Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

Şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur bilgi verir misiniz


Cevap: şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

Muhasibi
Şükür Namazı

Insaniz, kuluz. Zaman zaman gerceklesmesini istedigimiz bir sürü dileklerimiz vardir. Bu dileklerimizin bazilari bir kaç dakika icerisinde veya yillarca sonra gerceklesmektedir. Hic bikmadan Yaradan’a günlerce, aylarca, yillarca dua ederiz kabul olmasini dileriz. Gerceklesen dileklerimizin gerceklesme zamani ne kadar uzunsa sevincimizde, mutlulugumuz da o kadar büyüktür. Insaniz, beklemedigimiz anda birisinden bir hediye alsak o kisiye tesekkür üzerine tesekkür ederiz.
Peki, insanlara minnettarligimizi göstermeyi iyi biliriz, neden asil verene sükretmeyiz? (Sükür; Rahman’a verdiklerinden dolayi tesekkür.) Sükretmenin tek yolu sükür namazı degil, oruc tutmak, sadaka vermek, namaz kilmak, Allah’i zikir etmek gibi..
Allah yolunda, Allah rizasi için kilinan iki rekat sükür namazının verdigi tat, diledigimizin gerceklesmesi kadar huzur ve mutluluk vericidir.
"Allah’im ben istedim sen verdin, hamd olsun."
Iki rekat sükür namazı yeri gelir bir baska muradimizin gerceklesmesine kapi aralar, yeri gelir bin türlü belayi basimizdan def eder, yeri gelir yeni kurulan yuvadan seytani uzaklastirir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken harf yutarsak dua bozulur mu?

Kılınışı:

1. Rekat

Niyet (Niyet ettim Allah rizasi için sükür namazı kilmaya)

Tekbir (Allahu Ekber)

Sübhaneke, Euzu Besmele, Fatiha- Zammi Sure

Ruku (Sübhanerabbiyelazim)

Secde (Sübhanerabbiyelala)

2. Rekat

Besmele, Fatiha Suresi, Zammi Sure

Ruku

Secde

Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena

Saga ve sola selam

Allah kabul eylesin.


Cevap: şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

imam
Şükür namazı, nafile bir namazdır. Bu namaz bir felaketten, bir belâ ve musibetten kurtulunca, Allah’a olan şükrümüzü ifade etmek için kılınabilir. Peygamberimiz (asv)’in de bazı zamanlar bu şekilde namaz kıldığı bildirilmektedir.

Peygamberimiz (asv) Allah’ın daveti üzerine Miraca yükseldi. Miracın ilk basamağı olan Kudüs’e, Mescid-i Aksâ’ya uğradı. Orada iki rekat şükür namazı kıldıktan sonra göklere yükseldi. Bedir Savaşı bütün dehşetiyle devam ediyordu. Yıllarca Peygamberimize ve Müslümanlara her türlü eziyeti ve işkenceyi yapan, İslam’ı yok etmek için her türlü yolu deneyen Ebu Cehil’in öldürüldüğü haberini alır almaz, Peygamberimiz (asv) hemen iki rekât şükür namazı kıldı.

Okudunuz mu?  Erkek ve kadının namaz kılış şekli

Hendek Savaşı günlerinde Müslümanlar çok büyük sıkıntılar yaşadı. 10 bin kişilik bir ordu ile Mekke müşrikleri İslâm’ı Medine’den silmek için yola çıkmışlardı. Savaşın en ateşli günleri idi. Cenâb-ı Hak bir fırtına çıkararak düşmanı büyük bir bozguna uğrattı ve müşrikler Medine’yi terk etmek zorunda kaldılar. Peygamberimiz (asv) bu haberi alır almaz hemen iki rekat şükür namazı kıldı. (İbni Kesir, el-Bidaye 4/130-132)

Şükür namazı istendiği zaman kılınabilir. Bunun belli bir zamanı yoktur. İki rekat ve daha fazla da kılınabilir. Fakat kılma mecburiyeti yoktur. Çünkü nafile bir ibadettir.


Cevap: şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur

mum
Şükür namazı nedir nasıl kılınır? kısaca

Okudunuz mu?  Denize girdikten sonra namaz kılmak için gusül abdesti gerekir mi?

Allâh Teâlâ’nın ihsân etmiş olduğu sayısız nimetlere şükretmek bütün insanların yerine getirmesi gereken bir borçtur. Şükür, verilen nimeti artırdığı gibi, şükürsüzlük de onun zevâline ve hatta sâhibinin şiddetli bir azâba mâruz kalmasına sebeb olur. Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve selem- sevindiğinde veya sevindirici bir haber aldığı zaman Allâh’a şükretmek için secdeye kapanır ve namaz kılardı. Nitekim İslam’ın azılı düşmanı Ebû Cehil’in başının kesildiği kendisine müjdelendiği zaman iki rek’at şükür namazı kılmıştı (İbn-i Mâce, İkâmetü’s-salât, 192)

Enes bin Mâlik -radıyallâhu anh- de şöyle anlatmaktadır: "Nebiyy-i Ekrem -sallallâhu aleyhi ve selem-, bir ihtiyacının görüldüğü hususunda müjdelenmişti, bunun üzerine hemen secdeye kapandı." (İbn-i Mâce, İkâmetü’s-salât, 192)


Kayıtsız Üye
Allah’a şükür etmek için kılınan namazdır.


