Anasayfa
20 Mayıs 2022, 12:14
Sohbet
Yönetici

Vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir?

Vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir?

yıldızlaş
Vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir? bu konuyu merak etmekteyim.


Cevap: vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir?

Hoca
Vatan sevgisi imandandır sözü mevzudur/uydurma bir hadistir.


Cevap: vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir?

TARİH100
Kardeşim (Vatan sevgisi imandandır) hadis-i şeriftir. Uydurma değildir! Şöyledir Vatanını seven herkese mümin denmez. Fakat mümin vatanını sever. Yani, vatanını sevmek mümin olmanın alametlerindendir.

(Temizlik imandandır) buyuruluyor. Yani müminin alametlerinden biri de temiz olmaktır. Fakat her temiz olana mümin denmez. Kâfirlerden de temiz olanlar çıkar.
(Haya imandandır) buyuruluyor. Yani, imanlı olmanın alametlerinden biri de hayalı olmaktır. Fakat her hayalı olana mümin denmez.

(Arabı sevmek imandandır) buyuruluyor. Her Arabı değil, Müslüman olan Arabı sevmek gerekir. Ebu Cehil de, Ebu Leheb de Arab idi. Halbuki bu Arabları seven kâfir olur. Vatan sevgisi de böyledir. Müslüman olan vatan sevilir. Vatanın Müslümanlığı, halkının Müslümanlığı demektir. Vatanını sevmek, taşını, toprağını değil, oradaki Müslümanları, yakınlarını, akrabalarını sevmek demektir.

(Vatan sevgisi imandandır) hadis-i şerifi, İslâm âlimlerinin en büyüklerinden ve ikinci bin yılın müceddidi olan İmam-ı Rabbani hazretlerinin, Mektubat kitabının 155. mektubunda ve Evliyanın büyüklerinden Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerinin Mesnevi’sinde vardır.


Cevap: vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir?

Sumame
Tarih100
Hadis kaynağını verirken insanlara tasavvuf kitabı kaynak gösterilemez.
Hadis ise hadis kaynağı ve numarasını ver

Okudunuz mu?  Dehşet aldatma çağı ve yecüc ve mecüc ün rolü

TARİH100
Ehl-i Sünnet alimlerinin kitablarında uydurma Hadis-i Şerif olmaz.Bu büyük velilerin bildirdiklerinde bize aktardıklarında şüphe eden var ise eğer kendisini bir sorgulasın.


karadamlalar
"Ehl-i Sünnet alimlerinin kitablarında uydurma Hadis-i Şerif olmaz."

böyle bir algı da ehli sünnet olamaz.


TARİH100
Ehl-i Sünnet alimleri kitaplarına uydurma Hadis-i Şerif koymaz.Ehl-i Sünnet itikadında bir insanın Ehl-i Sünnet alimlerine itimadı tam olmalıdır.Benim söyledikilerim doğrudur bilgim olmadığı bir konuda konuşmam. Konuda gerekli bilgileri sağlam kaynakları belirttim bir yanlışı düzeltmek için söylüyeceklerim bu kadardır.


karadamlalar
"Ehl-i Sünnet alimleri kitaplarına uydurma Hadis-i Şerif koymaz.Ehl-i Sünnet itikadında bir insanın Ehl-i Sünnet alimlerine itimadı tam olmalıdır.Benim söyledikilerim doğrudur"

alimler hata etmez yani? alimler peygamber mi ki her dedikleri doğru olacak? hadis usulünden habersiz olduğunuzu yazdığınız ile göstermişsiniz. hadisler birilerinin kitabına alması vesilesi ile değil rivayet eden ravi zincirinin güvenilir ve sağlamlığı ile sahih veya zayıf olur. ehli sünnet alimleri dedikleriniz bu hadisi kitabına almış olabilir ancak ehli sünnetin cumhuru bu hadisin uydurma ve asılsız olduğunu söylemiştir ki bu da "ehli sünnet alimleri yanlış yapmaz" görüşünüze göre "vatan sevgisi imandandır" hadisini reddetmenizi gerektirir.


imam
Alimlerimiz masum değildir.
Biz şii değilizki Liderlerimizi Rab edinelim’
Kusura bakma bu mantığın yanlış.


