Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Olta ucuna canlı solucan veya kurtçuk takarak balık avlamak caiz midir?

Olta ucuna canlı solucan veya kurtçuk takarak balık avlamak caiz midir?

Fetva Meclisi
Olta ucuna canlı solucan veya kurtçuk takarak balık avlamak caiz midir?

Hz. Peygamber (s.a.s.), etlerini yeme niyeti olmaksızın sırf zevk için hayvanların öldürülmelerini ve avlanmalarını yasaklamıştır (Nesâî, Edâhî, 42). Fakat insanlara menfaati dolayısıyla bazı hayvanların avlanılmasına veya korunma amacıyla, yakın bir tehlike arz eden zarar verici (muzır) hayvanların öldürülmesine cevaz verilmiştir (Buhârî, Bed’ü’l-Halk, 16). Solucan vb. bir hayvanın doğrudan kendisinden istifade etmek için değil de onun vasıtasıyla başka bir hayvanı elde etmek için canlı olarak oltaya takılması insanların yararına yönelik olması açısından sakıncasız gibi görünmekte ise de başka alternatiflerin bulunması halinde bundan kaçınılması daha uygun olur.

Okudunuz mu?  Recm ayeti var mıydı, Hz. Peygamber kimleri recmettirdi? Zina edene ceza vermek, rahm

solucanla balık tutmak günah mıdır, balık iğnesine solucan takmak günahmı

Bu kategoride yer alan Bir erkeğin bakımını yapan kadının erkeğin mahrem yerlerine bakmasının hükmü nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Olta ucuna canlı solucan veya kurtçuk takarak balık avlamak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.