Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

Kayıtsız Üye
Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra nikahtan boşanıldığında kadının yine 3 hayz dönemi iddet beklemesi şartmıdır?İddet döneminin amacı hamilelik olma durumunda çocuğun nesebinin belirlenmesi değilmidir?


Yorum: Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

arifselim
İddet bekleme süresi talak yani boşanma gerçekleştiği andan itibaren başlar. Bunun amacı sadece hamilelik durumunun ortaya çıkması için değildir. Evlilikle birlikte kadın ve erkek sadece cinsel ilişki ile aralarında bir bağ yoktur. Aynı zamanda bu nikahın manevi büyük anlamı da vardır ve boşanan bir kadın 3 hayız dönemi beklemesi gerekir.

Okudunuz mu?  Dinde kadın istemediği halde eşi için çocuk yapmak zorunda mıdır?

ayrı yaşayan kadına iddet beklemesi şartmı

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.