TARİH100
Ben inanıyorum şüphemde yoktur.Ben kaynakları verdim inanıp inanmamak size kalmıştır söylüceklerim bu kadar.

Okudunuz mu?  Geceleri şu dört şeyi yapmadan sakın yatma...!

karadamlalar
"İmam-ı Rabbani hazretlerinin, Mektubat kitabının 155. mektubunda ve Evliyanın büyüklerinden Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerinin Mesnevi’sinde vardır."

bu kitaplar islama ters şeyler barındırsa bile senin için mutlak deliller midir?


TARİH100
Siz lafları çok çarpıtıyorsunuz bu yüzdende zaten bu foruma girmiyorum pek. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun! a diyoruz lafı z ye kadar çekiyorsunuz! Peygamberler masumdur bunu biliyoruz heralde.Benim söylediğim alimlerimiz evliyalarımızın böyle Hadis-i Şerif gibi ciddi konularda kitablarına uydurma hadis koymuyacaklarını almıyacaklarını söylememdir lafı çarpıtmayın daha fazla münakaşaya girmiyeceğim a diyoruz z diye geliyosunuz.


karadamlalar
dediğiniz gayet "z" dir. böyle çarpık bir zihniyet dinde ne kadar şeyi tahrif edip bir de üstüne "ehli sünnet(!)" imzası atmıştır haberiniz yok sanırım. kitabında hata olmaz dediğin adamın kitabını ehli sünnetin çoğunluğu tenkid ediyor, aktardığın hadise ehli sünnetten hadis ilmine vakıf olup sahih diyen yoktur ve eğer gerçekten ehli sünnet ulemasına bağlılık göstermeye istekli isen biraz kuran ve sünnete dönük oku inşaAllah.


TARİH100
Zaten öyle okuyorum merak etme.İmam-I Rabbani Hazretleri gibi bin yılın müceddidi.Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri gibi evliyanın büyüklerinden insanların kitablarını tenkid eden bir Ehl-i Sünnet alimi bile bilmiyorum. Ehl-i Sünnet alimlerinin hepsi bu insanlara çok itimad eder. Benden sana tavsiye bence sen bunları söyliyen peşinden gittiğin kişileri bir gözden geçir doğruyu bulmalanı dilerim…


TARİH100
Zaten Kuran-I Kerim ve sünnete dönük okuyorum merak etme.İmam-I Rabbani Hazretleri gibi bin yılın müceddidi.Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri gibi evliyanın büyüklerinden insanların kitablarını tenkid eden bir Ehl-i Sünnet alimi bile bilmiyorum. Ehl-i Sünnet alimlerinin hepsi bu insanlara çok itimad eder. Benden sana ve senin gibi bu büyük veliler hakkında kötü konuşan insanlara tavsiye. Bence siz bunları söyliyen peşinden gittiğiniz kişileri bir gözden geçirin doğruyu bulmanızı dilerim. Bu büyük veliler hakkında kötü konuşmanız size çok zarar verir tövbe edin ve bu görüşünüzden vazgeçin benden sizi uyarı…

Okudunuz mu?  Allah'ın rızasını kazanmak için ne yaptık

karadamlalar
Imam rabbani nin islama aykırı görüşleri

alimleri eleştirmek ban sebebidir.


find
TARİH100: Körü körüne taklit uygun değil. Bu tavrını değiştir bir müslümana yakışan budur.

karadamlalar: İslam alimlerini eleştirmeyi bırak. Her alimin mutlaka eksiği vardır.


karadamlalar
"İslam alimlerini eleştirmeyi bırak. Her alimin mutlaka eksiği vardır."
derdim alimler ile değil, yanlışlar ile.


TARİH100
Alimler hakkında bu iftiralar çok yanlış sana çok büyük zararı dokunur Alimlere dil uzatma.Derdin yanlışlar ise kendi yanlışlarını düzelt doğruyu bul . Ehl-i Sünnet alimlerine dil uzatan adamların peşinden gitme.


karadamlalar
ehli sünnet alimi dediklerinin hatasını ehli sünnet alimleri söylüyor, ben yeni bir şey çıkartmış değilim.


