Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır?

Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır?

Fetva Meclisi
Çevirgel döngel duası diye bir dua var mıdır?
çevirgel döngel duası

Duanın ana gayesi insanın Allah’a halini arz etmesi ve O’na niyazda bulunmasıdır. Dolayısıyla dua kulun Allah’a yaklaşması anlamını taşır (Bakara, 2/186). Önemli olan duada dile getirilen talep ve temennilerin dine aykırılık arz etmemesidir. Dini kaynaklarda insan hayatında duanın önemine çeşitli vesilelerle vurgu yapılmış (Tirmizî, Deavât, 1), inananlara nasıl dua yapılacağı hususunda örnekler de sunulmuştur (A’raf, 7/55). Gerek Kur’an-ı Kerim’deki dua örnekleri ve gerekse Peygamberimiz’den (s.a.s.) nakledilen bu konudaki hadisler arasında çevirgel/döngel duası diye bir dua yoktur.

Okudunuz mu?  Kuran okunan eve cin girer mi?

döngel duası, dön gel duası, çevir gel dön gel duası

Bu kategoride yer alan Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhîd okumanın dini dayanağı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.