderken Takılıyor. Cibril dua öğretiyor. ve okuyor. cin yüz üstü yere düşüp ölüyor. hadisleri inkar etmeyeceksen hepsini sayarım sana kaynakları ile.

yav Cinlerin şerrinden Allah’a sığınıyoruz bir kere. Nas süresinide mi bilmiyorsunuz.

Ayeti kerimede Demiyor mu. Şeytanların Aniden çöle attığı adam gibi şaşkın olmayın. Tam aklımda değil ama böyleydi. eee Şeytanda cinlerdendir diyor ayet. Demekki Cinler Tuttuğu gibi bir insanı dünyanın diğer ucuna götürebiliyor.

o kadar insanın başına neler neler geliyor. hadis ayet olmasada belli. en yakın tanıdıklarım bire bir görmüştür. ve zararları olmuştur.

onuda bırakalım yine sahih kaynaklarda Ahmet bin hanbel bir cariyenin içine giren ona sara nöbeti verdiren cine Takunya göndermiştir.

Şeytanla cini ayıran fark. cinlerin hepsi kafir degildir. ve cinler ölümlüdür – Şeytanlar ise KAfirdir ve belirli bir süreye kadar ölümsüzdür.

Okudunuz mu?  Hz adem a.s. cennetten kovulduktan sonra dünyada neler yapmıstır?

Abdulkadir Geylani hazretlerine, imam şibli Hazretlerine cinlerinde şeyhi denilir. onlarında kitaplarında bilgiler vardır özellikle imam şibli kitap bile yazmıştır onlara karşı.


ömerhattab
Allah razı olsun islamyolu kardeşim…


bumerank
Bu tartışmanın uzamaması kanaatindeyim.Zira İKTİBAS bizi tekfir etti edecek 🙂
Böylesi büyük bir alimin,şedit bilgisinden Allah’a sığınıyorum.

Zira şu sözü:
“Birileri Müslüman olduğunu iddia ettiği halde cinlerin etkisi altında kaldığını iddia ediyorsa itikadını tekrar gözden geçirmelidir zira cin olan şeytanın ayetin ifadesiyle Müslümanlar üzerinde hiç bir etkisi yoktur, eğer varsa kabahati cinlerde değil kendisinde aramalıdır.

Cin,insana musallat olabilir diyen herkesin imanına dil uzatmaktır.Bence bu hiçbir hadsizin haddi değildir.Görüşünü ifade edersin,susarsın.Başkasının imanı seni kasmaz.


İKTİBAS
Pekala o halde bende size bir soru sorayım;

Cin bana musallat oldu, o yüzden içimden namaz kılmak gelmiyor, haşa Allah’a küfredesim geliyor, hatta beni o kadar etkisi altına alıyor ki bir sürü günah işliyorum.

Bu durumda benim ne yapmam gerekiyor? Şifa olduğu iddia edilen duaları okumam gerekiyor. Okuyorum ama geçmiyor. Hatta Kuran okunduğu halde cinlerin dile gelip beni bu şekilde etkileyemezsin diyenleri de duyduk. Çetin ve zorlu cin.

Bu durum yıllarca böyle sürüp gidiyor. Bir hocaya gitmem gerekiyor vs

Cinlerle zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia edenler var. Hatta karı-koca hayatı yaşayanlar dahi varmış. Nedense hep kadınlar cinsel ilişkiye zorlanıyor, ben bu zaman kadar hiç kadın cinlerin erkeklerle ilişki kurduklarını duymadım. Yahu bu nasıl bir iş. Asıl cinlik bu değil midir?
Bende kadın bir cin istiyorum, nasılsa günahı vebali yok, istemeden oluyor.

Allah bir Müslümana böyle bir zulümü yapar mı. Bana neden musallat omuyor? Allah’tan korkun.

Yarın mahşerde Rabbimin huzuruna çıktığımda, cinin musallat olması nedeniyle kılmadığım namazların ve işlediğim günahların, zinanın hesabını verirken “valla benim suçum yoktu cin bana musallat oldu” mu diyeceğiz?

Akıl var mantık var. Yapmayın


bumerank
Sayın İKTİBAS,
Son yazdıkların “cin musallat olması” konusu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuzu ortaya koydunuz kardeşim.
Bimediğin bir konuda sadece yazıyorsun.Ne ne değidir bir öğren ondan sonra konuşuruz.