Kayıtsız Üye
Vatan sevgisi imandandır hadisi şerifi VARMIDIR kaynak doğurmudur bilmem ama MÜSLÜMANIN rahatlık ile yaşaya biliceği inancını rahat bir şekilde yaşaya biliceği ve ibadet çalışmalarına karışılmadan rahatça uygulayacağı yer MÜSLÜMANIN vatanıdır tabiki MÜSLÜMAN kardeşlerimi eşini dostununda yaşaya biliceği yer olmasıda gereklidir bu yüzden islamı yakın hisseden kişiler bunu örnek gösterebilmek ADINA güzel cümle ve sözler etmiş olabilirler

Okudunuz mu?  Küfre düşen ne yapmalı?

kardeş meraba
mesajımı gozukuyomu bılmıyorum ama ordakı vatan senın su yasadıgın vatan olarak kastedılmıyor asıl vatan ahirettir kapişşş


Kayıtsız Üye
alimler hata etmez denmiyor ama onlar Allahın verdiği ilimle hangi hadis-i şerifin uydurma olup olmayacağını anlarlar ikibin yılın müceddidi denilen imamı rabbani gibi bir alim kitabına uydurma hadis koymaz


Kayıtsız Üye
imam rabbani hazretlerinin ve mevlana hazretlerinin kitaplarında bu cümle nasıl geçmektedir, belirtebilir misiniz arkadaşlar.. cümleyi görmeden herkes bir yoruma kalkışmış..


fehmi keskin
senden kaynak istiyorlar ısrarla aynı şeyi söylüyorsun yav kardeşim müslimdenmi buharidemi ibni macedemi tirmizide mi ebu davuttamı Ahmet bin hanbeldemi nerde yazıyor hadis alimlerinin hangi kitabının kaçıncı sayfası vereceğin cevap bu neden ısrarla alimlerin yanlış yapmayacağını söylüyorsun topu taca atıyorsun sana tavsiyem araştır kardeşim peygamber efendimizin söylemediği bir sözü söyledi demekle söylediği bir sözü inkar aynı vebali büyük olur bu konulara dikkat etmek lazım valla ben falan alimin yalancısıyım demek kurtarmaz vesselam


Kayıtsız Üye
Böyle bir rivayet hadis olarak hiçbir kaynakta yok.Varsa kaynak verirseniz memnun olurum.Ulema kaynaksız hadis yazmaz.Yazıyorsa sıkıntı vardır..


Kayıtsız Üye
Vatan sevgisi imandandır rivayeti, Aliyyu’l-Kârî’nin el-Esrâru’l-Merfûa adlı eserinde geçmektedir. O, bu rivayet için Zerkeşî’nin: Bu rivayete vâkıf olamadım , Safevî’nin: Bu rivayet sabit değildir ve Sehâvî’nin: Bu rivayete vâkıf olamadım; fakat manası sahihtir şeklindeki açıklamalarına yer vermiştir. Aliyyu’l-Kârî, ayrıca bu rivayetin selefe/geçmiştekilere ait sözlerden olduğunun söylendiğini de belirtmiştir.

Okudunuz mu?  Şeytan, Vesvese, Moral bozukluğu

Fakat Aliyyu’l-Kâri, Sehâvî’nin Bu rivayetin manası sahihtir sözünü reddetmiş ve şöyle demiştir: Bu rivayetin manası sahihtir sözü ilginçtir! Çünkü iman ile vatan sevgisi arasında bir bağlantı yoktur. Bunun yanı sıra o, rivayette yer alan vatan sevgisinin sadece mü’minlere özgü bir durum olması halinde kabul edilebileceğini; fakat bunun gayrimüslimler için asla bir iman alameti olamayacağını belirtmiştir. O, ayrıca hadiste geçen vatan ifadesi ile Cennet , Mekke veya Allah’a dönüş ün kast edilmiş olabileceğini de söylemiştir. (Bkz: Aliyyu’l-Kâri, el-Esrâru’l-Merfûa, s:189-191, hadis no: 164.)

