Anasayfa
4 Eylül 2022, 2:51
missa
Abone

Peygamberimizin kabri

Peygamberimizin kabri

Kayıtsız Üye
arkadaşlar bu sitedeki aşağıdaki ilk yorumdaki olay çok dikkaatimi çekti, buna dair intenrette bilgide göremedim.gerçe iddaaya göre 500 sene demiş.doğruluğu bilinmez ama sizin yorumlarınız nedir ?

Peygamber Efendimizin Mezarı

Peygamberimizin kabri
İnternet üzerinde Peygamber Efendimizin Kabrinin resmi diye dolanan resimlerin hepsi sahtedir. Böyle resimlere kanıp arkadaşlarınıza göndermeyiniz. Bunlar zaten maddi şeylerdir. Peygamber Efendimiz kalplerimizdedir. O bizim Peygamberimiz, yol göstericimizdir. Binlerce kez salat ve selam olsun sana Ey Resulu Ekrem..

Fakat bizim yüzde yüz bildigimiz bir şey vardirki: Peygamber efendimizin aleyhisselatü vesselam türbesinin her tarafının kapalı olduğu, kapısının, penceresinin olmadığı, duvar örüldüğü, içerisinin hiç bir şekilde gözükmedigi, bunu yapanında Yavuz Sultan Selim han hazretlerinin olduğudur. Yani Peygamber Efendimizin Kabrinin RESMİ YOKTUR.
Sadece dış kapılarının resmi bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

Bu resmin sol tarafındaki ortası delik büyük yuvarlak daire EFENDİMİZ’in Baş hizasını göstermektedir.Ortadaki daire Hz Ebubekir ve ondan sonraki yani sağ taraftaki yuvarlak dairede Hz.Ömer’in Baş hizalarını göstermektedir.

Bu resimde Hacıların ziyaret amaçlı geçtikleri yerdir.
Detaylı bilgi;
Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellemi,Hazreti Aişe RadıyAllahu Anha Validemize ait odalarında vefat etmiş ve aynı yere defnedilmiştir.Daha sonra Hazreti Ebu Bekir RadıyAllahu Anh ve Hazreti Ömer RadıyAllahu Anh da buraya defnedildiler.Bu Hücre i Saadet fotograftakı kadar genıs bır alan degildi en fazla 3 ya da 4 kişinin defnolunabılcegı kadardı cunku bır rıvayette Ahir zamanda yeryüzüne inecek olan Hazreti İsa Aleyhisselam ın da buraya Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in yanına defnolunacagı gecer.En dogrusunu Alemlerin Rabbi olan Allah Teala bilir..
Öncelıkle bu ıkı fotografa dıkkatlı bakarsanız fotograflardan renki olan da sagrakı sandukanın kaldırıldıgını gorursunuz.Bu Kabrin kime ait oldugunu bilmiyorum fakat Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem e ait olmadıgına dair deliller yazacagım
Fotografların gercegı yansıtmadıgını acızane soyle idrak ettim
Bilinen gerçekleri yazayım ..Hucre i Saadet te Kıble yönüne doğru en sag tarafta Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in Kabri Şerifleri vardır ve hiza olarak en ondedır .Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in solunda ve hiza olarak biraz gerisinde Hazreti Ebu BEkir RadıyAllahu Anh ve Hazreti Ebu Bekir RadıyAllahu Anh ında solunda ve hiza olarak bıraz gerısınde Hazreti Ömer RadıyAllahu Anh defnolunmustur.Yanı Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in sag tarafında herangı bır kabrı serıf bulunmamaktadır.Ayrıca Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in Kabri Şerif inde Sandukanın oldugunu bugüne kadar hıc bır yerde ne gördüm ne duydum
Efendimiz Resulullah Salllahu Aleyhi Vessellem in torunu Hazreti Hasan RadıyAllahu Anh Medine de vefat ettiği zaman vasiyeti üzere kardeşi Hazreti Hüseyin RadıyAllahu Anh tarafından ilk önce Hücre i Saadet e götürüldü.Hazreti Hasan RadıyAllahu Anh ın buraya defnedileceğini sanan bazı kimseler itiraz ettiler.Büyüyen tartışmalar araya girenler tarafından yatıştırıldı ve cenaze Cennetül Baki Kabristanına götürüldü.Bir daha böyle hadiseler yaşanmaması içinde Hücre i Saadet in kapısı işlenmiş taşlarla örülerek kapısı olmayan duvarla tamamen kapatıldı.Ömer bin Abdülaziz tarafından Emeviler döneminde bu odanın etrafına Kabe ye benzememesı ıcın besgen şeklinde bir oda daha yaptırıldı ve onada kapı yerı bırakılmadı.daha sonrakı yıllarda perde ile örtülen bu odanındışı parmaklık ile çevrildi.Ziyaretçiler Kabri Saadet i parmaklık dısından ziyaret etmekte,parmaklıgın içine ise yalnızca hademeleri girebilmektedir.Kabri Saadet in oldugu asıl Hucre i Saadet e girmek ise mümkün değildir..Fakat Hazreti Hasan RadıyAllahu Anh ın vefaatından eri birkaç kez tamir için Hücre i Saadet e girilmek mecburiyetinde kalınmış,tamirattan sonra duvarlar tekrar örülmüştür.Hatıratlarda Hücre i Saadet içndeki kabirlerin kırmızı renkli kum ile kaplandığı belirtilmektedir.
Miladi 1162 yılında Müslüman kisvesine bürünerek Efendimiz Resulullah SAllahu Aleyhi Vesselem in mübarek vücudunu kaçırma göreviyle Medine ‘ ye gelen iki gayri müslim kişiyi Efendimiz Resulullah SAllahu Aleyhi Vesselem in rüyada ikazı ile Selçuklu Atabeyi Nurettin Zengi Aksungur yakalamış,idam ettirmiş ve Efendimizin kabri çevresini derin hendek kazdırarak içine kurşun eriterek doldurmuştur.Efendimiz Resulullah SAllahu Aleyhi Vesselem Kabri Seriflerinde Sandukanın oldugu hıc bır yerde yazmamaktadır.
Bu bilgilere göre Kabri Şerif in günümüzde bulunan hiç bir fotografı yoktur benzer iddaalara dikkat edelim.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kılıcının adı

Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ RESÛLALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HABÎBALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HALÎLALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SAFÎYYALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NECİYYALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HAYRE HALKİLLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MENİHTÂREHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ZEYYENEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ERSELEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ŞERREFEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN AZZEMEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN KERREMEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDELMÜRSELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ İMÂMELMÜTTEKÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HATEMENNEBİYYÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ ŞEFÎELMÜZNİBÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ RESÛLE RABBİL ÂLEMÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDEL EVVELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDİL AHİRÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ KÂİDEL MÜRSELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ ŞEFÎAL ÜMMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ AZÎMEL HİMMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HÂMİLE LİVÂİL HAMD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SÂHİBE MAKÂMİL MAHMÛD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SÊKİYEL HAVZIL MEVRÛD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ EKSERENNÂSİ TEBEAN YEVMEL KIYÂMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDİ VELEDİ ÂDEM
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ EKREMEL EVVELÎNE VEL AHİRÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ BEŞÎR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEZÎR
Essalâtü vesselâmü (aleyke) YÂ DÂİYELLÂHİ BİİZNİHÎ VESSİRÂCİL MÜNÎR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEBİYYERRAHMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEBBİYYETTEVBETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MUKAFFİ ESSALÂTİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ ÂKIB
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HÂŞİR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MUHTÂR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MÂHÎ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ AHMED
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDİ MUHAMMED
Salavâtullâhi ve melâiketihî ve rüsülihî ve hameleti arşihî ve cemîi halkıhî aleyke
Ve alâ âlike ve eshâbike ve rahmetullâhi ve berekâtühû
VELHAMDÜLLAHİ RABBİL ÂLEMÎN

Okudunuz mu?  Anne ile ilgili hadisi şerif

Cevap: peygamberimizin kabri

Sumame
Peygamberimizin kabir resimleri yoktur
Paylaşanlar hep uydurmadir


Cevap: peygamberimizin kabri

Kayıtsız Üye
Ben Konya da oturuyorum resmi görür görmez anladım Allah ın azabından korkmazlarmı da yalan bilgi verirler


rerulullahinkabri, peygamberin kabri goruntusu, peygamberimizin kabri

Bu kategoride yer alan Ünlü şairlerden baba ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin kabri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.