Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:41
hac
Yönetici

Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?

Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?

Fetva Meclisi
Borçlu olan kimse kurban kesebilir mi? kısaca

Borcu olan kişilere Kurban vacip değildir. Ancak borcu olduğu halde malıda varsa ve borcu malından az ise o kişininde kurban kesmesi gerekir


Kurban

byagmur
Hocam; önceden niyeti edilmiş parası ödenmiş kurban payı başkasına satılır mı ve kurban kesmek ten vazgecilir mı? Hocam eşimin tayini olduğundan şehir dışına yerlesicez mecburi borca gircez bu durumda kurban kesmek yine de vacip mi?

Okudunuz mu?  Umre mi yoksa tavaf yapmak mı daha iyidir?

Yorum: Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi?

mum
Adak yapmamışsa Kişi aldığı hayvanı satabilir, Kurban Bayramı’na daha çok zaman var. Kurban Bayramı geldiğinde paranız varsa alıp kurban kesebilirsiniz, yoksa yapacak bir şey yok.


Yorum: Mülakatta el sıkışmanın hükmü nedir?

hemşir
Selamın aleykum.Benim düğünüm 11 ağustosta olucak inşaAllah 150 gram altınımız olucak çeyrekler falan da takılabilir kirada oturuyorum 1100 lira kira 10.000 lira gibi yaklaşık bir borcum var düğün deki masraflarin nerdeyse hepsini babam karsiladi Allah razı olsun salon parası artı ilahi grubu 15.000 lira ya yakın bir mebla da oraya vericek babam hemşireyim ben atandım ancak soruşturmam devam ettiği için henüz ise başlamadım ne zaman başlarım belli değil bir gelirim yok bana kurban kesmek vacip midir yada eşime ediminden bir işi yok henüz.Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Hacca Rabbim çağırdı demek terbiyenin gereğidir

vel Fecr
artılar eksilerden fazlaysa ve hayvan kesebilme gücünüz yerine geliyorsa kesmeniz gerekir. ancak hayvan kesince zora giricekseniz kesmemenizde bir behis yoktur.


mum
Hemşir kardeş.
Hanefi mezhebine göre, hem bizdeki o borçlar bu sunduktan sonra yanınızdaki para 80 gramı değerindeyse kurban kesmeniz vacip’tir.
Üç mezhebe göre, kadının süs eşyasından’na zekat alınır ne de kurban kesilir, süs eşyasına dokunulmaz.

Okudunuz mu?  Kadınların hac veya umrede adet hallerini geciktiren veya öne alan ilaç kullanmaları caiz midir?

kurban kesmek

Bu kategoride yer alan Kadınların hac veya umrede adet hallerini geciktiren veya öne alan ilaç kullanmaları caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.