Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

Kayıtsız Üye
Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler lazım yardımcı olur musunuz


Cevap: Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

Muhasibi
En üstün ve en değerli amel, sevdiklerinizi Allah rızâsı için sevmek, sevmediklerinizi de yine Allah rızâsı için sevmemektir (Terğîb)

Okudunuz mu?  Sanki ölümü hissediyorum ne yapmalıyım

Kardeşine gülümsemen, iyiliği emredip kötülükten sakındırman, yolunu şaşıranlara yol göstermen, yol üzerinde eziyet veren diken, kemik gibi şeyleri kaldırman, senin su kabından onunkine boşaltman sadakadır (Terğîb)


Îmânı kâmil olan insan sevdiği kimseyi ondan menfaat gördüğü için değil, sırf Allah rızâsı için sevmelidir Gerçek îman da budur (Terğîb-VI, 22)


Şüphesiz bir kısım adamlar vardır ki insanlara görünen işlerde cennet ehline yaraşan işler yaparlar Hâl bu ki onlar cehennem ehlidirler Ve yine insanlardan öyle kimseler vardır ki, insanlara görünen işlerde cehennem ehlinin yapacağı işleri yaparlar Hâl bu ki onlar cennet ehlindendir
(Buhârî-VI, H No: 110)


Üç sıfat vardır ki, bunlar kimde bulunursa, Allah o kimseyi himayesine alır ve onu Cennete koyar. Bunlar: Zayıflara yumuşak davranmak, anne ve babaya sevgi ve hürmet, emri altındakilere iyilikle muamele etmekdir.
Ravi: Tirmizi, Kıyame 48

Okudunuz mu?  Söylenen her söz içinden çıktığı kalbin libasını taşır sözünün açıklaması nedir?

Kıyamet günü, insanların Allah’a en sevgili ve mekân olarak en yakın olanı, âdil imamdır, Allah’a en menfuru, O’ndan mekân olarak en uzak olanı da zâlim sultandır.
Ravi: Tirmizi, 1329

Büyük cürümlerin en büyüğü, dünya sevgisidir.
Ravi: Deylemi

Okudunuz mu?  Okul tatilinde İETT kartı kullanmak kul hakkı mıdır

Allah’ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah’ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.
Ravi: Tirmizî, "Deavât", 73

Müsafaha edin ki, kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.

Okudunuz mu?  Gündüzün şerri, gecenin hayrından daha iyidir, anlamına gelen bir hadis var mıdır? Musibetler neden genelde geceleri olur

İnsanlar arasında Allah’ın en çok sevmediği kimse, barışa yanaşmayan inatçı hasımdır.
Ravi: Buhari, Ahkam 34


Yorum: Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

Kayıtsız Üye
teşşekkür ederim yarın din kültürü sınavım vardı öğretmen hadisi şerif sorcaktı burdan öğrendim sağolun MUMSEMA

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'i bağırarak yüksek sesle okumak

dostlukla ilgili hadisler, arkadaşlık ile ilgili hadisi şerifler, dostlukla ilgili hadisi şerifler

Bu kategoride yer alan İmam nikahı sarhoş iken bozulur mu? sarhoşun karısına boş ol demesi geçerlimi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.