Kayıtsız Üye
Allah’a şükür etmek için iki rekat şükür namazı kılalım


Kayıtsız Üye
şükür namazı kılmak çok basittir ama çok az kişi kılıyor


Kayıtsız Üye
Rabbim e binlerce şükür bu gün bir evladım oldu binlerce şükür Allah ım olamayanlara da hayırlısıyla nasip etsin arkadaşlar bebegim çok küçük dünyaya geldi veren Rabbim binlerce şükür sizlerden dualarınızı istiyorum çümlesinin içine Rabbim in bana ve eşime olan armağanı için hepinizden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

Kayıtsız Üye
Rabbim mübarek kılsın,ailesine hayırlı bir evlat,insanlığa hayırlı bir insan ve kendisine hayırlı bir kul eylesin.Küçük bir hatırlatma,mutlaka hak vereceksiniz;binlerce şükür yerine sonsuz şükürler olsun demeyi hep uygun görmüşümdür.Rabbim sizden de razı olsun.


Oyaz
Yukarıda da gördüğünüz gibi ama bazı ayrıntılar yok galiba


Kayıtsız Üye
Allah anneli babalı büyütsün vatana ve millete hayırlı bir insan eylesin inşALLAH…


Kayıtsız Üye
Nafile ibadetler de okumamız istenen zammı sureler illaki sırasına göremi okumamız gerek mesela ben inşirah ve asr okumak istiyorum yada ayetel kürsü veya amenerresulu yu okuyabilirmiyim bu yüzden bazen evvabin veya kuşluk kıldığım zaman sıradan elemtera liilafi okuyup kılıyorum

Okudunuz mu?  Namaz kıldıktan sonra nasıl dua edilir

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN


Şükreden
Allahım sana şükürler olsun ki Takdir aldım çalıştığım için.


Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler Allah razı olsun sizden

Rabbime şükürler olsun .


Kayıtsız Üye
Allah hayirli omürler versin Allah anani
babani buyutsun


Kayıtsız Üye
Allah vatanina milleetini hayirli genc eylesin Allah anani babani buyutsun


Kayıtsız Üye
Benim için güzel bir aliskanlik oldu. Banyodan cikinca zaten abdestli oldugum için yatmadan önce iki rekat sukur namazı kiliyorum. Allah hepimizin kildigi namazlari kabul eylesin ve bizlere hem bu dünyada hem de ahirette rahmet eylesin… 🙂 Çanakkale’den selamlar


Kayıtsız Üye
Yüce Allah ım kıldığımız namazları kabul makbul eylesin ……. Amin


Kayıtsız Üye
Merhabalar, benim bir sıkıntım var. Bu yaz annemle birkaç türbe gezdik ve ben çok dua ettim. Olmasını en çok istediğim 2 şeyden birisi kabul oldu. İkincisi için dua etmeye devam ediyorum. Lütfen sizde benim için dua eder misiniz?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken cübbe giymek sünnet mi?

BIR ISIM
Allahım bızlere gerçekten o kadar nımet vermış kı; aldığımız nefes, gördügümüz göz duyduğumuz kulak elımız ayağımız… Saymakla bıtmez. Hepsı bızler ıçın bırer nımettır. Allah bıze bu kadar nımet vermış bızde Allah rızası ıçın ve şükretmek ıçın şükür namazımızı kılarız ınşAllah.Allahım herkesın yar ve yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
Allah (c.c.) razı olsun
Rabbime çok şükürrr


Kayıtsız Üye
Şükür namazına başlarken euzu besmele şartmıdır sadece besmele çekilir mi


arifselim
Şükür namazı da normal iki rekatlık namaz gibi kılınır. Örneğin sabah namazının iki rekat sünneti nasıl kılınıyorsa aynen o şekilde kılınmalıdır. Fatihanın başında euzu besmele çekilir ve fatihaya geçilir.