Allah bir Müslümana böyle bir zulümü yapar mı?
Allah kuluna zulmetmez kardeşim.İmtihan eder.
Bugün tedavisi mümkün olmayan hastalıklar yüzünden yatağa bağımlı yaşayan insanlar var.Bu derdi veren Allah ne diyeceğiz şimdi Allah zulmediyor mu?
Sözlerinin nereye varacağını düşün öyle zikret.

Cin konusunda size tekrar yanıt vermeyeceğim zira kulaktan duyma üç beş bilgi bilgi değildir.


İKTİBAS
Yatağa bağımlı olanların mazeretleri var ve Allah bunları bilmektedir. Ayrıca bu haller, vücup (hak) ehliyetini ortadan kaldırmazlar.

“Allah her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar..”
“…O size dinde bir zorluk kılmadı”
“Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez”

gibi ayetler engelli, hasta kimselere de güçlerinin yetmeyeceği şeyleri yüklememiştir. Buna karşılık cinlerin musallat olmasının delili nedir? Bir takım kimselerin bazı psikoljik sorunlarını ve/veya imanlarının zayıflığı eksikliği nedeniyle ruhlarında meydana gelen değişikliklerinin sebebini bilmemesi ve bunları cinlere bağlaması size göre delil olabilir ama akl-ı selim sahibi kimselere olamaz.

Okudunuz mu?  Gusül sırasında niyet etmek ve besmele çekmek

Aynı rahatsızlıklar ve buhranlar Avrupalıda da var. Ama onlar buna cin demiyor, tedavi oluyorlar. Hadi Müslmanlara oluyor diyelim kafire neden musallat oluyor? Size göre Müslüman bu şekilde imtihan ediliyor, kafir de mi imtihan ediliyor, adam zaten kafir?

Kafire musallat olduğunda kafir kuran okuyamayacağı veya bir hoca’ya gidemeyeceğine göre nasıl kurtulacaklar? Kafir bu tür hastalıklardan tedaviyle kurtuluyor. 8 sene Almanya’da yaşadım sizin gibi sallamıyorum. Tedaviyle kurtulabildiğine göre sizin bütün sözleriniz demek ki havada kalıyor.

Şahsıma küçümseyici tavırlar takınmak yerine saadete gelin ve soruma cevap verin lütfen;

Erkeklere neden kadın cinler musallat olmuyor? İnsanları İbadetten dahi alıkoyacak böylesi bir durumu Kuran neden belirtmez? Eğer bu durum Allah’ın bir imtihanı ise Allah Kuran’ın hiç bir yerinde imtihan konusu olan bir konuda onun reçetesini sunmamazlık yapmaz. Bir yerde imtihan varsa orada mutlaka bunun çaresini de belirtir. Yoksa haşa Allah bunu zikretmemekle kullarına zulmetmiş olur. Hastalık var ama tedavisi yok bu mümkün mü?


ömerhattab
< Akıl var mantık var. Yapmayın >
Varda arkadaş kullanamıyorsunuz?


İKTİBAS
hocam şu bel altına vurma işini bırakın yaa ne kadar kötü bir huyunuz var. Söyleyecek söz bulamayınca hemen konu dışına çıkıp muhatabınızı hedef alıyorsunuz. Yapmayın


ömerhattab
< hocam şu bel altına vurma işini bırakın yaa ne kadar kötü bir huyunuz var. Söyleyecek söz bulamayınca hemen konu dışına çıkıp muhatabınızı hedef alıyorsunuz. Yapmayın >
Bu yazdıklarınız sizi haksız olduğunu gösteriyor…Haksızlığınızı haklı olma uğraşı olarak görüyorum…Bu konuda bilginiz varsa yazın ama yoksa susun bence…Akıl ve matığı buna yormak gerek bilmiyorsak biliyor havası estirmemek gerek…Bizler yapmadığımız birşeyi yaptı gibi göstermeye iftira deriz…


Kırlangıç.
Vesvese imandandır, sahabede de var hadislerle sabit. Biraz makul ve mantıklı olun. Neden hep namaza başlayanlardan “içime dinle ilgili şüpheler giriyor, küfür sözleri geliyor” tarzı şikayetler duyuyoruz? Hemen hemen her dine yönelen insanın başına gelen şey bu. Ben hiç dinine bağlı olmayan birinden bu tarz şikayetler işitmedim. Zaten biraz mantıklı düşünün, şeytan niye kötü biriyle uğraşsın? Adamın batmadığı günah kalmamış zaten, daha ne yaptıracak ona? O zaten kötülüğe kaptırmış gidiyor. Esas iyi yoldakini saptırmaya bakar şeytan, yoksa cennete gidecek. Tercihse kişiye bağlı. Ya o şeytana uyar doğru yoldan sapar ya onu yener de çok yüksek mertebelere yükselir. Şimdi kafirlik bunun neresinde? Ha sen şeytana uyarsan o zaman günah var işte. Biri size “gel rakı içelim” dese şimdi bunda sizin suçunuz ne? Ancak gidip o rakıyı içerseniz sorumlu olursunuz.