Aclûnî de Keşfu’l-Hafa adlı eserinde bu rivayete yer vermiş ve Sağânî bu rivayet için uydurma, Sehâvî ise ‘(Bu rivayete) vâkıf olamadım; ama rivayetin manası sahihtir’ dedi. açıklamasında bulunmuştur. (Bkz: Aclûnî, Keşfu’l-Hafa, s: 346-347, hadis no: 1102.)

Aliyyu’l-Kârî’nin el-Esraru’l-Merfûa adlı eserini tahkîk eden Muhammed Lütfi es-Sabbâğ ise bu rivayet hakkında şu değerlendirmelerde bulunmuştur:

… Bu hadis sahih değildir, uydurmadır. Günümüz şartları ve olayları içerisinde hadis diye sunulan bu ifadenin metnine bakacak olursak bunun uydurma ve batıl olduğuna dair asla bir şüpheye ve kuşkuya yer olmadığını görebiliriz. Çağımızda İslam düşmanları, bu rivayeti, dini tamamen toplumdan soyutlamak ve kendilerince bir toplum oluşturmak amacıyla ileri sürmektedirler. Böylece vatancılık , milliyetçilik düşüncelerini ve tohumlarını pekiştirmek istiyorlar. Gerçek olan şu ki Müslümanın asıl vatanı onun akidesidir, inancıdır… (Bkz: el- Esraru’l-Merfûa, s: 191, dipnot: 2.)

Okudunuz mu?  Merhamet hikayeleri çocuklara merhamet

Buraya kadar verilen bilgiler ışığında Vatan sevgisi imandandır rivayetinin Hz. Peygamber’e ait bir ifade olmadığı, yani onun adına uydurulduğu anlaşılmaktadır. Fakat bu, vatan sevgisinin yanlış olduğu gibi bir sonuç ifade etmez. Kişinin vatanını sevmesi yanlış değildir, bunda hiçbir sakınca yoktur. Ama bu başkadır, bunun hadis olduğunu iddia etmek başka. Burada esas olarak söylenmek istenen, bu rivayetin Hz. Peygamber’e ait bir hadis olmadığı ve vatan sevgisinin bir iman göstergesi olmadığıdır.


Kayıtsız Üye
Hadisin kaynağı yok hadis numarası yok ama ehli sünnetin kitaplarında varmış nerden biliyorsun onların uydurma olarak nakletmediğini haşa ama peygamberler mi ki hatasız olsunlar?


cevap
Bazı ilimler okumayla öğrenilmez, akıl ile bulunmaz Allah lütfeder … Anlamak istiyorsam Hızır a.s. ile Hz Musa nın Kuran- ı Kerim deki Kıssasını oku. Hızır a.s.ın Peygamber olduğu na dair bir delil yoktur…


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah Aleyhissalâtüvesselâm Efendimiz buyurur:

Vatan sevgisi imandandır.

[Acluni, Keşfu’l-Hafa, 1/345, no: 1102]


Kayıtsız Üye
(Vatan sevgisi imandandır.) [İmam-ı Rabbani, Hazret-i Mevlana Mesnevi]


r1dv4n06
Hubbü’l-vatan mine’l-îmân (Vatan sevgisi imandandır) sözü, hadîs-i şerif olarak meşhur olmuştur. Nitekim Mevlânâ Celâleddin Rûmî’nin (672/1273) Mesnevî ve İmam-ı Rabbânî’nin (1034/1624) Mektûbât adlı eserlerinde böyle geçer.