Çok şükür
Yaradan yüce mevlama ne kadar şükretsek azdır ne mutlu elimiz kolumuz sağlıklı Allahım sana şükürler olsun ALLAHÜEKBER


enver emişçi
yerin ve arş ‘ın tek sahibi olan ALLAH a hamd olsunki geçen 11şubat gece yarısı bir trafik kazası gecirdik benim tarafım oturduğum yer tamamıyla paramparca araba ön çamurluktan tutun arka çamurluka kadar koltuk tavan dahil komle paramparça ve RABBİN bir mucizesi orda tecelli etti elhamdülillah sağsalim yara almadan ikimizde kurtulduk RABBİM e onun büyüklüğü kadar şükür ELHAMDÜLİLLAH ve şükür namazını kıldım eve gelince namazda sonra öyle bir huzur yaşadım ki tarifi imkansız yani huzur secdededir rabbinize her daim secde edin çünkü o ALLAH o sahibimiz o yaraddan o yerin ve arşın mutlak tek sahibi ancak ona sığınır ona kulluk ederiz varlığının büyüklüğü kadar ELHAMDÜLİLLAH ya RABB

Okudunuz mu?  Namaz müslümanlara ne zaman farz olmuştur

Kayıtsız Üye
Bismillah bizi biz edene
her şeyimizi verene verecek olan rabbimize sonsuz sinirsiz şükür ler olsun
her türlü övğüye hamda layik olan mevlamiza ebedi hamdü senalar olsun
sayisiz ve karşiliksiz her şeyimizi veren ve de verecek olan tüm kainatin rabbine sahibine ilelebet elhamdulillah lar olsun
nasip ettiği edeceği manevi güzeliklerinize yaratip yaşatanimiz ayri ayri şükürler olsun
dünya ve ahiret nimetleriyin hepsine ayri ayri ayri şükürler olsun
verdiğin vereceğin şifalarina ayri ayri şükürler olsun
verdiğin vereceğin riziklara ayri ayri daim şükürler olsun
ettiğin edeceğin yardimlarina ayri ayri şükürler olsun
kurtardiğin kurtaracağin her türlü sikintilara ayri ayri şükürler olsun
verdiğin vereceğin her türlü selametlere ayri ayri ayri
bildğimiz bilemediğimiz gördüğümüz göremediğimiz ne kadar dünyada ve ahirette nimetin var ise hepsine ayri ayri ayri şükürler olsun nasip ettiğin edeceğin her şeyi inşAllah ilahi rizasi dahilinde kullananlar olmak duasai ve dileğiyle elhamdulillahi rabbil alemin amin amin amin

Okudunuz mu?  Hamile kadın oturarak nasıl namaz kılınır

Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm, sonsuza kadar nafile namazı kılmak adanır mı? adayıp kılmazsak örneğin kardeşim iyi olursa diye nafile namazı adasak sonsuza kadar ve kılmazsak ne olur kardeşimin hasta olması benim yüzümden midir kardeşim hala hastsa ben kılmadığım için mi hasta oluyor kılmazsam bişey olur mu kardeşime

Hocam doktora gidiyorum okb hastasıyım. Hocam sonsuza kadar bişey adayamıyorsak adağım geçersiz mi sayılıyor o zaman nolur cevaplayın

Okudunuz mu?  Tek Ayetle Namaz Kılınır Mı?

Hocam duramıyorum dayanamıyorum nolur soruma cevap verin ölene kadar bişey adamak geçersiz mi sayılıyor yani
Kader midir bilmiyorum ama kardeşim hasta ve ben kendim vicdan azabından duramıyorum. Allah rızası için içim bir nebze rahatlasın


arifselim
Aleykum selam. Bu vesveselerden soru sorarak kurtulamazsın. En doğrusu bir doktora görünmek olur ki bu daha isabetli olur. Sonsuza kadar bir şeyi adayamazsın.


Kayıtsız Üye
Hocam Allah rızası için sorumu cevaplayın kendime bişey yapmaktan korkuyorum. İçimi rahat edicek bişey söyleyin. Bunun bir kefareti felan var mıdır


ACİLSERVİS
Sonsuza kadar bir şey adayamazsın demiş zaten. sen hala kefaret diyorsun. Adağı geçerli olmadığını söyledi. Adak yoksa verilecek bir kefaretede gerek yok.


ÖMERASAF 33
Ya rabbi iblis şükretmedi şeytan oldu

kabil sükretmedi katil oldu

bizleri nefsimizden alı koy sükredenlerden eyle amin…


Kayıtsız Üye
Benim derslerim bir turlu olmuyordu Allah’a çok dua ettim ve sabrettim istedigim oldu Allah a sukurler olsun

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan ve cumayada gitmeyen ile kurban ortaklığı caiz midir?

Kayıtsız
harika bir namazdır ALLAH ın bize nafile gönderdiği namazdı kılınması zorunlu değildir


Kayıtsız Üye
Arkadaslar bu mubarek ramazan ayinin son iki gunu benim bir dilegim var sizden rizam herkesten dua istiyorum simdiden Allah hepinizden razı olsun isAllah beni kirmasiniz tesekurler


Kayıtsız Üye
Rabbim seni zikredebilmem için bana sağlık sıhat ver kiii ahiretimi kazanmaya gücüm olsun ,Allahım beni bir an olsun nefsimle baş başa bırakma .yoksa halim nice olur ,imandan ayırma Allahım


şükür namazı nasıl kılınır, şükür namazı, şükür namazı kılınışı

Bu kategoride yer alan Öğle namazının ilk sünneti kaçırılırsa ne yapmak lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şükür namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.