İKTİBAS
Vesvese imandan mıdır? Oysa ki Rabbimiz vesvese şeytandır diyor. SubhanAllah!

Eğer birileri namaza duracağı zaman aklına küfür sözleri geliyorsa vAllahi bu kişi imanını tekrardan gözden geçirmelidir. Ne demek bu? Namazı salt eğip kalkmak veya yerine getirilmesi gereken mecbur bir ritüel olarak algılarsanız elbette aklınıza bunlar gelecektir. Sizin geliyor diye herkesin de aklına geliyor mu zannediyorsunuz?
Namazın başında neden besmele çektiğinizi zannediyorsunuz? Eğer bunu bilinçsiz yaparsanız tabii ki besmele ile şeytanı def edemezsiniz.

Okudunuz mu?  Kol bağlama kısmet kapatır inancı nedir?

ömerhattab
< Vesvese imandan mıdır? Oysa ki Rabbimiz vesvese şeytandır diyor. SubhanAllah! >
İmanlı olan kişi yoldan çıkarmak için şeytan vesvese verir deseniz daha doğrudur?


Snowdrop
Tbi ki insan kendi namazda içinden küfür soyluyosa bu şeytana uyup gunah işliyodur.Amma imanı temiz ola bir insaNA NAMAZDA vesvesenin gelmesi normaldır bu imanın guvvetini gosterir vesvesye de iradeli olup uymamak igerekir,imanına zarar getirmemek gerekir.

Hadis-i şerifte, böyle vesveselerin imandan olduğu bildirildi, (Vesvese imanın tâ kendisidir) buyuruldu. (Ramuz)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kötü vesveselerin gelmesine sebep imanın kâmil olmasıdır. Çünkü hadis-i şerifte (Böyle vesveseler, imanın olgun olmasındandır) buyuruldu. (1/182)


İKTİBAS
Bizler kendimizden bir şey söylemiyoruz ki düzeltelim. Bazıları ne dediğini bilmiyor. Doğrusu şudur;

“Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının” Tirmizi


İKTİBAS
o halde hadislerde çelişki mi var demek istiyorsunuz? bakınız sizin verdiğiniz hadis ile benimkisi çatıştı. Ne yapacağız? : ))


ömerhattab
< o halde hadislerde çelişki mi var demek istiyorsunuz? bakınız sizin verdiğiniz hadis ile benimkisi çatıştı. Ne yapacağız? : )) >
< Bizler kendimizden bir şey söylemiyoruz ki düzeltelim. Bazıları ne dediğini bilmiyor. Doğrusu şudur;”Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının” Tirmizi >
< İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:Kötü vesveselerin gelmesine sebep imanın kâmil olmasıdır. Çünkü hadis-i şerifte (Böyle vesveseler, imanın olgun olmasındandır) buyuruldu. (1/182) >
Vesveseler şeytandır…Vesveseyi veren şeytandır?Şeytan kime vesvese verir imanı kamil olgun olana verir…Çelişkiyi gösterseniz seviniriz?


islamyolu
< Erkeklere neden kadın cinler musallat olmuyor? >
Sen duymadın ama ben bunuda duydum. sahiplendiği erkeklerde var. erkeklerede zarar veriyorlar. bir rivayette görmüştüm. süleyman Aleyhisselam zamanında belkısın ya annesi idi yada babası idi Cinlerden di. Cinlerle İnsanlar arasında Fark yok. Hepsi aynı dünyada yaşıyorlar. iç içeler .

< İnsanları İbadetten dahi alıkoyacak böylesi bir durumu Kuran neden belirtmez? >
Kur’an açık açık çok şeyi bildirmiyor daha önemlilerini bildirmiyor. ama çoğu yerde bunların şerrinden sığındırıyor Allah onuda görmeszden gelemezsin.

