Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhîd okumanın dini dayanağı var mıdır?

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhîd okumanın dini dayanağı var mıdır?

Fetva Meclisi
Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhîd okumanın dini dayanağı var mıdır?
kelime-i tevhid nedir

Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile Allah’ı birleme cümlesi demektir. Lâ ilahe illAllah sözünden ibarettir ve Allah’tan başka ilah yoktur. demektir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illAllah diyendir (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur. Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir. Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için çok sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Rasûlüllah (s.a.s.): En faziletli zikir La İlahe İllAllah; en faziletli dua da elhamdülillah demektir. (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur. Bunun yanında günde yüz defa lâ ilâhe illAllah diyenin çeşitli şekillerde mükâfatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır (İbn Mâce, Edeb 54). Sahih hadislerde belirtilenler dışında dua veya zikirlerin belli sayılarda yapılması gerektiğine inanıp bunu iddia etmek doğru değildir.

Okudunuz mu?  Sakal bırakınca sakalı okutmak gerekirmi okutmayınca günaha girilir mi?

70 bin kelime i tevhid, 70000 kelime i tevhid okuyanlar, 70000 la ilahe illAllah fazileti

Bu kategoride yer alan Ehli kitabın kestiği hayvanların etini ve yemeklerini yemek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhîd okumanın dini dayanağı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.