Sufiyye-i aliyyenin büyüklerinden Necmeddin Kübrâ’ya (618/1221), Vatan sevgisi imandandır, sözü hakkında ne dersiniz? diye soruldu. Böyle bir rivâyet vardır. Hazret-i Peygamber Mekke’ye iştiyak (hasret) duyuyordu. Onun bir şeyi sevmesi, ancak imandandır. Bu mevzu da böyledir cevabını verdi. Bu husus, Necmeddin Kübrâ’ya bazı hadîslerin sıhhati üzerine sorulan suallere dair Süâlât Ecâbe ‘anhâ Ebu’l-Cennâb Necmüddîn el-Hîvakî el-Kübrâ adlı kitabında (varak 425a) mesturdur (yazılıdır)

Okudunuz mu?  Perşembe Gecesi Okunacak Dua

Mesnevî’de, ‘Vatan sevgisi imandandır’ sözünün sahih hadîs olduğunu beyan eden 14622.beytin bir üstündeki beyitte şöyle diyor:
Ez demi hubbü’l-vatan begüzar me îst
Ki vatan ân sûst cân în sûy nîst

Vatan sevgisinden dem vurma!
Çünki asıl vatan oradadır, burada değil!

Mesnevî’nin yukarıda geçen 14622.beytinin şerhinde Tâhirü’l-Mevlevî (1370/1951) der ki: Vatan sevgisi imandandır, hadîs-i şerifi sahihtir. Vatanı sevmenin imandan geldiğini bildirmektedir.


Kayıtsız Üye
Herseye Delil Istiyorsunuz Fakat
Delili Gosterdikden Sonra Hic Biriniz Amel Etmiyorsunuz..
VATANi SEVEN
INSAN BU HADISE
IMAN EDER.
ETMEYEN ISE VATANINi SEVMEZ ZAHTEN!!!!!
Ve Unutmayinki Bu Vatan MUSLUMANLARIN VATANI BeNCe Bu Soruyu Soranlarin itikadinde Bi Sikinti Var……….


Aziz
Sehavi’nin manası sahihtir demesi gibi Allah’ın verdiği nimetler iki cihetle sevilir: ya o nimetler bize fayda verdiği için nefsimiz hesabına onları severiz. Bu sevgi Allah’a gitmez. Bu sevgi imandan gelmez.
Fakat eğer o nimetleri Allahın bize kıymet ve değer verdiği için, hediye olarak ihsan ettiğini düşünerek ve o nimetleri Allah gönderdi diye o nimetleri seversek, bu sevgi Allah’a gider ve bu sevgi Allah içindir.
İşte vatan da Allah’ın bize ihsan ettiği en büyük nimettir. Allah bize ihsan ettiği için onu sevdiğimiz takdirde bu sevgi Allah’a gider ve ona aittir. Aynı zamanda bu sevgi o nimete karşı da Allah’a şükür etmektir.

Okudunuz mu?  Allahaısmarladık ne demek?

Hadisin ifade ettiği mana bu şekilde anlaşılmalıdır. Buna da ilimden nasibi olan hiçbir kimse itiraz edemez.

M. Zakir Çetin


Kayıtsız Üye
Hadis-i Şerif
”Kim zalim bir şekilde bir toprağı bir kimsenin ellinden çekip alırsa, Allah’ın gazabına uğramış bir halde Allah’ın huzuruna çıkar.”
( Buhari, Tevhid 24. Müslim, İman 218/224. Tirmizi, Tefsir Ali İmran süresi 21. Ayettin Tefsiri. Nesai, Kudat 30. Muvvata, Akdiye 11.)


Kayıtsız Üye
Bakara: 246) vatan sevgisinin fıtrîliğine (yaratılıştan geldiğine) delil gösterir. Hazret-i Ömer’den, Allah beldeleri, vatan sevgisi sayesinde maʽmur etti sözünü rivayet eder.
__________
Bakara 246: 246. (Resûlüm!) Musa’dan sonra, İsrâiloğulları’nın ileri gelenlerini görmedin mi? Hani onlar, peygamberlerinden birine: Bize bir hükümdar gönder de (onun önderliğinde) Allah yolunda savaşalım. demişlerdi. O da: Ya savaş yazılır, (farz kılınır) da savaşmaktan geri durursanız? deyince, onlar şöyle demişlerdi: Yurtlarımızdan çıkarıldığımız ve çocuklarımızdan ayrıldığımız halde bizler neden Allah yolunda savaşmayalım? Ama savaş onlara yazıl(ıp farz kılın)ınca içlerinden pek azı hariç (savaşmaktan) yüz çevirdiler. Allah o zalimleri çok iyi bilir.