< Eğer bu durum Allah’ın bir imtihanı ise Allah Kuran’ın hiç bir yerinde imtihan konusu olan bir konuda onun reçetesini sunmamazlık yapmaz.
>

Kardeşim reçetesini sunuyor işte. Felak Nas Ayetel kürsi , daha bir çok ayette yok mu. Peygamberimizin hadislerinde de bir çok dualar yer almaktadır.

Allah izin vermedigi sürece hiç bir Cin Hiç bir insana zarar veremez. Peki Allah izin vermediği sürece İnsan insana da zarar veremez. Ama görüyorsun çevrede ne kadar çok insanlar insana zarar veriyor. işte buradan çıkaracagın sonuç Sebepler Alemindeyiz. Allah diyor ki. Tuvalete besmele çekipte gidin. Erkek ve dişi şeytanların şerrinden bana sığının diyor girerken. Sol ayakla girin diyor. Bunu demesinin sebebi ne . neden desin bunu. Tuvalette banyoda ne var ki ne olacak ki gelip bunları bastıra bastıra bize Habibi aracılığı ile iletiyor. buradan bile sonuca çıkabilirsin.

Evet Tuvalette insanın avret yerleri açılıyor. Banyoda insanın avret yerleri açılıyor. Besmele çekilince Cinlerin gözüne Perdeler geliyor ve avret yerini göremiyorlar. Peki görseler ne olacak. oraya meleklerde giremiyor . seni koruyacak kimse kalmıyor. Birde Müminin silahı Dua kalıyor. Ve Duanıda okumadan girersen bu sefer Sana musallat olma ihtimali çok yükseliyor. Ondan sonra Sen diyebilirmisin Ya rabbim Bana neden Musallat ettin bunları …

Okudunuz mu?  Sabah namazını kaçırdım

bu sözü demeye tabiki hakkın yok. Çünkü orada Sana emredileni yapmadın ve musallat oldular.

bizlere boşuna demiyorlar. küle idrar etmeyin , çöp kenarlarındaki et Kemik parçalarına pislik yapmayın. Onların yiyecegidir. Hadi bakalım onu yaptın yine musallat olma riski çıkıyor.

işte demek istedigim sebepler alemindeyiz. belirli kanunlar var sen onları uygulamak zorundasın , uygulamazsan Rabbim böyle Cinlerede izin verir insanlara zarar vermesi için.

< Bir yerde imtihan varsa orada mutlaka bunun çaresini de belirtir.
>

neden hadisi şeriflerde görüyorsun çarelerini.

< Yoksa haşa Allah bunu zikretmemekle kullarına zulmetmiş olur. Hastalık var ama tedavisi yok bu mümkün mü?

>
Kardeşim şimdi Filistine Allah zulüm mü etti , dünyada nice müslümanalar vahşice şehit edildi. Ne işkenceler çekildi Zulüm mü etti . Sen Allahı ne kadar tesbih edersen Allahta senin gören gözün duyan kulağın olur. o Sana daha çok yaklaşır. şimdi Hastalık var tedavisi yok mu diyorsun. Nice Hastalıkların tedavisi yok tur. Ama Allah katında var mı ? tabiki vardır. ama Tıp bulamıyor aciz . adam gözler önünde eriye eriye ölüyor.

Allah zulüm etmiyor Anlayacagın. Tıpta nasıl çare varsa bir doktura gidiyorsan. Bu cin musallat işlerindede işin ehli hocalar var.

< snowdrop dediki :

Kötü vesveselerin gelmesine sebep imanın kâmil olmasıdır. Çünkü hadis-i şerifte (Böyle vesveseler, imanın olgun olmasındandır) buyuruldu. (1/182) >
< İKTİBAS Dediki :

“Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının” Tirmizi >
ve iktibas en sonda diyor ki.

< o halde hadislerde çelişki mi var demek istiyorsunuz? bakınız sizin verdiğiniz hadis ile benimkisi çatıştı. Ne yapacağız? : )) >
sen nasıl da bunların ikisini çeliştirdin onu çözemedim. sen bu sözü hiç mi duymadın. Namaz kılarken Şeytan seninle uğraşıyorsa , Anlaki sende bir iş var. BOŞ EVE HIRSIZ GİRMEZ..

Şeytanın kafirle alıp veremeyecegi var mı. Zaten onların yolu kaymış. Namaz kılan dinine düşen müslümanlara vesveseler verip onların aklını bulandırmak degilmi amacı. Abdest için değişik şeytan, Namaz için değişik şeytan . şu için değişik bu için değişik. her işle uğraşan şeytanlar vardır. ve bunlardan da Kurtulacagımız nice dualar Kur’an ve Hadislerde bildirilmiştir.


İKTİBAS
Göstereyim, herkesin daha net anlaması için de bir örnekle yola çıkalım, şöyle ki;

3 kişi düşünelim. Bunlar yolda yürürken bir cüzdan buluyorlar. Ne yaparlar?

1- Parayı buldu, en yakın Karakola götürür ve onu almayı aklının ucundan dahi geçirmez. Neden geçirmez, şeytan nerede, hani tam ona bir fırsat çıktı ya? Çünkü Alah’tan korkuyor, haram olduğunu ve doğrusunun bu olduğuna inanıyor. Şeytan bu konuda onunla uğraşamayacağını biliyor.

2- Parayı buldu şeytan da hazırda bekliyor. Amaaaaan boş versene karakola teslim etsem ne olacak koskoca İstanbul’da sahibini nereden bulacaklar. Doğruca aleme gitti ya da mağazalara girdi alışveriş yaptı.

Okudunuz mu?  Tecvid kurallarını kim koydu?

3- Parayı buldu, parayı harcamak ile karakola götürmek arasında bocalayıp duruyor. Bir yanda para cazip geliyor diğer yanda vicdanı el vermiyor. İşte vesvese budur. Zira imanı eksiktir, bocalar, Allah’tan korkmaz, korksaydı tereddüt dahi etmezdi.

Hakiki manada iman etmiş ve Rabbine teslim olmuş bir Müslüman şeytan der geçer çünkü bilir ki;

“Şeytanın nüfuzu, ancak onu dost edinenlere ve Allah’a ortak koşanlaradır” (Nahl, 100)

“Benim gerçek kullarım (var ya), senin onlar üzerinde hiçbir hakimiyetin yoktur” (İsra, 65)

“İman edip Rablerine tevekkül edenler üzerinde şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur” (Nahl, 99)

Pekala bilmeyenler ne yapar? Habire dua okur, vesveseden kurtulamaz, halini cehaletine ve bilgisizliğine, imanındaki zafiyetine vermez de abi bende cin var, cin bana musallat oldu der.
Zira akledemez, şuursuzdur. Suçu başkalarına atmakla kurtulacağını zanneder.

Demek ki ne yapacakmışız. Hayatın her alanında Allah’ım emirlerine riayet ve nehiylerinden kaçınacakmışız. Yoksa şeytanın oyuncağı haline geliriz.

-Allah’ın emri ile menfaatin çakıştığında Allah’a sırtına dönmeyeceksin.
-Başörtü Allah’ın emridir deyip iş başa düşüp Üniversite kazanınca belamların peruk fetvasına sığınmayacaksın.
-Faiz haram deyip sıkışınca ne yapalım bazı alimler zaruret halinde faize cevaz vermişler deyip döneklik yapmayacaksın.
-Allah’ı gökyüzüne hapsedip yeryüzündeki Allah’ın egemenlik hakkını gasbedenleri başına getirmeyeceksin.
-Aidiyet hissettiğin cemaatinin , hocanın, şeyhinin, abinin, tarikatının görüşlerini Allah’ın kitabına tercih etmeyeceksin.
-Kuran’a inandığını söylediğin halde Kuran’ın önüne ve arkasına baka başka kaynaklar, kitaplar eklemeyeceksin.

Bu kadar yeter mi yoksa daha sayayım mı?

Cinlerin musallat olduğu kimseler Müslüman ise cin musallat olmadan önce hiç Kuran okumayan kişiler miydi? Şayet okudu iseler ve dualar fayda veriyorsa şeytan nasıl musallat oldu?

İslamı Kuran’dan ve Sünnetten anlamaya çalışma, bunun yerine başkalarının anladıkları ile anlamaya çalış, İslami gerektiği gibi yaşama, münafıklar gibi bir küfre meylet bir İslama, ikisi arasında bir yol tut sonra arabaya maşaAllah as, kapının girişine besmele yaz ve seni Allah korusun, öyle mi? Yapma, cinlik yapma.