(Sînâ yarımadasında yaşayan Amalikalılar, kralları Câlût’un kumandasında İsrâiloğulları’na saldırıp onları yurtlarından çıkarmıştı. Onlar da, peygamberlerinden, kendilerine bir kumandan tayin etmesini istemişlerdi.)

Okudunuz mu?  Kocam ve kayınvalidem örtünmeme izin vermiyor

Kayıtsız Üye
Hayır neden kasıyorsunuz kendinizi vatanınızı ve imanınızı sevmiyor musunuz? Diye sorarlar adama…


Kayıtsız Üye
Bunların ehli sünnet dedigi tasavvuf ehli insanların büyük kısmı günümüzde ise hemen hemen hepsi şirkin küfrün bidatlerin hurafelerin bataklığında olan bir fırkadir.birde doğru yolda olduklarını iddia ederler Allah swt hidayet versin amin


Kayıtsız Üye
Bugün için piyasada hiçbir kitap yoktur ki, matbaada değiştirilip, içine bir sürü sapiklik ve kufur sokulmamis olsun.
Tüm temel kaynak kitaplari da değiştirilmiştir.
Şimdi de Kur-an’ı Kerim’i değiştirmeye çalışıyorlar, buna da ayetleri eksiltmekle başladılar.


FUZULİ
sahiheynde böyle bir hadis yoktur. kenz de ise tevil ile yahudi anlaşmaları medine ittifakı olarak değerlendirilip kutsiyyet atfedilmiştir. hadis olarak bu bilginin meşhur hale gelmesi ise lübnanlı falanjist milislerin israil savaşına filistinlileri dahil etmek istemelerine denk gelir.


Omer Faruk
< Bugün için piyasada hiçbir kitap yoktur ki, matbaada değiştirilip, içine bir sürü sapiklik ve kufur sokulmamis olsun.
Tüm temel kaynak kitaplari da değiştirilmiştir.
Şimdi de Kur-an’ı Kerim’i değiştirmeye çalışıyorlar, buna da ayetleri eksiltmekle başladılar. >

Deliliniz nedir? Özellikle Kur’an hakkında söylediğinizin delili nedir? Deliliniz yoksa böyle büyük laflar etmekten Allah’a sığının…


Kayıtsız Üye
Tarih krdes madem onda uydurma olmaz diyorsun ,tirmizide ,ebu davudda,ibni macede,vs…buhari ve muslim haric hicbir hadis kitabinda alimler ittifak etmemistir uydurma yok diye.islamda delil 1.kuran2.sunnet3.icma4.kiyas
Mektubattan delil getirmek hangi ilim adaminin yptigi iş?birde mevlanaya alim diyen kim????hangi ehli sünnet alimi ona alim demis?kitaplarinda cinsellikten baska bisi olmayan mevlanadan delilmi getirilir?Allahtan korkalim ins.

Okudunuz mu?  İslamı yaşamadaki en büyük engel bu zamanın sahte şeyhler

Kayıtsız Üye
imam rabbani hz leri hadistir dememiş mektubatinda. mevlana hz lerindede ayni şekilde. lütfen müdakkik olalim böyle mühim meselelerde


Kayıtsız Üye
İmam Rabbaniyi Mevlana Celalleddin Rumi’yi böyle büyük ehli sünnet alimlerini hata yapabilir görürken , onların ilminin 1000 de birine sahip insanlar , onlar da hata yapar , insan değilmi diyerek kendisinin konuştuklarının hatasız olduğunu vurgulaması ilginç .Şii değilsiniz ama selefisiniz heralde


Kayıtsız Üye
İyikide kitaplarına alıp altına dip not düşüp bu hadis zayıftır bu uydurmadır bu sahihtir diye not düşmüşler yoksa millet her okuduğunu sahih sanardı gerçi alimler zayıf desede sizin inanmaya niyetiniz yok


vatan sevgisi imandandır, vatan sevgisi imandandır hadis, vatan sevgisi imandandır hadisi sahih mi

Bu kategoride yer alan Kafirin gıybeti olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vatan sevgisi imandandır hadisi sahih bir hadis midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.