Şeytan Hz Ömer’den neden korkuyordu? O’nu gördüğünde neden yolunu değiştiriyordu? Vesvese imandan ise Hz Ömer imansız mıydı? Sahabelerin bir kısmı neden cennetle müjdelenmişlerdir? Neden Allah onlardan razı onlar da Allah’tan razıydı? Çünkü Allah için, İslam için bedel ödediler. Dinlerini atalarından miras almadılar. Onlar iman ettiler ve imanlarını başkaları değil Kuran inşa etti. Hurafe peşine koşmadılar, bidatlarla uğraşmadılar.

Buna rağmen hala vesvese imandandır, boş eve hırsız girmez demeye devam mı edeceksiniz? Hz Ömer size örnek olmaz mı?

Ya bırakın Allah aşkına.


ömerhattab
İmanın olmasa şeytan sana vesvese verir mi?Ya Hu sen harbiden idrak sorunu mu yaşıyorsun imansız insalarla şeytanın işi ne anlayamadın mı hala ….Biz diyoruz kim imanlı insanları yoldan çıkarmak için şeytan vesvese verir…


İKTİBAS
biz vermez mi dedik? kimin idrak sorunu olduğu belli


cihad38
dikkat edin!! şeytanın verdiği vesvese ve nefsinizin isteğine göre yazmayın.forumda kendi görüşüne aykırı bir yazıyı okuduğunda sinirlenmiş,tepki vermek üzre cevap yazmış kişi nefsine ve şeytana uymuştur. düşmanımız çok güçlü,çok zekiler,dikkat etmek lazım.

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak günahmı ?

İKTİBAS
: )) sen hiç nefsine uymadın yani öyle mi


cihad38
yok hiç nefsimden kurtulduğumu düşünmedim henüz.


ömerhattab
< biz vermez mi dedik? kimin idrak sorunu olduğu belli >
Burdada anlarızki imanın kamil olduğunu anladınız mı…?


onrat33
Şeytan müslümana musallat olur zaten digerleri yardımcıları onlarla niye ugraşsın.


ugurdogan
@İKTİBAS;
Hz. Muhammed(s.a.v)’i bir keresinde bir cinin yüzünü yakmaya çalıştığını, Peygamberimizin de O’nu son anda Allah’ın verdiği bir güçle savuşturarak yakalayıp bağladığını duymadın mı?

Kuran’dan böyle yorumlar çıkarılması gerçekten üzücü. Biri gelir putlara tampaktan bahsedilen ayetleri velilerden yardım isteyene bağlar; bir diğeri de gelir böyle şeytanın vesveselerine aldanan insanları kasteden ayetleri cinlerin vesvese dışındaki rahatsız ettiği insanlara yorar.

Bana da yıllardır böyle nokta ışık şeklinde görünüyorlar. Birşey düşünüyorum misal o sırada, o düşüncemi onaylarcasına bir nokta ışık görüyorum.


Kırlangıç.
Hey Yarabbim imanı olmayan kişinin ne işi var namazla? Işine mi geliyor günde 5 vakit kılmak, sabah namazına kalkmak nefse nasıl da zor geliyor haberiniz var mı? Adamın başına kimse silah dayamadığına göre kendi rızasıyla Allah’ın emrine uyuyor demektir. Bir de sizin başınıza geliyor diye herkesin başına gelmek zorunda değil yazmışsınız, sizin önce su-i zan nedir bilmeniz gerek. Benim aklıma namazda küfür filan gelmiyor. Sadece mumsema’ya üye olduğumdan beri en az 20 kişiden aynı şikayeti okudum inanmazsanız diğer üyelere sorun. Hatta mum hoca bu yüzden vesvese ile ilgili konu açmayı bile yasakladı. Ne tesadüf ki bu insanların hepsi de namaza yeni başlamış ya da en fazla birkaç aydır kılan insanlardı. Aaaa? Namaza başlamış ve şeytan onunla uğraşıyor? Namaza başlamak gibi büyük bir adımı atan kafir mi oldu şimdi?


Snowdrop
< o halde hadislerde çelişki mi var demek istiyorsunuz? bakınız sizin verdiğiniz hadis ile benimkisi çatıştı. Ne yapacağız? : )) >
Ben hadislerde çelişki var dediyimi hatırlamıyorum.hiç bir hadis de çatışma da olduğunu goremiyorum.Çelişki dediyiniz şeye şoyle cevap vereyim

imanlı kişiye vevsese imanın guvvetli olduğu için gelir.vesvese şeytanın bir oynudur ona uymamak gerekir.


Cin Veliahtı
Ya tamam tartışmayı bırakın ya!Yollayın size musallat olan bütün cinleri hem siz kurtulun hem ben cinleri esir alıp el yapımı esrarlı çikolotalı puromu yaktırayım!Bu konuları âlimlerin kitaplarından araştırarak öğrenin.

Diren Ebu Yusuf,

Diren Deybac Afif,

Diren Fekacin Meğmet,

Yıkıl ifritlerin saltanı,

Her Biji Ebu Yusuf!


Kayıtsız Üye
bir gün ben uyurken sesler duyuyorum ne oldugunu bilmiyorum. sanki hem kadın hem erkek sesleri duyorum lütfen yardım edin


Kayıtsız Üye
sen bildiğin beni anlatmışsın aynı şeyler senle aynı şeyleri hissediyorum bide içimden keşke şu olsa filan dediğimde hep oluyor. Önceden çok hoşuma gidiyodu ne güzel her isteğim oluyo diye ama artık istemiyorum…


Kayıtsız Üye
Bumerank, Iktibas Cinlerin yok oldugunu yazmadiki, o sadece Cinlerin Müslümanlara musallat olamiyacagini yazdi. Iste Türkcede yazma ve anlama sorunu ceken, Arapcayi okuyup bunu Türkceye cevrimede kim bilir nasıl sorunlar yasiyorlar 😉


Tascam
Sevgili kardeşim İktibas sözleriniz evet doğru olabilir ama yorumlamak önemli sen eğer kafana göre yorumlarsan Allah muhafaza buyuk günah işlersin bizede vesvese geliyor sana hiç gelmiyormu bence gelmiyorsa kork firavunu hatırlatırım sana

Okudunuz mu?  Günah işlerken besmele çekmek

Kayıtsız Üye
Cinler var olan bir şey dir ve herkeze musallat ola bilir Allah yolunda gitsende müslüman cinler sana musallat demeyimde insani gözüne görünür ve ben hangisiyle ugrasiom bilmiom cin seytan demek degildir bu arada cin cin dir seytansa atesten yaratilan birseydir cin atesden degildir


Kayıtsız Üye
selam aleyküm evet cin var müslüman olanı da kafir olanı da var ve benim eşim o kadar temiz kalpli namazın da Allahtan korkan illahiler ezgiler söyleyen rabbinden korkan rabbimize zikreden biri ve ona cin musallat oldu yani diyorsunuz ya Allah’a tevekül edin iman edin Allah’a şükürler olsun imanlıyız müslümanız yani cin musallat oldumu oluyor rabbim cümlemizi korusun eşimi de tez zamanda kurtarsın inşAllah aminn dua ile selam aleyküm


Kayıtsız Üye
S.a bu konuda seytani yakan duayi kisiye gunluk20 kere okuyun okutun bütün namazlardan sonra suya okuyun icirin evin banyo wc haric hafifce sulayin bütün 5 vakit namazdan sonra okuyun gungun iyi olur kurtulur


Kayıtsız Üye
hocam benim iki tane kızım var büyük kızım iki buçuk yasinda ben namaz kılarken agliyo bana namaz kildirmiyo ben korkarım namaz kılma diyo ama kendisi seccadeyi serip namaz kiliyo lailehe illAllah diyo başkası kılarken onunla kiliyo namaz sürelerini benden tekrarlayıp okuyo küçük kızında bir yasinda oda uykusunda bazen agliyo acaba bir şey mi var bende bazen sanki arkamda biri varmış gibi hissediyorum lütfen cevap yazar misiniz ne yapabilirim.Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin ashabindan bir kaç kisi ona bize seytan vesvese veriyor bu bizi rahatsiz ediyor demisler. Peygamber efendimizde hz.aliye sen söyle
Demis.oda hirsiz bos eve girmez demis.yani cinler (seytan) seninle oynuyor seni kandirip kötü yolla sevk etmek istiyor.aklina girip sanki sen düsünmüssün gibi gösterip namazdan ve ibadetten vaz gecirmek istiyor.sen Allah’a sigin ve vazgecme Allah yardımcımiz olsun


Kayıtsız Üye
Sana erkek çin musallat olmuş eğer kız olsaydı 15 yaşına geldiğinde seni oldurebilirdi sen kurtulmak için kuranı bikere eline al ve eğer alamiyosan onlara soyle ki “benim sizden korkum yok benim Allahtan Korkum Var” diceksin eğer diyemessen içinden bismillah Allahin adini tam 40defa hep soyle ezan okundugunda esneme agzini kapat onlar senle konusmaya çalışıyosa konusma yataginin yanina kuran astir sakin muska yada nazar boncuğu asma buyuluemis olabilirler sen dediklerimi yap ama eğer senle konusurlarsa dediğim gibi şöyle günde 41 defa ihlas felak nas ve fatiha oku


Kayıtsız Üye
Cinler insana banyo ederken çiş yaptığında bulaşırlar bunlardan kurtulmak için ayatı hamse okumalısın tahassun dualar var bunları oku belliki sana bulaştılar her yerde çişini yapma dışarda sıkışırsan pet şişe içine yap bolca dua oku


Kayıtsız Üye
Rukye aç dinle sen dinledikçe onlar yanar ve yok olur

Tek inancın Allah olsun gerisi fasa fiso Rab izin vermedi yi sürece kimse sana musallat olamaz

Okudunuz mu?  Tek başına namaz kılarken doğru mu yapıyorum ?

Kayıtsız Üye
Evet musallat olmuslar BIR BARDAK SUYA saffat suresinin tamamini oku o zaman gucleri zayiflar ve seni rahatsiz edemezler yatmadan önce namaz abdesti al ve (1: fatiha )3:ihlas 1:felak 1:nas 1ayetel kursi 33:subhanAllah 33elhamdullillah 34 :Allahu ekber 100estagfurullah okuyup avucuna ufle ve Vucudunun her tarafini sivazla sonra ALLAHIN IZNIYLE


Kayıtsız Üye
İsmail abi müşrik ve kafir her zaman karıştırılan ifadelerdendir. Müşrik hem Allah a iman eden hemde araya aracı koyandır,yani şirk koşandır. Zaten müşrik şirk kelimesinden gelir.Ama kafir Allah ı tamamen yok sayar ve Allah ın varlığını birliğini inkar ederse küfre düşer.Kafir ifadesi de كفر inkar etti, küfretti kelimesinden gelir.Selam ve dua ile


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bana yardımcı olun 2sene önce carpılmıstım ve hocaya gittim hoca bana muska yaZdı gitmeden önce ayaklarda uyusma kollarda sanki bisey hareket ediyomu givi migdemde ve ayaklarda bir his çok rahatsı edici uyuyamıyodum aglamak geliyodu içimden hep kötü seyler düşünme beynımde timör var diyosum tek düşündüm buydu bana vesvese ve korku geliyodu ve muskayı taktım bir ara iyiyidin ama gene öyle yim su aralar aynı seyşeri yasıyorum napmam gerek dun gece uykuya dalcaltım bogazımda hırlama gibi bir ses uyandım sonra yine aynı rahatsızlıklar var bende

Ben ıkı sene önce carpılmıstım ellerimdr ayaklarımda bir uyusma ve bir his migdemde aynı sekılde uyuyamama aglama kendimi hasta ilan ediyofum hep aynı sey beynimde timör var dıyodum bundan baska biley düsünmüyodum hocYa gittim muska yaZdı bıt senedir iyiydim Ama aynı sikayet gene basladı bende ayaklarımda uyusma biley varmıs hissi migdemdede atnı sekılde çok rHtsız edici aglayzım geliyor beynimde bir hastalık var dıyorum aklımd hep o var gece yatmıyorum gep bir sinir hali mutsuzluk dun gece uykuya dlınca sanki bogaZımda korkunc bir hırıltı uyandım bir iyiyim birden bızey oluyor korkuya kpılıyprum ve çok kötü oluyorum nap bilirim


Kayıtsız Ü
Bende de halsizlik namaz kılma ma Kuran’da uzaklaşma olyor değişik değişik hayvanlar eve girdi bunları ya.oldurduk yada yakalayıp atık
bunda cinler sürümlü ola bilir er mi? Ne yapmam.gerek


mum
< cinler sürümlü ola bilir er mi? Ne yapmam.gerek >
Şeytan ve cinler, ihlaslı kullara asla hiç bir zarar veremezler.
Siz Rabbinizle iyi olun, emir ve yasaklarını yerine getirin ve mutlaka evde Kuran okuyun.

Namazdaki halsizlik için izleyiniz lütfen:


cin musallatı nasıl anlaşılır, üç harflilerin musallat olduğunu nasıl anlarız, cinlerin musallat olduğunu nasıl anlarız

Bu kategoride yer alan Bazı peygamberlere özel isimler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinlerin Bana Musallat Olduğunu Hissediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.